GiveAway Blogger Bertuah by JiwarOsak Dot Com

Saturday, September 22, 2012

| | | Comments: (11)
Assalamualaikum.

Hye awak awak sekalian. Myra nak jemput korang semua join giveaway ni. Jom jom! Myra ada sponsor tiga header untuk si bertuah. Hadiah yang lain semestinya superbjugak. So, tunggu apa lagi? Klik SINI untuk ke blog penganjur. *wink



ANTARA HADIAH GIVEAWAY INI ADALAH :
1. Domain .COM / 1tahun
2. Cash RM50 
3. 3 header percuma
4. 4 aplikasi fanpage
5. Topup rm10
6. Pendrive kingstone 8gb x1 dan bag case HP x2
7. Sevonir dari oversea 3x
8. Topup rm10 3x
9. Review blog 3x + Topup rm15
10. Topup rm50
11. Bedak arab 2x
12. Mug changing colour n design
13. Top rm5 2x
14. 3D Sticker Room Decor 3x
15. Lens 2x
16. Cenderahati 5x
17. Topup Rm10
18. 2 helai cotton shawl
19. Bag sophie paris 1x
20. 1 set gelang, 1 tudung bwal, 1 shawl, 3 inner scarf
21. Produk Haruman Muslim 2x
22. Sevinour 6x
23. Topup Rm10 3x

HADIAH UTAMA
1. Domain .Com, Topup Rm 30, 2 Aplikasi Fanpage, 1 Header
2. Cash Rm50, Topup Rm10, 1 Aplikasi Fanpage, 1 Header
3. Pendrive kingstone 8gb, Topup Rm15, 1 Aplikasi Fanpage, 1 Header



Banyakkan hadiahnya? Sangatlah rugi if korang tak join. Pheww. Just taip entri dan penuhi syarat yang ditetapkan dan siap untuk menangi hadiah-hadiah di atas! Lai lai laiiiii.

Ustaz Don Daniyal | Syarat pakai tudung sempurna

Monday, September 17, 2012

| | | Comments: (14)
"Tak salah berfesyen dengan tudung, asalkan cukup syarat pakai tudung sempurna."

Ada yang pandang pelik bila melihat seorang perempuan melilit-lilit tudung dengan bermacam jenis fesyen bukan? Ada yang suka, ada yang tak suka. Tak salah berfesyen asalkan jangan keterlaluan sehingga tersembul mata seseorang itu. Dan yang paling penting, niat itu perlulah betul. 

Back to the main topic, "Syarat Pakai Tudung Sempurna". Apa syarat-syaratnya? Luangkan sedikit masa untuk menonton video ini. Semoga kita dapat banyak input dari video di bawah.

"Ikut 4 syarat cara pakai tudung yang sempurna ni, kalau tidak ada atau kurang dari 4 syarat itu maka tudung yang anda pakai itu masih lagi belum cukup sempurna penutupannya..."
  

Gambar Hari Raya Pertama 2012.

Wednesday, September 12, 2012

| | | Comments: (26)
Assalamualaikum...


Berminggu simpan buat pekasam entri ni*sigh.Gambar pertama haruslah disajikan dengan gambar perseorangan dari atas hingga bawah. Wajib ada satu kalau bukan dua dan tiga. Barulah fashionista? Oh tidak. I'm not a fashionista. Hanya pakai ikut suka, beli apa yang suka. 


Here are some photos from my EID this year. Gambar bersama adik beradik perempuan haruslah ada. Gambar dengan adik lelaki pula tiada. huwhuw. Sorry lil bro. pheww.
Tahun ni still pilih baju kurung. Yeah, baju kurung sekarang banyak design yang lawa-lawa bukan? Niceeee. Just beli yang ready made. Sonang kerja den. hewhew. Paling suka baju raya this year sebab kaler pink sweet sweet! Oh my favourite! Terus jadi tak sabar nak pakai. *wink*



This year nampaknya tiada tema warna. Beli asing-asing beginilah gayanya. Semua warna lain-lain.  Sooooo sad. sobss. :') Next year please make sure ada tema keluarga, bukan tema ikut sukasuki sendiri. huwhuw


Thanks for reading! <3


Pemenang referral tertinggi : "SEGMEN : Jom join bloglist MYRAVEA"

Sunday, September 9, 2012

| | | Comments: (11)
Masih ingatkah anda dengan Segmen di atas? huwhuw. First of all, myra mohon maaf bangat sebab lambat umumkan pemenangnya. Makan masa jugak rupanya untuk memilih pemenangnya. Ini baru segmen, belum contest lagi. Phewww

After kenalpasti semua referral tertinggi untuk segmen tersebut, makanya tiba pula masa untuk membuat pilihan. Yeah, pilih yang menepati syarat. Ramai yang banyak referral dari blognya, tapi apakan daya tidak menepati syarat pula.

I'm really sorry, i can't choose those yang tak cukup syarat. Takut tak adil pula jadinya. So, for those yang cukup syaratnya dan tinggi referralnya sila happy sebentar sebab korang bakal menerima hadiah watermark dari myra seperti yang dijanjikan. *clapping


Jane. P blog

Dunia sebenar Shida

! Mieya Atiera !


Buat awak bertiga, congrats dear. Diminta untuk PM myra di facebook ya untuk redeem watermark nya. *winkwink* Thanks buat semua yang sudi join. *Hugs



The Pool - Nikmati suasana santai di Kuala Lumpur

Friday, September 7, 2012

| | | Comments: (9)
Stress dengan kehidupan tengah bandar yang sibuk dengan kesesakan setiap hari? Yeah, that's mean anda perlukan suatu tempat yang tenang dan santai bukan? So, tempat mana yang dapat memberikan ketenangan dan layanan bak seorang VIP? The Pool ada jawapannya.


Lokasi yang digemari oleh para pengunjung untuk menikmati suasana tenang dan santai semestinya di tepi kolam. Ditemani dengan limpahan cahaya lampu di waktu malam memang sangat mendamaikan bukan? 

The Pool Deck

Susunan landskap, kontemporari, kolam renang, limpahan lampu, serta servis bertaraf VIP sememangnya merupakan gaya yang tersendiri The Pool. Buat yang ingin menikmati kehidupan mewah, di sini pilihan yang tepat untuk anda. Mewah dan berpatutan.


Selain suasana di tepi kolam yang santai, anda juga boleh menikmati suasana Indoor di The Pool. Yeah, lebih privacy agaknya?
Kyoto Lab Dining

Kyoto Lab Lounge

Dah lihat tempatnya, jom kita nikmati pula gambar minuman yang ada di sini. Terliur rasanya bila gambar minuman begini disajikan. Nyum nyum. 
So, for those yang datang ke sini, jangan lupa untuk menikmati minuman yang ada tau. Ramai yang sukakan kelazatan minuman di sini, enak-enak belaka katanya. Niceeeee!



The Pool 
347, Jalan Ampang, Kuala Lumpur
Waktu Operasi: 
Rabu hingga Sabtu 5.00pm - 3.00am
Ahad 4.00pm - 3.00am

RM35 for men, FREE for ladies (Applicable all nights)


Photoshoot bersama Blogger Lyssa Secret, Fiz Graphic & Hazril Hafiz

Wednesday, September 5, 2012

| | | Comments: (34)
Puas rasanya dapat bergambar bersama blogger utara kali ni. Dari pergi hanya untuk menghadiri open house Lyssa, terus jadi masa untuk bergambar bersama. Two in one day lah kiranya. After puas menjamah makanan then terus ke lokasi untuk bergambar. Sound's great, right? Ya, seronok beronok-ronok gitu. hewhew

Lokasi yang di suggest kan semestinya oleh Lyssa. Yeah, katanya ramai pasangan pengantin ber photoshoot di situ. So, lokasi yang menjadi pilihan ialah di Bandar Baru Batu Putih, Balik Pulau. For those yang tak tahu menahu, Balik Pulau berada di Penang ya. *winkwink*


Here's some pictures yang sempat diedit oleh saya. Kelapangan waktu membuatkan kerajinan tangan untuk mengedit di tahap super maximum? Err, i think so but janganlah compare dengan hasil tangan photographer di luar sana ya sayangss. Saya edit suka suki hati je. huwhuw. :')


From left : hazril hafiz , fizgraphic , lyssa secret and me 







Had a great time with all of you! Kalau ada sumur di ladang. Boleh hamba menumpang mandi. Kalau ada umur yang panjang. Boleh kita berjumpa lagi!



Thanks for reading :)