Tudung bawal bercorak makin digemari kembali!

Friday, May 25, 2012

| | |
Lama sungguh tidakku sentuh tudung bawal plain mahupun bercorak. Cemburu buta pula kadangkala pabila ada yang memakainya dengan cara yang sangat kreatif! Kalau dulu cara pemakaiannya sungguh simple but now sangat gojes okay! 



Ramai yang sudah berani tampilkan diri dengan style segak bergaya bersama tudung bawal. So, aren't we glad that square hijab is making a big comeback? Ianya tak lapuk dek zaman bukan? Teringat pula zaman tudung bawal sebelum munculnya zaman kegilaan shawl dan pashmina. hewhew. 



Dan semestinya myra pon sudah gatal tangan untuk mencuba kembali tudung bawal bercorak yang dah lama diketepikan selama beberapa tahun itu. Shame of you sebab ada tudung bawal tapi dah lama dibiarkan ianya lonely. Buat masa ni, masih tidak pro lagi untuk menggayakan tudung bawal dengan cara yang kreatif. Maka terhasillah gaya tudung bawal seperti gambar di bawah. 
Sejujurnya, dari dulu lagi bila pakai tudung bawal jadinya failed! Kadang-kadang terbentuk molek tapi kadang-kadang puas dis eterika, tapi hanya harapan palsu diberikan. Maybe disebabkan kejadian yang tak sedap mata memandang makanya lebih selesa dengan shawl but not pashmina sebab ianya sangat tebal, tidak padan dengan si kecil ini. phew.


Kononnya cemburu dengan gaya tudung dari Dian Pelangi which i do like that style makanya terus aplikasikan dengan tudung bawal bercorak yang masih tersimpan rapi tanpa diusik sebelum ini. Btw, sebab musabab mengapa myra belum berkeinginan untuk membeli tudung bercorak terkini ialah ianya punyai rompol-rompol makanya terus tutup mata dari membeli. Itu normal bujan? Manusia itu lain-lain citarasanya. Ada yang suka dan semestinya ada yang kurang gemar.



Buat yang berminat dengan tudung bawal bercorak dan masih belum sempat untuk membeli, korang bolehla klik SINI untuk membeli tudung yang bercorak terkini malah terhangat dipasaran! Hurry up sebelum terlambat! Ianya dari Rainbow Hijabs! dan harga sangatlah berpatutan untuk golongan pelajar seperti kita-kita. hewhew. Mari kita SERBUUU!







34 komen dari sweety:

✿ Cik Nisa ✿ said...

cantik :D

CikMai said...

mai beli je semua jenis, bedal ikut dan bila rasa mood nak pakai.haha...

♥ cik apple ♥ said...

comel laa gaya tudung dian pelangi nie..lagi comel bila sesuai dgn empunya..alaaa..nk try jgk..

lavenderlover said...

love tudung bawal gak.. tp sy x pandai berfesyen2 so still pakai mcm biasa.. =)

_NisaFuzi_ said...

hye myra !
thx kenalkan blogshop tu !

aRa ❤ aFiq™ said...

ara lau pakai tdung bawal letak lilin, baru mudah terbentuk :))

Jay said...

alhamdulillah..makin ramai wanita yg minat bertudung..nice gambar myra tu..suka tgok..good try..:)

Riena Haiqal said...

sama ar.. ada gak tudung bawal yang dulu2 masi kat rumah tu.. tapi memang kalau nak pakai asyik failed jer sebab memang tak pandai nak gayakan... tu ar still setia jer pakai shawl sampai sekarang..

Riena Haiqal said...

sama ar.. ada gak tudung bawal yang dulu2 masi kat rumah tu.. tapi memang kalau nak pakai asyik failed jer sebab memang tak pandai nak gayakan... tu ar still setia jer pakai shawl sampai sekarang..

Ini Kisah Tia said...

suka tudung bawal :)

Azmira Yusof said...

omeynyeee !

Jaa said...

besar mata myra kan? heheh...

saya masih pakai tudung bawal tp stail biasa2 jer.. x reti nk berfesyen cam myra...

Salwati Sapei said...

myra, x nak kuarknn entry tuto psl stail pakai tudung bawal ker???...musty folowwer shuker coz tudung bwl nie mmng tngah hot skrg..huhu..=)

Cik Ummi said...

atoto..comel3.. :D
tp, kalau pakai lg btul, lg lah comel dan smart !

p/s: tudung bawal bercorak?hm, tak berani lagi nak try. cume suke pakai tdung bawal biase jer hihi

faridah nazurah said...

hoho sekarang orang ramai dah dok pakai tudung bawal tu

Phat said...

phat pun ada tudung bawal tau jemput singgah tgk2 hehehe

myravea said...

@✿ Cik Nisa ✿ Tq dear

myravea said...

@CikMai Hehehe. myra pon main bedal. huu

myravea said...

@♥ cik apple ♥ Hehe. try jangan tak try.

myravea said...

@lavenderlover Pakai biasa pon ok :)

myravea said...

@_NisaFuzi_ Same2 nisa :)

myravea said...

@aRa ❤ aFiq™ Hehe. myra dulu letak lilin dkt tudung sekolah je. huu

myravea said...

@Jay Alhamdulillah :)

myravea said...

@Riena Haiqal Hehe. ni sekali je myra try pakai. Tapi macam xreti lagi, kalau nak kemas pakai shawl je senang. hehe

myravea said...

@Ini Kisah Tia Baguslah :)

myravea said...

@Azmira Yusof Maceh dear :)

myravea said...

@Jaa Takpe, kalau nak try, tengok je tutorial kat youtube banyak :)

myravea said...

@Salwati Sapei Huhu. tak tahula kak, xpernah terlintas nak buat tutorial lagi buat masa sekarang. huu :')

myravea said...

@Cik Ummi Tudung bawal bercorak myra start pakai before shawl :)

myravea said...

@faridah nazurah Betul tu dear :)

myravea said...

@Phat Huyohh. Terbaiklah phat. Sape yang pakai? kuikui

ain dzaya said...

nie tudung zaman mak nenek nie..skg da glemour..tudung bawal lapok mana pun tatap no 1 kan?..hehew

ain dzaya said...

nie tudung zaman mak nenek nie..skg da glemour..tudung bawal lapok mana pun tatap no 1 kan?..hehew

farahdafghi said...

alaaa dia ni! pandai je tau buat mcm2 style! jealous!