Berdating dengan Celebrity Blogger, Fatin Liyana!

Thursday, April 25, 2013

| | | Comments: (17)


Assalamualaikum.




Pertemuan tidak dijangka namanya jodoh bukan? So yes, actually tidaklah berdating sebenarnya. Hanyalah satu pertemuan yang tak diduga. Rasa happy menyelubungi diri. hewhew


Sedang enak berjalan window shopping bersama teman, terpandang seorang blogger comel dan sangatlah familiar. Tonyoh-tonyoh mata tak percaya sebab terdetik di hati, jauhnya dia merantau? Biar bona.


Bertemankan keberanian di jiwa, makanya tiba pula sesi bertegur sapa. Assalamualaikum sebagai pembuka bicara. Lega rasa, selamat kak fatin kenal myra. Phew. Kalau tak, agak shy shy meowlah alamatnya. Hehe. Kak Fatin, anda sangat comel dan friendly. Nice!


Then, what are you waiting for? Detik pertemuan mestilah diabadikan dengan gambar untuk dijadikan sebagai kenangan kan? Ecey kemain ayat baku ku. So, biarlah gambar menjadi santapan untuk entri kali ni. Engat PEACE engat Fatin Liyana. Hewhew.



Untuk menunjukkan kegilaan bergambar bersama, makanya gambar dibawah disajikan untuk korang. Phewwww.





Actually kak fatin tidaklah keseorangan but with her bff iaitu kak Datin Najahtul Iylia. So, perlulah untuk bergambar sekali dengannya. Tadaaaa!
 


Sebelum terlupa, tempat pertemuan kami ialah di Gurney Plaza, Penang. So, i'm wondering apakah aktiviti kak fatin dan kak najahtul iylia kat sini? Hehe. Its ok, yang penting at last dapat juga jumpa kak fatin setelah sekian lama menyimpan hasrat. Hope to see you again! Alhamdulillah, ini rezeki namanya.

Baucer untuk pembaca blog Myravea!

Friday, April 12, 2013

| | | Comments: (9)

Assalamualaikum


Awak hantu shopping? Kalau korang kaki shopping, mesti tak boleh tengok kedai yang tawarkan diskaun kan? Sure nafsu untuk shopping bakal membuak masa tu. hewhew



So, now ada 15% diskaun khas buat pembaca blog Myravea bila korang membeli di  TUDUNG2U!


Rasa tak sabar nak shopping tudung? Semestinya! Siapa yang tahan sabar bila tengok tudung dijual dengan harga murah then boleh dapat diskaun lagi kan? WAUUUU!

Ada shawl, tudung bawal, turban, inner syria, inner awning, kerongsang dan banyak lagi dengan harga yang murah! Jom cuci mata.

Tudung Bawal Bintang Sulama BatuTudung Bawal Bintang Sulama BatuTudung Bawal Sulam Tone Eksklusif
Tudung Bawal Bercorak CampurTudung Bawal LabuciTudung Bawal V-Shape Baby Leopard
Tudung bawal : Serendah RM5 - RM58

Selendang Half Moon ManikSelendang Half Moon LabuciSelendang Half Moon 2 Layer Polkadot Chiffon
Selendang Half Moon Manik BungaSelendang Half Moon ChiffonSelendang Half Moon Labuci
Selendang : Serendah RM18 - RM46

Anak Tudung Turban - CoklatAnak Tudung Turban - HitamAnak Tudung Turban - Kelabu
Turban : Serendah RM10!


Anak Tudung Syria BatuAnak Tudung SyriaAnak Tudung Awning Kecil
Inner syria+inner awning : Serendah RM8 - RM11


Kerongsang - PutihKerongsang - PelangiGrape Brooch - Putih
Keronsang : Serendah RM5 - RM24



Harga amatlah murah dan cantik! Ada banyak lagi tau, so jom cuci mata di website TUDUNG2U Masa korang beli, jangan lupa letakkan kod baucer :


VEA2013
(Sah sehingga 30 April 2013)



Jom beli dan borong di www.tudung2u.com.my


Tips : Lipstik sebagai pemerah pipi

Tuesday, April 9, 2013

| | | Comments: (9)

Assalamualaikum.

Hye ladies! Pernah tak salah satu koleksi barang makeup korang habis then you are too lazy to buy a new one? So, buat sementara waktu sebelum tibanya masa korang rajin untuk membeli, apa kata kita multifunction kan barang makeup kita tu. Pretty awesome! hewhew



Girls, ada dua cara nak aplikasikan lipstik sebagai blusher. First, korang boleh calitkan lipstik di jari or dengan menggunakan tisu kemudian sapukan di bahagian pipi. Second, korang boleh calit dari tengah-tengah bibir yang sudah diberi sentuhan lipstik. So now, bolehlah korang pilih cara masing-masing. *wink*



For me, lebih prefer cara kedua sebab cepat dan tangkas! Misalnya nak cepat then i cari tisu tak jumpa, makanya just calitkan jari di bibir then sapukan di pipi dan siap! Lajuuuu bukan? And i must say, i'm loving the outcome! So jom follow step di bawah.


Hanya gunakan dua jari dan calit!


 Kesan dari calitan. P e a c e !

Kemudian sapukan di pipi manis kamu.


Tadaa! Done.


I'm pretty sure cara yang paling cepat itu yang bakal menjadi ikutan right? Kalau boleh semua nak laju saja. Simple itu cepat! Cara ni myra apply bila sangat darurat akibat kehabisan blusher or sewaktu dengannya. hewhew.



Thanks for reading dear! 

Produk Kesihatan & Kecantikan dari Mawi dapat mengatasi populariti produk lain?

Wednesday, April 3, 2013

| | | Comments: (3)
Assalamualaikum

Masih ingatkah korang dengan Mawi AF? Yang sudah tercipta satu fenomena Mawi World beberapa tahun dahulu? Kalau korang ingat, so congrats daya ingatan anda masih kuat! Mawi yang dulunya dari pentas seni, kini ke pentas niaga.

Tak peliklah kenapa Mawi dah tak rancak di kaca tv, rupanya dia sedang bertungkus lumus dengan produk kesihatan dan kecantikan by himself and his lovely wife, Ekin. Kalau korang tak ketinggalan tonton rancangan Romantika di Astro Ria, dorang ada selitkan projek terbaru dari Mawi ni kan? UNEQUEIN nama diberi! 


If you noticed, produk ni baru beberapa bulan di pasaran tau! Wau, baru lagi dan bakal di launch pada bulan May akan datang tapi dah kerap didengar di cuping telinga dan juga sudah di promote dalam majalah URTV, mingguan wanita dan banyak lagi.  Great! Ada macam-macam jenis produk kesihatan dan kecantikan dari Unequien ni termasuklah skincare. Salah satu yang myra dah cuba ialah multijuice dan collagen. 


1. Multijuice (Liquid Health Supplements)

Apa yang bukakan hati myra untuk try multijuice ni sebab ada gabungan buah-buahan botani without bahan chemical! Rasanya pula, sedap! Dan yang paling penting mengandungi bahan-bahan yang mengikut sunnah Rasulullah seperti air zam-zam, madu, minyak zaitun, buah delima, kurma, buah tin, kismis, habbatus sauda dan juga vitamin C! 

Produk ni berbentuk liquid dan boleh diminum begitu sahaja okie. As simple as abc dan tak perlu dibancuh. Actually, mak mawi sendiri yang menjadi testimoni dan terbukti berkesan sebabnya, before this dia terpaksa solat duduk di kerusi sebab sakit dibahagian lutut but now siap dah boleh solat berdiri. Alhamdulillah!









2. Collagen (Vitamin B,C, L-Glutathione & Acai Berry)
This one pon myra dah try. Rasanya tak muak dan sangat easy going sebab pek yang kecil dan boleh dimakan begitu sahaja dalam bentuk serbuk tanpa dicampur dengan air sebab lagi senang untuk badan serap serat. Kalau korang nak bancuh dengan air suam pon boleh dan sangat marvellous, sedap gila okie. Btw, korang tak perlu consume vitamin C kapsul tu dah sebab dalam produk ni pon dah terkandung Vitamin C. JIMAT!





Jom kita tengok feedback dari pengguna! Buat myra rasa nak jadi customer paling setia produk ni! 


Dan paling teruja bila baca testimoni dari pengguna di bawah. Kalau korang ada parut bekas jahitan, parut bersalin, sangatlah recommended untuk try produk ni! 


Amacam? Best kan? Mesti tak sabar nak cuba. Myra dah cuba, awak bila lagi? So buat korang yang nak try produk Unequien dari Mawi dan Ekin ni, bolehlah klik link di bawah:

FREE POSTAGE from now until the end of May! Dapatkannya hanya dari link di atas!