Tips kulit cantik licin gebu

Monday, November 25, 2013

| | | Comments: (8)
Assalamualaikum


Hello there. Lama tak update blog tanda ke busy'an tahap lipas kudung agaknya? Huhu. Tapi blogging tetap di hati. Walau busy tahap cipanzi sekalipun masih singgah baca blog rakan blogger. Manis kan? Well, keep support each other tanda kasih sayang terpendam. Hewhew




So nak tanya how korang jaga kulit muka? Kalau dulu myra jenis spesis yang memang malas nak pakai set skincare bagai, tapi disebabkan rasa membuak-buak nak kulit cantik makanya gagahkan diri untuk try tempek itu ini dekat my skin.
So the result? Fantastic baby! Hewhew. Ya, kalau tahu dah lama try. Kulit idaman kalbu dah dapat tapi masih perlu improve lagi, nak flawless macam inject vit c and so on lah konon-konon. What? me nak inject itu ini memang idoklah. I paling takut skali jarum. Bole pitam tengok jarum tu, so alternative lain yang ada untuk buat kulit cantik is kita main tempek-tempek kat our skin yek.





Alhamdulillah syukur, berkat kesabaran membuahkan hasil. Even dalam sebulan penggunaan, memang dah nampak banyak improvement kat skin kite. The best part issssss tak perlu tempek foundation or bedak bila keluar! Sumpah lega senang hati tambah happy. Ramai antara kita tak ambil berat pon soal ni, tapi semua nak cantik kan? So ini rahsianya, dah try mesti puas hati. In Sha Allah dengan izinNya sayangss.





Bila keluar sekarang just pakai daycream. Kulit dah bebas dari bahan chemical. Foundation dah boleh letak tepi. Keluar rumah dengan naked face memang awesome! Tambah confident dalam diri plus jimatkan masa, hanya calit sedikit eyeliner dan lip balm dah cukup untuk elak kulit muka nampak kusam.

Teringat kata ni, 'Natural is beauty'. Ya soooo true. So apa rahsianya? Tadaaa. Wonderglow dan ibu putih cukup untuk buat kulit nampak glowing dan bebas kusam. Really a good combination. Are you ready to glow? Come on, give a try! Gelombang wonderglow memang hebat, selalu out of stock makanya bila stok dah limited tinggal dalam 20set terus kena restock. Kalau idok, pening nak cari agent lain yang ada stok dalam tangan.





Gelombang ibu putih pon apa kurangnya. Memang meletop uollsss. Alhamdulillah syukur, dapatkan ibu putih yang original dan effective ya. Ibu putih ni pati segala krim pemutih okie. Sesuai untuk yang nak cerahkan skin dan hilangkan parut, kecilkan pori-pori segala. Cara pakai untuk kulit muka seeloknya kite mixkan with any night cream tau. Myra dah cuba, anda bila lagi? huhu. Effect? Alhamdulillah ramai customer puas hati dan kasi kite very positive feedback. Syukur. Nak tahu ibu putih tu berkesan ke idok, try korang tengok feedback customer dari seller tu sendiri ya.





Visit www.ibuputihshop.com untuk dapatkan banyak jenis produk for your skin. Produk yang sangat effective sahaja yang dijual di sana ya termasuk ibu putih ni. Hopefully dapat selesaikan masalah skin korang. Eye set ada, face serum ada, produk untuk selesaikan masalah hairfall ada, produk untuk gain weight ada, slimming product pon ada. Lailailai, semuanya good good tau. Produk yang terpilih dan effective only.



Senang cerita, produk penjagaan yang lengkap dari hujung rambut sampai hujung kaki ada di sana. Testimonial with positive feedback from our own customer pon banyak sangat dah, boleh check our website ya. Price pon sangat affordable dan cheaper than other online shop darlings. Kita try our best untuk kasi best price for u guys okie. Khas untuk pembaca blog myravea, dapatkan baucer RM5 tanda kasih sayang buat anda. Hihi. Till then. Take care people! 




Website : www.ibuputihshop.com
Instagram : @ibuputihshop
 0129450500



Tips: Outfit simple tapi stylo

Wednesday, November 20, 2013

| | | Comments: (3)
Assalamualaikum. 


Hello sweet readers. Yaa. Set trend, follow trend, but don't be a fashion victim. Be true, be you! Pakai yang simple dan looks nice on u pon dah molek sebenarnya bukan? Pakai apa yang kita selesa. Pakai apa yang kita tak perlu nak tengok cermin besar gedavak sepuluh kali tiap sejam berlalu. Pakai apa yang jauh dari rasa riak dan takbur dah memadai. Simple and nice will make u look gorgeous darlings. Myra tak lah stylo, just kasi my own opinion ya sygs.

Ayu la kononnya nak pink sweet sweet gitu. 


Just imagine u pakai havoc havoc but then u sendiri tak selesa dengan ape u pakai. Pastu mesti u nak pandang cermin banyak banyak kali right? Then tanye orang sebelah ok tak ok tak. Automatically ape yang u pakai tu nampak janggal. Macam serah diri jadi mangsa fesyen pula. dushhh. huhu



So how nak pakai outfit yang simple tapi stylo? For me, kita main dengan warna. Elakkan pakai baju dan seluar warna yang sama. Mix and match kan warna tudung dan seluar korang takpun mixkan warna tudung dengan corak baju korang. If baju dah bercorak, so elakkan pakai tudung yang bercorak. Nampak tenggelam kan bila dua-dua bercorak? Macam pening je. Macam tak comel je. huhu


Seriously i'm in love with mustard colour.


Paling penting pakai biar kena pada tempatnya. Sebabnya? Nak elakkan dari mata-mata memandang. Contoh u pergi pasar malam tapi u pakai macam nak pergi dinner. Lol. People bakal terkam tengok u atas bawah. Macam scaryyyy je kan? Macam takut je kan? So elakkan. 



Well and of course kita sebagai muslimah perlu jaga aurat kita. Pakai labuh labuh tak bermakna u tak dapat pakai apa u suka. Contoh badan u size s, u pakailah baju size M or L so that nampak labuh sedikit bukan? 

 



By the way, handbag dan kasut juga mainkan peranan yang penting. Match kan ur outfit dengan those stuff. Nak selamat, beli handbag dan kasut warna-warna seperti brown, black, cream or warna yang korang rasa senang nak match dengan outfit korang.


Buat kita yang belum cukup sempurna dari segi cara pemakaian, we still can learn dan berubah. Make a change sedikit demi sedikit. Pesanan untuk diri sendiri juga. huhu. 
In Sha Allah. Perubahan ke arah kebaikan dan kesempurnaan itu totally great.

Macam rock jee. Macam brutal jee. It's ok sometimes untuk nampak sedikit lasak kan?

  
Simple dan paling penting selesa. Now dah berakhir zaman untuk berambu ramba kononnya nak nampak feminin gitu haa. Skirt segala tersimpan rapi dalam lemari kita buat pekasam kejap ya, ada event baru sarung balik. huhu. Till then, take care people!