Pelbagai gaya eyeliner yang boleh dicuba!

Friday, May 11, 2012

| | |
gaya eyeliner
Hello ladies. Entry ini khas buat para wanita seperti diriku yang begitu cintakan eyeliner. Yeah, percaya atau tidak, kebanyakan perempuan tidak yakin bila keluar dengan muka kosong. At least keluar dengan sedikit bedak, secalit eyeliner dan lipbalm itu sudah memadai bukan? Cukup untuk ada self confident seperti seorang superwoman. hewhew.

Bosan dengan gaya eyeliner yang sama? Now, korang boleh aplikasikan pelbagai gaya eyeliner mengikut citarasa dan kesesuaian muka korang. But, remember that getting the wrong make up will give you a terrible look! Jom kita tengok gaya-gaya eyeliner yang bakal memukau mata korang.

Pinned Image
Know what, myra sendiri pernah try bentuk-bentuk eyeliner yang garang seperti cat eyes yang sememangnya membuatkan my face nampak sangat garang seperti harimau. Auumm! Sangat tidak sesuai. Nak sangat nampak garang bukan? habis orang sekeliling takut untuk bertegur sapa. hewhew. Memang kasihan.



It shows the different ways to wear eyeliner. Cuba yang kena pada gaya. Cuba yang paling sesuai dengan muka. Salah gaya, lintang pukang orang lain bila tengok kita. Sungguh tidak enak. pheww. 


So, gaya eyeliner yang mana satu menjadi pilihan hati korang? *wink*

45 komen dari sweety:

Hidayah Rusli said...

awww cantik! tak taw nk plih yg mna :)

aRa ❤ aFiq™ said...

menarik.. rasa nak try skunk jugak :D

Sheda ucu said...

nice huhuhuhu

Nur Asmida Bt Karim said...

for me simple is enough lah kan . klu nk pakai yg tebal2 mcm tuh tk reti , tk bese n tk2 lah kan . yg bese2 je pakai at least nampak gak pakai hehe :)

Nur Asmida Bt Karim said...

sya letak banner awk kat blog sya http://eyda-nur.blogspot.com/

Rafflesia™ said...

as-salam..
memang bab ni syieda fail. senang mane sekalipun, simple mane sekali pun, syieda xmampu buat. hukhuk

@_@

Nisa Kay said...

Nisa suka gaya creative wings :D

CikMai said...

suka entry nie.... tp eyeliner mai selalu comot kene kelopak mata atas tu,hukhuk

DanieL AdiE said...

Comel sungguh myra ni....

Jatuh Cinta kejab..huhuhu...

Riena Haiqal said...

saya sangat2 suka pakai eyeliner.... biarpun tanpa makeup tapi eyeliner pasti ada.. kalau tak mata saya nampak tak bermaya.. hukhukhuk.. kali ni nak mencuba tukar bentuk eyeliner walaupun nampak susah.. :)

edda(",) said...

superb! cantik la..=)

♫♪~Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ said...

awk sgt berani lah mncube .... keep it up ! yeah !!

Si GadisSemasa said...

waahahh . like like . nak cuba lah . hehehe . thankieee :)

!plain's daughter ッ! said...

sy hanya berani aplikasikan mata dgn cat eye and so thik saja . yg lain bukan tak berani tp tak reti . kehkehkeh :P

Namee Roslan said...

myra heyy..hehe. mata namee sedikit kecil..macam mana nak ada mata bulat besar macam myra ni..hehe. tutorial please... hehe:))

myravea said...

@Hidayah Rusli Cuba then pilih :)

myravea said...

@aRa ❤ aFiq™ hihi. Myra pon teruja nak cuba satu-satu. kuikui

myravea said...

@Sheda ucu Tq dear :)

myravea said...

@Nur Asmida Bt Karim Myra pon tak reti nak pakai tebal-tebal :')

myravea said...

@ Rafflesia™ Minta kawan ajarkan dear :)

myravea said...

@Nisa Kay Myra pon suka tapi tak sesuai dengan myra. Sedih. :')

myravea said...

@CikMai Tq mai :) myra pulak tak reti pakai liquid eyeliner. huhu

myravea said...

@DanieL AdiE kuikui. tq adie. btw, huyohhh da only one lelaki yang komen entri ni. Bravooo ;)

myravea said...

@Riena Haiqal Samela macam myra! huhu

myravea said...

@edda(",) Cubalah, banyak gaya yang cantik :)

myravea said...

@♫♪~Naurah_Nawwarah ~ ♫♪ Tq dear, tapi tak semua myra berani cuba. huwhuw :')

myravea said...

@Si GadisSemasa Same2, cubalah :)

myravea said...

@!plain's daughter ッ! huhu. myra tak berapa gemar cat eyes tu, nanti nampak garang! Omaiiii :')

myravea said...

@Namee Roslan Huk huk. Namee boleh try pakai contact lens yg bigger eyes tu. hihi. cara make up untuk besarkan mata, myra tak sure sangat cemane dear. Myra pon main pakai je. Tapi, tutorial kat youtube banyak rasenye. hehe. :)

Sandra Azwan said...

sooo cute!

myravea said...

@Sandra Azwan Thanks Sandra :)

LINA JALIL said...

suka arabian n cat eyes..tp bila dtg mls nya sleepy eyes je..hihihi

ain dzaya said...

ain suka yg simple jer..yg tarik sikit kat hujung tu..kadang2 tu ada jugak ea org yg pakai eye liner macam eye shadow..awwrr..menakottkan!

salwaismail said...

Cantik cantik semuanya! :)

Salwati Sapei said...

hehe..akak pun suke paki eyeliner..tpi yg pencil punye lah..liquid sedang cubemencube nieyy..haha

siti zulaikha said...

nice.. drop sambil2 follow awk.. :)

Muaz Faris said...

wah mata di mengancam la

myravea said...

@LINA JALIL hihi sleepy eyes pon boleh dear :P

myravea said...

@ain dzaya Ade org pakai eyeliner mcm eyeshadow? wahhh. :')

myravea said...

@salwaismail Boleh try lepas ni :)

myravea said...

@Salwati Sapei Myra tak penah pakai yg liquid :')

myravea said...

@siti zulaikha Thanks dear :)

myravea said...

@Muaz Faris Mata siapa? banyak mata kat situ. huuu

Aida Omar said...

paling suka style arabian dan cat eye tu.. hehe..

azzahoney said...

boleh cuba macam-macam gaya next time. :)