My Daily Makeup Products

Monday, June 17, 2013

| | |

Makeup dengan perempuan tak boleh dipisahkan bukan? Memang sejak azali sifat kaum hawa nak nampak cantik sentiasa asalkan tidak berlebihan. Less is more okie! Sampai ada yang tak sanggup keluar rumah dengan naked face dengan alasan tak confident.


But, I must admit that I don't really wear a lot of makeup. Stok makeup ku amatlah terhad. Kadang, jealous tengok beauty blogger punyai banyak stok makeup.

So kenapa tak tambah stok? The main reason is bila beli then hanya pakai sekali dua sebab kurang suka makanya hanya mengundang pada pembaziran. Because of it, I siap akan google tentang product review sebelum beli. Salah satu cara untuk elakkan pembaziran kononnya. Phew.


There's one rule iaitu I can't leave the house without eyeliner! I don't need to put on bb cream or lipbalm most of the time tetapi tidak dengan eyeliner. Eyeliner ibarat penyelamat untuk wajah nampak matang setanding usia kononnya. Sangat kurang enak mata melihat wajah sendiri nampak kebudakan. Sobss.


Gambar di bawah ialah my daily makeup product. Bila habis tiap satu wajib untuk repeat pembelian produk yang sama especially the eyeliner.



  • Eyeliner : Skin Food creamy smoky crayon (purple&brown)
  • Eyeshadow : Elianto baked in charcoal black
  • Eyeshadow : In2it sheer eye colour
  • Mascara : Elianto supreme volumizer

  • Maybelline pure bb mineral mousse
  • Molly BB doll foundation
  • Blusher : Silkygirl blush hour in 03 flashing rose



  • Lip balm : Nivea fruity shine spf10 pink guava
  • Lipstick : Maybelline colour sensational high shine 805 pink freeze
  • Lip tint : Obuse (pink&red)




Now, menanti detik waktu dengan penuh kesabaran untuk melihat tamatnya riwayat mascara dan eyeshadow ku. Dua benda ni jarang yang amat diri nak sentuh. Melainkan adanya majlis atau sesi photoshoot dan seangkatan dengannya.




So, how about you? Feel free to share about your daily makeup product. ♥




Thanks for reading dear!




6 komen dari sweety:

Dkna Abza said...

dkna pakai bedak rab jer.. hahahaa.. :)

Syafiqah Hashim said...

yes, perempuan kena lah pandai jaga penampilan :)

farra8979 said...

wow!!! bestnya barang2 make up itu... ^^

boni kacak said...

nak pinjam lip balm setahun dua boleh tak??hahaha

Anonymous said...

Assalamualaikum sis, boleh tak sis buat entry tentang product Etude House?? this product from Korea. Pack make up dari Etude House ni semua comel2 dan warna pink...

Shida Radzuan said...

LIPS NIVEA tu akak suka..akak pkai juge hehee :D