MERSING LAGUNA bakal menjadi pusat perlancongan dunia!

Monday, April 16, 2012

| | |
Ramai yang dah teruja nak war-warkan projek ini bukan? Kita sebagai rakyat jelata sudah tidak sabar menunggu siapnya Mersing Laguna ini. Walhal majlis pecah tanah baru sahaja disempurnakan oleh Sultan Ibrahim Iskandar pada 15April, semalam. 

Mersing Laguna adalah salah satu projek eko perlancongan Malaysia seperti Pantai Bali, Indonesia. Wow, how great! Lepas ni tak perlu lagi pergi honeymoon di luar negara, di tanah Malaysia pon ada. hewhew. Cukup indah. 

SULTAN IBRAHIM   menyempurnakan majlis pecah tanah Mersing Laguna dan Festiva Mersing sambil diperhatikan Abdul Ghani (kanan);  Zong Lin (empat dari kiri); Timbalan Menteri Pertahanan, Datuk Dr Abdul Latiff Ahmad (dua dari kanan) dan Ungku Safian (kiri) di  Mersing, semalam.
Sultan Ibrahim Iskandar bertitah, pembinaan projek Mersing Laguna bernilai kira-kira RM22 bilion bakal memberi manfaat besar kepada ekonomi serta seluruh rakyat negeri ini.


As we all know, Mersing adalah sebuah daerah yang mempunyai kekayaan alam semula jadi yang berharga! So, semestinya ia bakal menjadi salah satu pusat perlancongan dunia dikemudian hari.

I'm sure that korang tak sabar nak tahu apa yang bakal dibangunkan di Mersing Laguna bukan? There will be 22hotel bertaraf antarabangsa, 4000 villa, pangkalan kapal layar dan banyak lagi!


"Mersing Laguna will comprise 2 boutique hotels, a waterfront retail and commercial complex - the Mersing Laguna Square, a championship 27-hole golf course with a golf academy, marinas, waterfront bungalows and relevant tourism products such as eco-tourism, agro tourism and medical tourism."

15 komen dari sweety:

Sheila Eiman said...

salam...
wahh... cantiknya...
saya bangga menjadi rakyat johor!
hihihi...

Syafiq Isme said...

wahh bestnyaa. dekat lah dengan kampung saya !!! boleh pergi nanti hahha..

boleh bagi pendapat?
ARTIS KOMEN BLOGG :)

twinkle twinkle said...

lawa starfish yg die pegang tu ;D

gnesop poseng said...

boleh la melancong ker mersing nanti :)

Yana Libra said...

berapa thun lagi boleh siap agaknye~

my eyes for shine said...

wah! cantiknye . hehek .akk, nak tanye bole? ade amek tempahan tok banner tak?

Diera Tekikushika said...

saya sbg seorang yg lahir di Mersing rasa bangga dgr kemajuan yg cuba dibawa... x sabar nak pergi bila dah sipa nanti. =)

myravea said...

@Sheila Eiman Untung awak duduk sane :)

myravea said...

@Syafiq Isme Bestnye dekat pulak dengan kampung ye. Boleh pergi selalu nanti :)

myravea said...

@twinkle twinkle Memang lawa

myravea said...

@gnesop poseng Memang boleh nanti.Selamat melancong :)

myravea said...

@Yana Libra Lambat lagi rasenye :')

myravea said...

@my eyes for shine Ade dik :)

myravea said...

@Diera Tekikushika Myra pon tak sabarnak pergi. hehe

`cik areyin said...

kalau saya nak tempah header bergambar rm5 ringgit boleh ?