Majlis Perkahwinan di Kota Bahru, Kelantan

Thursday, June 7, 2012

| | |
Inilah hari yang ditunggu-tunggu bagi pasangan pengantin baru bukan? Selepas hari bahagia diijabkabul, maka excited pula dengan walimatulurus. Bila kaki melangkah pergi ke wedding reception begini, hati mula berkata-kata. "Wedding aku nanti cemanelah agaknya". hewhew. Teringin pula rasanya tapi masih belum bersedia. Hati masih kosong, kosong. 


Kenalkan pasangan pengantin baru ini. Si kacak, pengantin lelakinya merupakan abang kepada my mom. Huwhuw. Dan si cantik, pengantin perempuannya pula berasal dari Kelantan. That's why majlisnya jauh benar nun di sana. Kalau tak silap, ini kali kedua kaki melangkah ke Kelantan. Makanan di sana sangatlah lazat kerana manisnya. Yes, myra memang sukakan makanan yang manis, tak suka pedas nanti bisanya naik sampai kepala. Ouch.

Letih bangat rasanya menguruskan majlis supaya semuanya berjalan dengan lancar. Means, kaki bukan hanya duduk di meja sambil menikmati hidangan secara selowww melowww. Tapi, kaki sibuk ke sana ke mari menguruskan apa yang perlu. pheww.


Disebabkan pasangan pengantin dari keluarga yang terdekat, makanya gambar diambil secara pukal. Sehingga saat para pekerja hotel mengemas kembali ball room itu pon, we all still snap snap and snap sampai merasai kepuasan bergambar. Hewhew. Maafkan saya, entri ini memang penuh dengan gambar. Phewww. 


Mereka ini siblings saya. Ya, kami bertiga heroin dan seorang saja hero nya. Cuba teka myra anak ke berapa? Nampak seperti kedua agaknya? Oh no, ur totally wrong. I'm the eldest one. *wink*

 I've told ya. Entri ini banyak gambarnya.huwhuw. Tersesat seorang bidadari cantik pula. Boleh panggil dia mimi. Orang Kelantan, muda setahun dari myra. Manusia paling cantik yang pernah dijumpa. Geramnya, macam barbie doll sungguh!
Ini gambar penutupan. Tapi kurang seorang ahli nampaknya. Hilang pula seorang hero. kuikui. Seronok rasanya dapat bergambar dengan keluarga. Btw, moga pengantinnya kekal bahagia hingga ke akhir hayat. Amin.



31 komen dari sweety:

Alynn Nyzaa said...

byknye gmbr...^^ serius myra yg sulung?? ingt yg girl sorg agy tuu sulung..huhu~
awet muda myra..:D

Namee Roslan said...

cantik betul wedding dia. myra pun comel sgt!!

hazanis said...

hotel tuwww..mesti mahal perbelanjaan...^^

syafieka nur said...

meriahnya...

DanieL AdiE said...

Myra..baju yg myra pakai tu 95% same mcm baju yg adie belikan my lil sis..huhu...

Selamat Pengantin Baru untuk pasangan ya..

Fazi Isma said...

tak singgah kerumah... =)

Jay said...

wah bestnye dapat bergambar dgn family..Jay ni mungkin kalau begambar tak penuh pun family..abg semua jauh..tinggalah Jay dgn adik je..hehehe..tapi adik myra semua comel2..:)macam myra juga..:)

LaLa mhdnor said...

Mimi memang macam barbie doll :)
comel..

farra8979 said...

wah, cantiknya wedding ni...
btw, tahniah kepada pengantin. ^^

Fathiah Hamim said...

ohohh. sangat la cantek wedding ni dan orang2 yang di dalam nyaa. :)

Rafflesia™ said...

tahniah untuk bapa saudara myra.. :)


cantik betul mimi tu :)

Aida Omar said...

keluarga myra semua comey2 belaka.. :) comey macam myra.. lawa la pengantin tu.. moden nampak. :) yang barbie doll tu memang lawa.. mata dia cantik.

Fienazzuki said...

semuanya cantik2 belaka!
terjah blog Fie juga kay???
wedding juga!

shera haifa said...

buat kat hotel mana nie?

myravea said...

@Alynn Nyzaa huhu. Yep2 myra yang sulung. Huhu

myravea said...

@Namee Roslan myra suke wedding gitu. Huhu. Sweetnye namee :)

myravea said...

@hazanis huww. Myra tak tahulah berapa bajet dorang. :')

myravea said...

@syafieka nur memang meriah malam tu. :)

myravea said...

@DanieL AdiE huhu. Pandai abang die pilih. :)

myravea said...

@Fazi Isma rumah dkt KB ye? :)

myravea said...

@Jay best. :) thanks jay.

myravea said...

@LaLa mhdnor betul tu. Die kalau tak make up pon comel betul. :)

myravea said...

@farra8979 cantik. :)

myravea said...

@Fathiah Hamim thanks sudi baca dear. :)

myravea said...

@Rafflesia™ thanks sudi baca ye. :)

myravea said...

@Aida Omar thanks sudi komen. :) ak ah, mata dia cantik.huhu

myravea said...

@Fienazzuki wah. Wedding jugak ye? Nice2. :)

kaizen said...

hai... sy nk berkenalan dgn adik awk laa huhuhu

*muke kanak2 rebina mmg cmni kn?? huhuhuh* mati ak pasni....

myravea said...

@kaizen silakan. Tapi dia dah berpunya. Menunggu masa untuk orang masuk meminang je lagi. Huu

kaizen said...

halamak... xmo ahh kaco org punyer... mati kne blasah sesia jer... tuan punyer blog dah berpunyer gak... so carik org lian je laa...

Cik Lyeen said...

cantik dear..sgt cantik..:D