Ciri lelaki kacak pilihan perempuan

Monday, February 25, 2013

| | |

Ada apa dengan lelaki kacak? Kalau ikutkan, diorang ni memang kegemaran ramai bukan?  Sebabnya,    bila lelaki kacak menjadi topik, mesti terbayang di mata tentang fizikalnya such as putih, jambu, tinggi, hidung mancung, badan tough, muka manis, kemas tak selekeh dan banyak lagi lah mengikut citarasa masing-masing. Yeah, this is the first though of mind lah kiranya. You know what i mean?

Babak sesi perkenalan. Then bila kita kenal dengan lelaki kacak ni, mesti first impression yang baik-baik tentangnya kan? Yeah, memang selalunya manusia pantang tengok benda cantik, semuanya positive belaka. Like dari mata turun ke hati gitu.


Babak sesi kenal hati budi. Bila dah kenal hati budi, baru kita tahu sekacak mana perwatakannya. Which one korang prefer, kacak luar atau kacak dalam? Yeah i know, ramai yang akan jawab," Mestilah saya nak yang kacak dalam". Tapi kalau kacak keduanya memang pakej 2 in 1 lah. hewhew


Siapa lelaki kacak? Kacak ni bukan dari segi rupa je ye. Kacak dalaman tu lagi penting. Kacak dalaman such as seorang yang soleh, solat 5 waktu takleh tinggal, pandai mengaji, berbudi bahasa dan yang beriman ni lah yang ramai digilai kaum perempuan ni. Memang ramai yang cairlah kalau kenal dengan lelaki kacak dalam ni. Kalau kacak luar dan dalam lagi lagilah cair sepenuh hati. hewhew.


Conclusion. Lelaki kacak ni bukan sekadar pada rupa. Bila dah kenal, baru kita tahu sejauh mana tahap kacak nya yang boleh menawan hati perempuan. Kalau korang tak kacak luar pon, penting untuk korang kacak di dalam. Sebabnya kacak dalam akan terpancar juga di luar akhirnya. Dan dan dan, bukan semua perempuan gilakan lelaki yang hanya kacak pada rupanya ya. Please bear in mind.



Jangan hanya kejar yang kacak luar sahaja sampai ketepikan ciri-ciri kacak dalam pula ya. Tipulah kiranya kalau perempuan tak suka lelaki kacak. Tapi, bila kacak di dalam ni lebih berpotensi untuk menutup kekurangan diri. Biarlah tak kacak seperti Lee Min Ho sekalipun, asalkan sedap mata memandang plus kacak dalam.


Peringatan. Lelaki kacak pada rupa bukanlah perfect 100%. Tiap manusia ada kelebihan dan kelemahannya, so kena beringat ya. Don't judge a book by it's cover!



7 komen dari sweety:

Anonymous said...

simply stopping by to say hello

Shida Radzuan said...

bagi shida kacak myb yg ke2 hehee :D

Alia Laila said...

Alhamdulillah, rasanya saya dapat kot pakej 2 in 1 tu. Eh ? Hihi

Sheda ucu said...

hihi kacak luar kacak dlm dengar sini.. hahaha x kcak sngat pun xpe jnji manisnya ada.. yg penting kacak dihati kite kn2

boni kacak said...

Boni kacak macam mana pulak?hahaha

Cik Rose said...

hai myra akk dah follow awak salam kenal

Aida Ismail said...

Kalau kacak sangat nanti ramai pulak yang berkenan. So biar sederhana je. Hihi. :)

Salam kenal Myra. Saya follow sini ^^