Tips : Lipstik sebagai pemerah pipi

Tuesday, April 9, 2013

| | |

Assalamualaikum.

Hye ladies! Pernah tak salah satu koleksi barang makeup korang habis then you are too lazy to buy a new one? So, buat sementara waktu sebelum tibanya masa korang rajin untuk membeli, apa kata kita multifunction kan barang makeup kita tu. Pretty awesome! hewhew



Girls, ada dua cara nak aplikasikan lipstik sebagai blusher. First, korang boleh calitkan lipstik di jari or dengan menggunakan tisu kemudian sapukan di bahagian pipi. Second, korang boleh calit dari tengah-tengah bibir yang sudah diberi sentuhan lipstik. So now, bolehlah korang pilih cara masing-masing. *wink*



For me, lebih prefer cara kedua sebab cepat dan tangkas! Misalnya nak cepat then i cari tisu tak jumpa, makanya just calitkan jari di bibir then sapukan di pipi dan siap! Lajuuuu bukan? And i must say, i'm loving the outcome! So jom follow step di bawah.


Hanya gunakan dua jari dan calit!


 Kesan dari calitan. P e a c e !

Kemudian sapukan di pipi manis kamu.


Tadaa! Done.


I'm pretty sure cara yang paling cepat itu yang bakal menjadi ikutan right? Kalau boleh semua nak laju saja. Simple itu cepat! Cara ni myra apply bila sangat darurat akibat kehabisan blusher or sewaktu dengannya. hewhew.



Thanks for reading dear! 

9 komen dari sweety:

Shida Radzuan said...

yg paling penting cute! guna apa pn cutes! hehee :D blh cuba nnt..thanks dear :)

Leods said...

Nice !! :)

jom join GA ni :

http://walkstatic.blogspot.com/2013/04/special-giveaway-from-sabah.html

Shida Radzuan said...

xde topik hari ni nk update hahaa :p

dEdEQ dE wIshEs said...

CUTEEEEEE

Hani Othman said...

menariksssss

Mime MF said...

2 in 1 la nih..bgus2..jimat..hehe
#apsal la comel sgt!!>,< hee

Hana Soffelia said...

Good tip girl! btw, i beli casing tu kat fb.

https://www.facebook.com/pages/Impressions39-ImpressionsXXL-Lynz-Shoppe/228156397226531?ref=ts&fref=ts

De' Wanie said...

kreatifnye awk..thanks for the tips dear!:)

~cik atin~ said...

gud tips. thanx !