Bertukar ke domain sendiri | myravea.com

Sunday, May 27, 2012

| | |
Assalamualaikum

Alhamdulillah syukur. Cukup dua tahun berblogging, tiba-tiba hati teringin sangat nak bertukar ke domain sendiri. Makanya proses untuk survey dimulakan dengan Bismillah dan diakhiri dengan Alhamdulillah setelah ditetapkan hati di mana mahu beli domainnya.


Thanks to INIACUL, founder kepada Blog NOTAHATI kerana telah suggestkan di mana tempatnya untuk membeli domain dan thanks jugak kepada FEROZ yang berjaya menghasut untuk bertukar. huwhuw. Setelah beberapa hari survey sendirian, makanya hati sudah tidak sabar dan teruskan niat untuk membeli. Akhirnya bertukar sudah ke dot com. Alhamdulillah, hasrat hati sudah tercapai. Lepas ni ada impian lain pula yang menanti. *wink*

Buat mereka yang letakkan link blog myra di bloglist sebelum ni, hope sudi untuk tukarkan dari myravea.blogspot.com ke www.myravea.com . Supaya segala entry baru dapat korang detect seperti sediakala. Thanks bangat. <3


Last but not least, terima kasih bangat kepada awak-awak yang sudi membaca blog myra dari awal sampai sekarang. Hope sudi untuk kekal menjadi pembaca blog ini.*Big hug* Semoga sihat dan ceria sentiasa. Ewah, macam ayat karangan sekolah pula. hewhew. Happy blogging!


Big Hug

41 komen dari sweety:

SpidermanHere said...

Akak, ajarlah cara-cara nak tukar domain sendiri ;)

Cik Ummi said...

impian ape pulak lepas ni kak ? =)

ChiakiHidayah said...

Tahniahh akak. :)

YaNa Yassin said...

Tahniah :))

YaNa Yassin said...

Tahniah :))

nia marlissa said...

url menjdi lebih pndek . comel je

StuntWomanWho :) said...

cantik :0

Fariz Reza [FR] said...

Tahniah ye tukar domain baru ternampak kisah awak kat group FB...gud luck...take time entry kite nak masuk google balik....dalam seminggu dua nnti nama kita mesra kat enjin carian......

shera haifa said...

pe kelebihan ada domain sndri???

nuha ahmad said...

thumbs up dear :)

Azmira Yusof said...

Taniah sis myraa !

bestnye ade domain sndiri

HOSTING RAJAWALI said...

Good luck,

airelfatta said...

aslkm wbt.

bertanya:bagaimana caranya utk beralih ke domain?

Sally Yatiey said...

Tahniah Cik Myra sebab dah bertukar ke domain sendiri :D

cik violet said...

ala. jeles. nak jugak ade domain sendiri. hehe

Hanih Borhan said...

Assalamualaikum...

Coolnya lah hai kalau ada domain sendiri kan...

Faqihah Husni said...

Wahhh! Bestlah!

Hishyamuddin said...

tahniah3

Positif Man said...

Tahniah Tuan Tanah...satu pembaharuan yang mantap.....Keep it up k...always succes...

DanieL AdiE said...

TAHNIAH2!!

WELKEM TO THE CLUB myra yg COMEL..

myravea said...

@SpidermanHere Tukar domain ade bayaran tahunan dik :)

myravea said...

@Cik Ummi huhu. banyak impian tak terkira. hee :D

myravea said...

@ChiakiHidayah Tq dik :)

myravea said...

@YaNa Yassin Tq kak yana <3

myravea said...

@nia marlissa Ak ah, lebih pendek :)

myravea said...

@StuntWomanWho :) huhu. tq :)

myravea said...

@Fariz Reza [FR] Thanks for d info yek :)

myravea said...

@shera haifa hehe. kene rujuk orang yang lebih pakar :')

myravea said...

@nuha ahmad Thanks dear :)

myravea said...

@Azmira Yusof Thanks dik. hehe. best2 :)

myravea said...

@HOSTING RAJAWALI Thanks :)

myravea said...

@airelfatta Dengan cara membelinya :) Boleh rujuk pakcik google. Banyak blogger yang up entri pasal domain ni. :)

myravea said...

@Sally Yatiey Thanks dear <3

myravea said...

@cik violet huhu, tukarlah :)

myravea said...

@Hanih Borhan huu. jom pakat beli :)

myravea said...

@Faqihah Husni Best2 :)

myravea said...

@Hishyamuddin Thanks syam :)

myravea said...

@Positif Man Terima kasih :) Amin. Begitulah hendaknye :)

myravea said...

@DanieL AdiE Huhu. time kasih adie yg macho ;)

AbgferOz said...

hahahaa.. congrats gemok.. weee da tkar .com akhirnya :P

Hafizzi Aziz said...

Wah. Dah dotcom! best2!