Tema warna baju raya glamour 2013

Wednesday, July 31, 2013

| | | Comments: (11)
Assalamualaikum

Alhamdulillah, tiba sudah sepuluh malam terakhir Ramadhan. Waktu kemuncak semangat untuk perbanyakkan amal ibadah. Jangan bersemangat nak sambut Aidilfitri je yang lebih ya. hewhew. 


Apa tema baju raya korang tahun ni? or masih ada yang belum mencari? I'm pretty sure masih ada lagi yang belum membeli baju raya bukan? Buat yang masih belum membeli, belum terlambat lagi untuk korang follow "color of the year" tahun ni which is EMERALD! 



Memang glam habis rasanya kalau dapat sarungkan baju raya warna emerald ni. Dari tak minat warna hijau pon boleh jatuh hati tau kononnya nak up to date lah bila ikut color of the year. kuikui.



Pabila kaki melangkah ke sana sini even dalam butik maya ni pun, i've realized that koleksi peplum untuk raya merata-rata! Makanya raya this year, ramailah si hawa yang mengenakan peplum. Terasa ala-ala Saloma gitu.

Shawl halfmoon lace, koleksi dari Hawa Hijabi

Koleksi dari d.ratu.bridal

Koleksi dari minaz boutique

Koleksi dari Jovian Mandagie

Koleksi dari buttonmybuttons


Koleksi dari clothesologyx


Cantik cantik semuanya! Rambang mata memandang. Cepat grab kalian! Last but not least, tema warna baju raya awak semua pula apa ya? *wink



Sepetang di Ladang Anggur Tasik Beris, terbesar di Asia Tenggara!

Monday, July 8, 2013

| | | Comments: (18)
Assalamualaikum

Korang pernah sampai ke sini? Alhamdulillah, at last jejak juga kaki di Ladang Anggur Tasik Beris which is yang terbesar di Asia Tenggara. Buat korang yang sukakan ketenangan kononnya nak rasa peaceful gitu, memang inilah tempatnya. 


Subhanallah, seriously indah damai belaka. Kalau nak cuci mata lihat keindahan alam, yes this is the right place! Sejuk mata memandang. Sambil makan anggur, dapat hirup udara segar bugar kat sini yang sememangnya menenangkan! Ladang anggur ni betul-betul terletak di tepi tasik near to jambatan Tasik Beris Sik, Kedah.



Kalau korang nak tahu, tempat ni favourite place untuk photoshoot bagi pasangan pengantin baru. See? Tempat cantik memang jadi tumpuan orang ramai bukan? Banyak rupanya tempat menarik kat Kedah ni. Jom kita layan gambar pulak. hewhew.


Muka nak serious memanjang. Blerkss






Cantik kan tempat ni? So, tergodakah anda untuk menikmati keindahan di sini? Eceyy. Hope dapat datang lagi sebabnya nak menikmati keindahan dan absorb ketenangan dalam jiwa tahap maksima kononnya. Phew. Special thanks to si peneman untuk hari itu. :)



Thanks for reading dear!



Sumber gambar : budakletrik.blogspot.com


Shawl Halfmoon dari Trisha Bella

Monday, July 1, 2013

| | | Comments: (5)
Assalamualaikum.

Hari Raya Aidilfitri bakal menjelma, opss Ramadhan pun belum tiba tapi mood nak raya kian terasa. Hewhew. Tercari-cari shawl yang cantik dan affordable? So, why not raya kali ni kita sarungkan halfmoon shawl yang kian menjadi kegilaan si ladies abad ini. 


Ditambah pula orang perempuan ni bila tiba saat nak raya, nafsu shopping semakin membuak. Kononnya nak rasa semua serba baru di pagi raya. Phew. So, Myra pon tak lari dari nafsu nak dapatkan shawl halfmoon ni.


Buat korang yang merupakan pengguna tegar shawl, bolehlah cuci mata di online shop TRISHA BELLA. Buat yang tak tahu cara untuk pakai shawl halfmoon pula, team Trisha Bella ada sediakan tutorialnya.



Makanya, cepatlah grab sementara masih banyak design shawl yang cantik  menawan kalbu ni. Btw, bukan setakat ada halfmoon plain tau, yang bercorak pon ada. Nice! Jangan lupa cuci mata ya.