Review : Maybelline Pure Minerals BB Mousse

Wednesday, October 3, 2012

| | |
Buat mereka yang prefer less extravagent makeup semestinya nak try this BB Mousse. But why? Sebabnya, it provides minimal coverage yet able untuk sembunyikan kelemahan kulit yang tak berapa nak flawless gitu. Auchhh! Nice bukan? *wink* Lihatlah kulit yang tak berapa nak flawless bawah ni. Ok segan cheq. :')
Tahu tak apa yang paling myra suka about this BB Mousse? Haa, texture nye amatlah ringan, tak macam foundation yang lain ya. Kulit pon bakal nampak smoother after application, pores pulak less visible. Even BB cream pon myra kurang gemar. It was like ewwww sangatlah tidak awesome. *sigh

Lagi dan lagi yang myra suka about this BB Mousse ni, its easy to blend. Gunakan jari pon bolehhhhh and  it’s OIL FREE!! So, kulit tak nampak berminyak lip lap lip lap gitu. Phewww. Tapi yang tak berapa nak gemar bila apply BB Mousse ni lepas sejam dua, "Why do I look so tan?" Ok, ini memang sadis. So, myra apply kan sedikit sahaja dan sesuailah dengan myra yang tak gemar nak makeup tebal.

Please make sure ya, masa korang nak pump tu silalah berhati-hati. You will realise that a quick pump is more than enough. Pump pelan-pelan untuk keselamatan sejagat supaya korang tak menyesal bila dia keluar banyak-banyak then rasa macam eh ini dah lebih dari cukup. 



Tadaaaaaaaa!! Inilah hasil dari BB Mousse. Nice bukan? Buat korang yang mencari produk yang susah ditanggal bila kena air, its not worth for you. Myra pulak memang suka produk yang senang dicuci, so tak payah nak susah-susah tonyoh dengan makeup remover. Sonang kijo den.





So, anda si gegurl gemarkan bb cream atau foundation jenis apa? 

21 komen dari sweety:

Jay said...

lelaki boleh pakai tak??hehe

Lyaa Suriany said...

dah lama nak try.
sbb tgk mcm best

dEdEQ dE wIshEs said...

XSUKE PAKAI MEKAP .. SOB SOB

N. Kamarullah said...

Pok Nik terpukau tgk mata,.hikhihk

mrs adam said...

saya suka bb cream maybelline.tapi saya pakai yg bb cream biasa tu je.yang mousse ni mahal skit.

hainom OKje said...

Berapa harga dia myra?

shidaR said...

nicelah myra :)

normi nieza said...

cun nyer dia..:)

myravea said...

@Jay Boleh jeeeee. hahaha :p

myravea said...

@Lyaa Suriany Ak ah. Sbb mousse ni macam sedap je pakai. Revlon punye oily sikit, this one better rasenye. :)

myravea said...

@dEdEQ dE wIshEs Myra pon slalu calit eyeliner sikit and lip balm je keluar. :D

myravea said...

@N. Kamarullah hehe. Saje nak pukau Pok Nik. huhu

myravea said...

@mrs adam ak ah, bb cream murah sikit. :)

myravea said...

@hainom OKje Harga dia dalam RM45-50 :)

myravea said...

@shidaR Thanks shida :)

myravea said...

@normi nieza Alahai. Thanks sweety

ADZA IRDAWATI aka MAK DARA said...

hye dikkk.. akak dah pernah guna produk ni sangattt bagusskannn

zila manaf said...

kite pakai bedak tepek je hehe

myravea said...

@ADZA IRDAWATI aka MAK DARA hehe. myra pon suke jugak kak :)

myravea said...

@zila manaf hehe. Later bolehla try :)

evangelistaNiL said...

bb cream bgus .