Puding yang menjadi pilihan untuk juadah berbuka di bulan Ramadhan

Monday, July 30, 2012

| | |
Assalamualaikum. Salam Ramadhan buat semua.
Tidak lengkap rasanya jika berbuka tanpa juadah kuih muih. Seharian berpuasa dan pabila tiba waktu berbuka, mesti mulut dahagakan makanan yang manis-manis. Sebab itu dimulakan dengan buah kurma. Kurma yang menjadi pilihan semestinya dari Yusuf Taiyoob.

Lega rasanya bila dapat makan kurma bukan?Mari tambahkan tenaga balik lepas seharian berpuasa. hewhew. Tak dilupakan juga untuk menikmati juadah kuih muih. No no nooo. Tidak sesekali lupa.

Lain orang lain taste nya. Ada yang suka kuih muih yang manis sweet sweet gitu. Dan ada yang tak suka manisan terlampau. Takut nanti kencing manis pula. So, kuih muih apa yang sedap untuk dinikmati di bulan Ramadhan ni? Jom kita usha usha. *wink*


Kita mulakan dahulu dengan puding. Nyum nyum. Berselera terus bila tengok puding-puding ni. Puding paling disukai diri ini ialah "puding karamel". 

Buat yang sukakan coklat, boleh cuba pula puding karamel lapis coklat.

Dulu, masa kecil paling suka Puding Marble untuk berbuka. Buat muka comel dekat ibu sambil merengek, akhirnya ibu buatkan pudingnya. Sayang betul ibu dekat anak-anaknya. Sayang ibu!

Next, puding pilihan hati ialah Puding Jagung Sos Kastad. Sungguh enak dimakan dikala sejuk. Slurppp!



Buat yang suka makan roti, bolehla pilih Puding Roti sebagai juadah berbuka. Macam-macam jenis puding roti yang ada iaitu puding roti bercheese, puding roti laici, puding roti dengan aiskrim, puding roti karamel dan puding roti bersos kastard. See, memang banyak bukan? Terus anak tekak terliur benar nak menikmati puding-puding yang ada. hewhew



So, yang mana satu puding favourite korang? hee. Selamat menjalani ibadah puasa ya. :)





20 komen dari sweety:

Myra Abdullah said...

caramel puding!! wahh mengugat jiwa =)

iamcikmisi said...

wahhh ~ ckup menyelerakan ~ hehe

btw, jom singgah sini jap , komen sket2 ~ hehe, terbaekk punyer !~

http://keyrajoongki.blogspot.com/2012/07/e-book-superbb-powerr-tak-menyesal-punya.html

FIZGRAPHIC said...

nyum3.

Unknown said...

Dah lama gila tak makan puding caramel.

Sofinah Lamudin said...

Alamak sedapnye.. hehehe...

saya singgah sini dan follow blog kamu ye..

salam ramadhan..

kongsi : http://www.sofinahlamudin.com/2012/07/perbezaan-antara-kenapa-dan-bagaimana.html

Shida Radzuan said...

sume sedapp myra fuh~
Myra jom teka harga nasi ayam kat entri shida :)

kaizen said...

mmg sedap....

*jom la buke pose same2... boleh tuan blog blnjer puding nih...hehehe

Unknown said...

preferred puding karamel!
wallah~ hehe...

Rniz said...

Eem... terliur tngok gambar ni.Sedap...

Mia Liana said...

maak aii sedapnya... pembuka selera betul time2 posa ni.... huhuhuh

asHa Zain said...

puding marble paling besh!n___n

Noor Atikah Ramli said...

puding karamel ! ^^

lavenderlover said...

wow! bnyknye pencuci mulut yg sgt sdp! keliur lak tgk pose2 ni..haha.. >_<

~Agen Coway Anda~ said...

puding karamel sedap,,=)

Dkna Abza said...

tak tahan tengok manu kat sini!! balik masak untuk berbuka lu.. :)

Anonymous said...

bwu je buat puding cenang

Sarah Mnasir said...

tergugat iman mai cni -.-

Sarah Mnasir said...

tergugat iman mai cni -.-

SHAHRUL HAIRY DOT COM said...

Salam kunjungan =)

sedap2 tgk puding karamel ni.. yummy...~

www.shahrulhairy.com

E'in said...

e'in suke puding karamel! :)