Inspirasi bilik tidur gaya vintage

Friday, June 15, 2012

| | |
Bila ditanya tentang angan-angan, there's so many things yang terpendam di lubuk hati. Semestinya setiap orang punyai impian masing-masing bukan? Termasuklah impian mempunyai bilik tidur yang sedap mata memandang. Bilik tidur impian myra ialah bertemakan vintage. Yes, pink and cream itu semestinya menjadi pilihan hati.


Makanya, future husband mestilah bertolak ansur untuk menerima cadangan malah bersetuju dengan impian ini. Hewhew. Siapakah future husband ku? Mungkin belum bertemu dan hanya Allah yang Maha Mengetahui. 


Kalau dahulu sukakan warna-warna seperti colour block yang terang menyerlah gitu, but now sangat jauh tersimpang. Sekarang lebih sukakan warna-warna soft seperti vintage, warna pastel. Sangat cantik bukan? Lembut je dipandang.


Buat yang kurang gemarkan warna pink, warna ungu pon cantik. Warna cream senang untuk match kan dengan warna soft yang lain. Menimbulkan suasana yang tenang seperti di awangan. hewhew.


Hopefully angan-angan bakal menjadi kenyataan. Usaha itu yang paling penting di dalam hidup. Kalau tiada usaha makanya tidak sempurnalah angan-angan yang diimpikan. Thanks for reading! <3

13 komen dari sweety:

nuha ahmad said...

putih tu smart sangat :)

Bella Nabilah said...

kalau ada bilik macam ni, rasanya nak 24 jam kat bilik je..
taknak kluar rumah dah. hehe :D

♥ solehah ♥ said...

pink tu cantek :)

kaizen said...

mak datok... kaler pilihan myra....

*pensan tgk*

DanieL AdiE said...

Stuju2,..usaha itu sangat penting!

Jay said...

Jay minat bilik tidur yg warna purple tu..sgt cantik n tenang jer..nt dh kawin nk buat camtu kalau ada rumah sendiri..Sapelah my future wife tu??hnya allah sahaja yg tahu..Insyaallah satu hari nt Myra mesti akan dpt bilik tidur seperti yg diidamkan.:)

AyaZuki Is Cullen said...

cantikkan blik warna pastel..tambah2 pink ;)

shera haifa said...

smuanye cantik2..

Si Rabun said...

Warna unggu sangat lawa :)

Aida Omar said...

aida suka yang purple tu sejuk je tgk.. tak keluar bilik dibuatnya.. hehe

Yuyu Zulaikha said...

wuuu T_T tak sabar nak ada rumah sendiri!

miss inna said...

color pstel nmpk okay. soft sgt..
boleh bg ketenangan.. :)

Fatihah said...

yang color pink tu sangat cantik.