Tips kulit cantik licin gebu

Monday, November 25, 2013

| | | Comments: (8)
Assalamualaikum


Hello there. Lama tak update blog tanda ke busy'an tahap lipas kudung agaknya? Huhu. Tapi blogging tetap di hati. Walau busy tahap cipanzi sekalipun masih singgah baca blog rakan blogger. Manis kan? Well, keep support each other tanda kasih sayang terpendam. Hewhew




So nak tanya how korang jaga kulit muka? Kalau dulu myra jenis spesis yang memang malas nak pakai set skincare bagai, tapi disebabkan rasa membuak-buak nak kulit cantik makanya gagahkan diri untuk try tempek itu ini dekat my skin.
So the result? Fantastic baby! Hewhew. Ya, kalau tahu dah lama try. Kulit idaman kalbu dah dapat tapi masih perlu improve lagi, nak flawless macam inject vit c and so on lah konon-konon. What? me nak inject itu ini memang idoklah. I paling takut skali jarum. Bole pitam tengok jarum tu, so alternative lain yang ada untuk buat kulit cantik is kita main tempek-tempek kat our skin yek.





Alhamdulillah syukur, berkat kesabaran membuahkan hasil. Even dalam sebulan penggunaan, memang dah nampak banyak improvement kat skin kite. The best part issssss tak perlu tempek foundation or bedak bila keluar! Sumpah lega senang hati tambah happy. Ramai antara kita tak ambil berat pon soal ni, tapi semua nak cantik kan? So ini rahsianya, dah try mesti puas hati. In Sha Allah dengan izinNya sayangss.





Bila keluar sekarang just pakai daycream. Kulit dah bebas dari bahan chemical. Foundation dah boleh letak tepi. Keluar rumah dengan naked face memang awesome! Tambah confident dalam diri plus jimatkan masa, hanya calit sedikit eyeliner dan lip balm dah cukup untuk elak kulit muka nampak kusam.

Teringat kata ni, 'Natural is beauty'. Ya soooo true. So apa rahsianya? Tadaaa. Wonderglow dan ibu putih cukup untuk buat kulit nampak glowing dan bebas kusam. Really a good combination. Are you ready to glow? Come on, give a try! Gelombang wonderglow memang hebat, selalu out of stock makanya bila stok dah limited tinggal dalam 20set terus kena restock. Kalau idok, pening nak cari agent lain yang ada stok dalam tangan.





Gelombang ibu putih pon apa kurangnya. Memang meletop uollsss. Alhamdulillah syukur, dapatkan ibu putih yang original dan effective ya. Ibu putih ni pati segala krim pemutih okie. Sesuai untuk yang nak cerahkan skin dan hilangkan parut, kecilkan pori-pori segala. Cara pakai untuk kulit muka seeloknya kite mixkan with any night cream tau. Myra dah cuba, anda bila lagi? huhu. Effect? Alhamdulillah ramai customer puas hati dan kasi kite very positive feedback. Syukur. Nak tahu ibu putih tu berkesan ke idok, try korang tengok feedback customer dari seller tu sendiri ya.





Visit www.ibuputihshop.com untuk dapatkan banyak jenis produk for your skin. Produk yang sangat effective sahaja yang dijual di sana ya termasuk ibu putih ni. Hopefully dapat selesaikan masalah skin korang. Eye set ada, face serum ada, produk untuk selesaikan masalah hairfall ada, produk untuk gain weight ada, slimming product pon ada. Lailailai, semuanya good good tau. Produk yang terpilih dan effective only.



Senang cerita, produk penjagaan yang lengkap dari hujung rambut sampai hujung kaki ada di sana. Testimonial with positive feedback from our own customer pon banyak sangat dah, boleh check our website ya. Price pon sangat affordable dan cheaper than other online shop darlings. Kita try our best untuk kasi best price for u guys okie. Khas untuk pembaca blog myravea, dapatkan baucer RM5 tanda kasih sayang buat anda. Hihi. Till then. Take care people! 




Website : www.ibuputihshop.com
Instagram : @ibuputihshop
 0129450500



Tips: Outfit simple tapi stylo

Wednesday, November 20, 2013

| | | Comments: (3)
Assalamualaikum. 


Hello sweet readers. Yaa. Set trend, follow trend, but don't be a fashion victim. Be true, be you! Pakai yang simple dan looks nice on u pon dah molek sebenarnya bukan? Pakai apa yang kita selesa. Pakai apa yang kita tak perlu nak tengok cermin besar gedavak sepuluh kali tiap sejam berlalu. Pakai apa yang jauh dari rasa riak dan takbur dah memadai. Simple and nice will make u look gorgeous darlings. Myra tak lah stylo, just kasi my own opinion ya sygs.

Ayu la kononnya nak pink sweet sweet gitu. 


Just imagine u pakai havoc havoc but then u sendiri tak selesa dengan ape u pakai. Pastu mesti u nak pandang cermin banyak banyak kali right? Then tanye orang sebelah ok tak ok tak. Automatically ape yang u pakai tu nampak janggal. Macam serah diri jadi mangsa fesyen pula. dushhh. huhu



So how nak pakai outfit yang simple tapi stylo? For me, kita main dengan warna. Elakkan pakai baju dan seluar warna yang sama. Mix and match kan warna tudung dan seluar korang takpun mixkan warna tudung dengan corak baju korang. If baju dah bercorak, so elakkan pakai tudung yang bercorak. Nampak tenggelam kan bila dua-dua bercorak? Macam pening je. Macam tak comel je. huhu


Seriously i'm in love with mustard colour.


Paling penting pakai biar kena pada tempatnya. Sebabnya? Nak elakkan dari mata-mata memandang. Contoh u pergi pasar malam tapi u pakai macam nak pergi dinner. Lol. People bakal terkam tengok u atas bawah. Macam scaryyyy je kan? Macam takut je kan? So elakkan. 



Well and of course kita sebagai muslimah perlu jaga aurat kita. Pakai labuh labuh tak bermakna u tak dapat pakai apa u suka. Contoh badan u size s, u pakailah baju size M or L so that nampak labuh sedikit bukan? 

 



By the way, handbag dan kasut juga mainkan peranan yang penting. Match kan ur outfit dengan those stuff. Nak selamat, beli handbag dan kasut warna-warna seperti brown, black, cream or warna yang korang rasa senang nak match dengan outfit korang.


Buat kita yang belum cukup sempurna dari segi cara pemakaian, we still can learn dan berubah. Make a change sedikit demi sedikit. Pesanan untuk diri sendiri juga. huhu. 
In Sha Allah. Perubahan ke arah kebaikan dan kesempurnaan itu totally great.

Macam rock jee. Macam brutal jee. It's ok sometimes untuk nampak sedikit lasak kan?

  
Simple dan paling penting selesa. Now dah berakhir zaman untuk berambu ramba kononnya nak nampak feminin gitu haa. Skirt segala tersimpan rapi dalam lemari kita buat pekasam kejap ya, ada event baru sarung balik. huhu. Till then, take care people!


 

Masalah rambut gugur dan kelemumur kini tiada lagi!

Thursday, October 24, 2013

| | | Comments: (3)
Assalamualaikum



Rindu serindu-rindunya kat blog ni. Lame sangat tak update. Okie kite update ye. Untuk review kali ni, myra nak share dengan korang produk untuk haircare. Bila rambut dah panjang ni faham-faham jelah masalah hairfall makin bertimbun, dandruff pulak kemain saljinya. 



Bila bangun pagi tengok rambut gugur sana sini, bila shampoo tu diaaaaa luruh kemain banyak sampai takut lama-lama rambut jadi botak nipis. Oh My Gucci!!! Scary kan? Rambut adalah mahkota seorang wanita. Eceyyy so jagalah ianya sebaiknya. Belailah ia selembutnya gitu.



Masalah serious kronik rambut sekalian bila rambut:

1. GUGUR nak botak
2. KELEMUMUR bak salji
3. KERING padang pasir
4. KERAS macam dawai
5. LAMBAT PANJANG degil
6. SUKAR DIURUS serabai





Okay kalau korang ada masalah-masalah di atas mesti rasa down gila bila dah cuba macam-macam jenis produk tapi tak berhasil. Rugi kan bila kita melabur tak membuahkan hasil? So, nak cari produk yang bagus mestilah tengok feedback dari para pengguna. Customer always right bukan?



Ni ada set penjagaan rambut yang uolls should give a try. Tak rugi cuba produk yang ternyata hebat gitu. PUAS HATI ITU PASTI! Yang nak cepat panjangkan dan lebatkan rambut dan segala masalah rambut kering rosak semuanya korang boleh try LABOURSE PARIS ni. Produk paling best selling untuk haircare. 








Hasil dari testimoni diri sendiri, bila pakai produk ni rambut seriously dah less hairfall. Dandruff yang dulunya turun bak salji dah kurang sangat-sangat. Lega hati den bila dapat produk sebaik ni confirm tak tukar dah. 

  • Rambut jadi makin tebal dan lebat
  • Rambut cepat panjang
  • Welcome baby hair
  • less hairfall
  • less dandruff
  • rambut jadi lembut bak sutera. 
  • No more kusut masai
  • Guna jari pon bolehhhh

Bila rambut dah lembut cantik gini jadi habit pulak nak pintal-pintal rambut sendiri. PRODUK HALAL TAK? Ok semestinya halal, tiada extract haiwan ya. Ingredient nye dari bahan-bahan semulajadi dan tiada bahan kimia harap maklum. Set haircare ni mahal tak? Oh tidak, SANGAT AFFORDABLE sygs. Jual murah murah je. Nak beli satu set boleh dan nak beli satu-satu pon boleh. Mengadulah anda di 0129450500, suggestion untuk produk yang sesuai dengan masalah rambut korang bakal dijawab.







BERMINAT?
Visit instagram @ibuputihshop
Whatsapp 0129450500 for order
FREE POSTAGE if buy more than one items!






Kad Raya masih tak lapuk ditelan zaman?

Monday, August 26, 2013

| | | Comments: (9)
Assalamualaikum.


Masih di dalam mood raya kah anda semua? Belum habis tempoh sebulan raya nampaknya kuih raya di dalam balang bakal menempuh saat-saat kekosongan dek kerana tuan rumah kerakusan menikmatinya. huhu. Btw, alang-alang menyeluk pekasam, Salam Aidilfitri buat kalian ya. 


Alhamdulillah, this year masih ada lagi teman yang sudi kirimkan kad raya. Thanks buat teman blogger yang baik hati, sayang korang mehhh!! Nampaknya tahun ni ramai yang berkesempatan memberi dan menerima kad raya. Bravooo buat kalian yang masih mengamalkan tradisi kad raya. *clapping


Thanks HAFIZ RAHMAN buat kad raya yang paling terharu ni, siap ada gambar penerima kad. hee


Thanks www.duniashida.com ,teman blogger yang supportive.<3


Thanks www.kisahemasputih.com ,another supportive blogger <3 . Terselit sekali duit raya dari www.fizgraphic.com



Dulu tak sangka dari blog boleh making friends by online sambil eratkan silaturrahim sesama insan. hehe. Now terbukti even tak pernah berjumpa face to face but still boleh buat teman bukan? Inilah yang dinamakan sebagai sahabat alam maya. huhu. Love Y'all !


Tema warna baju raya glamour 2013

Wednesday, July 31, 2013

| | | Comments: (11)
Assalamualaikum

Alhamdulillah, tiba sudah sepuluh malam terakhir Ramadhan. Waktu kemuncak semangat untuk perbanyakkan amal ibadah. Jangan bersemangat nak sambut Aidilfitri je yang lebih ya. hewhew. 


Apa tema baju raya korang tahun ni? or masih ada yang belum mencari? I'm pretty sure masih ada lagi yang belum membeli baju raya bukan? Buat yang masih belum membeli, belum terlambat lagi untuk korang follow "color of the year" tahun ni which is EMERALD! 



Memang glam habis rasanya kalau dapat sarungkan baju raya warna emerald ni. Dari tak minat warna hijau pon boleh jatuh hati tau kononnya nak up to date lah bila ikut color of the year. kuikui.



Pabila kaki melangkah ke sana sini even dalam butik maya ni pun, i've realized that koleksi peplum untuk raya merata-rata! Makanya raya this year, ramailah si hawa yang mengenakan peplum. Terasa ala-ala Saloma gitu.

Shawl halfmoon lace, koleksi dari Hawa Hijabi

Koleksi dari d.ratu.bridal

Koleksi dari minaz boutique

Koleksi dari Jovian Mandagie

Koleksi dari buttonmybuttons


Koleksi dari clothesologyx


Cantik cantik semuanya! Rambang mata memandang. Cepat grab kalian! Last but not least, tema warna baju raya awak semua pula apa ya? *wink



Sepetang di Ladang Anggur Tasik Beris, terbesar di Asia Tenggara!

Monday, July 8, 2013

| | | Comments: (18)
Assalamualaikum

Korang pernah sampai ke sini? Alhamdulillah, at last jejak juga kaki di Ladang Anggur Tasik Beris which is yang terbesar di Asia Tenggara. Buat korang yang sukakan ketenangan kononnya nak rasa peaceful gitu, memang inilah tempatnya. 


Subhanallah, seriously indah damai belaka. Kalau nak cuci mata lihat keindahan alam, yes this is the right place! Sejuk mata memandang. Sambil makan anggur, dapat hirup udara segar bugar kat sini yang sememangnya menenangkan! Ladang anggur ni betul-betul terletak di tepi tasik near to jambatan Tasik Beris Sik, Kedah.



Kalau korang nak tahu, tempat ni favourite place untuk photoshoot bagi pasangan pengantin baru. See? Tempat cantik memang jadi tumpuan orang ramai bukan? Banyak rupanya tempat menarik kat Kedah ni. Jom kita layan gambar pulak. hewhew.


Muka nak serious memanjang. Blerkss






Cantik kan tempat ni? So, tergodakah anda untuk menikmati keindahan di sini? Eceyy. Hope dapat datang lagi sebabnya nak menikmati keindahan dan absorb ketenangan dalam jiwa tahap maksima kononnya. Phew. Special thanks to si peneman untuk hari itu. :)



Thanks for reading dear!



Sumber gambar : budakletrik.blogspot.com


Shawl Halfmoon dari Trisha Bella

Monday, July 1, 2013

| | | Comments: (5)
Assalamualaikum.

Hari Raya Aidilfitri bakal menjelma, opss Ramadhan pun belum tiba tapi mood nak raya kian terasa. Hewhew. Tercari-cari shawl yang cantik dan affordable? So, why not raya kali ni kita sarungkan halfmoon shawl yang kian menjadi kegilaan si ladies abad ini. 


Ditambah pula orang perempuan ni bila tiba saat nak raya, nafsu shopping semakin membuak. Kononnya nak rasa semua serba baru di pagi raya. Phew. So, Myra pon tak lari dari nafsu nak dapatkan shawl halfmoon ni.


Buat korang yang merupakan pengguna tegar shawl, bolehlah cuci mata di online shop TRISHA BELLA. Buat yang tak tahu cara untuk pakai shawl halfmoon pula, team Trisha Bella ada sediakan tutorialnya.



Makanya, cepatlah grab sementara masih banyak design shawl yang cantik  menawan kalbu ni. Btw, bukan setakat ada halfmoon plain tau, yang bercorak pon ada. Nice! Jangan lupa cuci mata ya. 





Review : My Favourite Foundation, Molly BB Doll Foundation!

Friday, June 21, 2013

| | | Comments: (5)
Assalamualaikum.





Hye ladies! Today I nak review tentang foundation pula. I'm pretty sure korang pon ada favourite bb cream or foundation masing-masing kan? So, this time myra nak kenalkan korang dengan Bb Doll Foundation yang sangat best setakat ni. Terus fall in love with this foundation tau. Awesome!


Dan yang paling myra teruja ialah ada banyak advantage bila pakai produk ni. Kiranya all in one lah. Dah tak perlu lagi beli pelembap dan sunblock tu sebab semuanya dah lengkap dalam bb doll foundation ni. 




Teksturnya sangat halus dan ringan tapi dapat covered eyebag, pimples, scars, pigmentation dan garis halus tau! Sangat sesuai untuk daily use, dinner, birthday party dan event. Tak percaya? Girls, give it a try okie. Myra calit sikit je pon dah cukup, tak perlu calit tebal-tebal. 


The most important things is, bila korang pakai bb doll foundation ni ur face bakal nampak natural dan tak nampak macam tepong gomak makeup tebal itu. Phew. Bertambah sayanglah dengan bb doll foundation ni. 



By the way, Bb doll foundation ni just ada satu kod warna je tau. But, even ada one code only its still sesuai untuk semua jenis kulit. Bila apply, dia akan ikut warna kulit kita .So uols tak perlu nak pening kepala pilih kod warna yang sesuai dengan warna kulit korang. Simple kan? 



Kesan bb doll foundation ni, dapat jadikan wajah korang nampak gebu, licin dan glow gitu.  Siap long lasting lagi. Great! My favourite bb cream@foundation is bb doll foundation, so how about you? 


Kelemahan bb doll foundation ni ialah ianya selalu sold out! So sebelum sold out, better korang grab cepat-cepat. Tak rugi pon kalau korang try,  myra pakai sebulan dua pon tak habis lagi sebab just apply sikit pon dah cukup sangat-sangat. 




Berminat untuk order Bb Doll Foundation? Jom order di sini:




My Daily Makeup Products

Monday, June 17, 2013

| | | Comments: (6)

Makeup dengan perempuan tak boleh dipisahkan bukan? Memang sejak azali sifat kaum hawa nak nampak cantik sentiasa asalkan tidak berlebihan. Less is more okie! Sampai ada yang tak sanggup keluar rumah dengan naked face dengan alasan tak confident.


But, I must admit that I don't really wear a lot of makeup. Stok makeup ku amatlah terhad. Kadang, jealous tengok beauty blogger punyai banyak stok makeup.

So kenapa tak tambah stok? The main reason is bila beli then hanya pakai sekali dua sebab kurang suka makanya hanya mengundang pada pembaziran. Because of it, I siap akan google tentang product review sebelum beli. Salah satu cara untuk elakkan pembaziran kononnya. Phew.


There's one rule iaitu I can't leave the house without eyeliner! I don't need to put on bb cream or lipbalm most of the time tetapi tidak dengan eyeliner. Eyeliner ibarat penyelamat untuk wajah nampak matang setanding usia kononnya. Sangat kurang enak mata melihat wajah sendiri nampak kebudakan. Sobss.


Gambar di bawah ialah my daily makeup product. Bila habis tiap satu wajib untuk repeat pembelian produk yang sama especially the eyeliner.



  • Eyeliner : Skin Food creamy smoky crayon (purple&brown)
  • Eyeshadow : Elianto baked in charcoal black
  • Eyeshadow : In2it sheer eye colour
  • Mascara : Elianto supreme volumizer

  • Maybelline pure bb mineral mousse
  • Molly BB doll foundation
  • Blusher : Silkygirl blush hour in 03 flashing rose



  • Lip balm : Nivea fruity shine spf10 pink guava
  • Lipstick : Maybelline colour sensational high shine 805 pink freeze
  • Lip tint : Obuse (pink&red)




Now, menanti detik waktu dengan penuh kesabaran untuk melihat tamatnya riwayat mascara dan eyeshadow ku. Dua benda ni jarang yang amat diri nak sentuh. Melainkan adanya majlis atau sesi photoshoot dan seangkatan dengannya.




So, how about you? Feel free to share about your daily makeup product. ♥




Thanks for reading dear!




Blog Myravea berwajah baru

Thursday, June 13, 2013

| | | Comments: (8)
Assalamualaikum. . .




Perasan tak template sudah bertukar? Yippie! Sangat happy dapat editkan template berwajah baru for my own blog. Alhamdulillah, syukur. Lately sangat kurang masa dengan blog sendiri sebab banyak masa terluang designkan blog dan tempahan design yang lain. Do u know how I feel? Ke'jealous'an semakin menguasai diri.


Sampai satu tahap dah bosan mengadap blog sendiri. Opss, hanya jemu memandang wajah blog yang sama tiap hari. So, ive decided untuk luangkan masa mengedit blog sendiri. Masa untuk ketepikan yang lain bermula! huhu




I dunno how about u but for me, bila kita dapat something yang baru semangat dia lain sikit. Rasa kepuasan menguasai diri bila kita pandang benda baru, dapat benda yang kita suka. So that's the reason why myra berhasrat untuk tukar template baru setelah cukup setahun template lama bertapak di blog ni. Kononnya nak topup semangat untuk rajin update blog. :')



Konsep kali ni sangatlah more to lady lady gitu ditambah dengan pinky, kerawang, diamond serta rose. Rose? Actually sejak dua menjak ni hati terpaut dengan bunga ros. So jangan curious sangat bila tengok blog dah dihujani dengan bunga ros serta blink blink ya. Dalam hati ada taman tapi taman bunga ros tu tak nampak lagi kewujudannya. Huhu. Suddenly I feel like maccik maccik. Urghh. Do I? Huaa...



For those yang bertanya whether tempahan masih dibuka atau tidak, jawapannya ialah yes tempahan masih dibuka. Hope sabar menanti giliran masing-masing ya. Much appreciated.



Thanks for reading dear!

Tempahan template blog dibuka!

Monday, May 20, 2013

| | | Comments: (7)

Assalamualaikum.



Maybe ada yang belum tahu, selain design header myra juga dah membuka tempahan untuk full template dan cover timeline facebook.


Alhamdulillah, thanks buat awak awak yang sudi menempah dari myra. Printscreen di bawah disediakan untuk tatapan kalian. Kalau berminat untuk membuat tempahan, boleh inbox myra di mukabuku atau di email myravea@yahoo.com.













Oh ya, tempahan bakal disiapkan dalam masa sehari ke tiga hari bergantung kepada jumlah tempahan yang diterima tau. First pay first serve.


Lepas settle tempahan semua, tibalah pula masa untuk mengedit blog kesayangan myra ni pula. Sedang fikirkan konsep yang sesuai dengan jiwa. hihi. 



Thanks for reading!