DOKOH, rantai labuh bermotifkan tradisional yang tidak lapuk ditelan zaman!

Wednesday, April 18, 2012

| | |
Sukakan traditional accessories? If yes, i'm sure that korang pun merupakan salah seorang peminat dokoh bukan? Classic brooch boleh menggantikan brooch yang lain untuk di pinkan di tudung seperti gambar di atas. So, how?Tak salah untuk mencuba asalkan kena pada gayanya. Buat yang sukakan keunikan, korang bakal meminatinya. *wink*
Buat yang meminati rantai yang berkonsepkan tradisional, apa kata korang cuba rantai dokoh ni. Ianya biasa digayakan dengan kain songket, baju kebaya, baju kurung dan pelbagai jenis pakaian yang lain . If korang pandai untuk matchingkannya, memang sesuailah untuk dimiliki. huwhuw

Berminat? Oh semestinya bukan? So, mari serbu blogshop INI untuk memilih banyak lagi rantai dokoh yang lain and of course bertimbun stok baru yang lebih vogue gitu. 

54 komen dari sweety:

Lyssa Faizureen said...

Serbuuuuuuu !!! :P

MiSz fiFiEyQa said...

cantik!!kreatif la myra ni...tapi tak mahal ke??and tak berat ke??hehe..

IEQAH said...

kitaaa ada satu..hehehe..omey omey kn..brooch bole..rantai pn bolee

Jay said...

Myra Jay tgok dah macam wanita melayu terakhir dah..sungguh comel bila tradisi digabungkan dgn yang moden.:)

shark said...

mmg cantik..
tp shark bleh tgk je lar..
nk pakai?
buang tabiat namanyer nnti:)

hafiz hafizol said...

ingatkan ape benda la dokoh tu.. haha

Riena Haiqal said...

cantik la dokoh ni.. :)

myravea said...

@Lyssa Faizureen jom jom :p

myravea said...

@MiSz fiFiEyQa Tak mahal dear. try tengok blog die :)

myravea said...

@IEQAH betul tu dear :)

myravea said...

@Jay Wanita melayu terakhir? huhu. terharu :') tapi takdelah macam tu. hewhew

myravea said...

@shark Alamak kalau shark yang pakai, memang buang tabiat sungguh tu :')

myravea said...

@hafiz hafizol Kuikui. dulu pon myra tak tahu menahu :P

myravea said...

@Riena Haiqal Memang cantik dear :)

Jay said...

hehehe..but like fesyen myra tu..suka sgt2 coz sesuai dgn cara myra padankan tradisional dgn moden...:)

-SUPERGIRL- said...

cantikkk :)

Si Matatajam said...

Serbu balik.... Follow2....

DanieL AdiE said...

Waaa..mmg unik..

Sgt2 tradisional...

myravea said...

@Jay Terima kasih :)

myravea said...

@-SUPERGIRL- Thanks dear :)

myravea said...

@Si Matatajam Terima kasih sudi serbu :)

myravea said...

@DanieL AdiE Kadang2 tradisional pon cantik kan :)

cikpjaz said...

serbu sini..hehehe...
wah cantiknya,
dulu tak berani tak try dengan blouse =)
gaya tradisional+moden=cantik!!!! =)

ain dzaya said...

sangat ofsem dan bergaya..

"Jadi draftsman cita cita sejak azali.".

Marya Hana said...

hai dear,

rantai dokoh tu i berkenan. kalau padankan dengan kurung modern yg plain, lawa (:

zulhilmi tempoyak said...

rs mcm nk bli satu untuk bini la.. heee

AlyNn NyzAa said...

lawa..oh btw, myra..jmput join segmen 1st alin...
http://alynnnyzaa.blogspot.com/2012/04/segmen-saya-sayang-blog-saya-sebab.html

:D

Iena Eliena said...

salam..
singgah follow sini :)
jom follow cik iena jugak(^_~)
www.ienaeliena.com

myravea said...

@cikpjaz Betul tu dear :)

myravea said...

@ain dzaya Thanks dear. :) Boleh try lepas ni *wink

myravea said...

@Marya Hana Ur right dear. Cuba jangn tak cuba :)

myravea said...

@zulhilmi tempoyak Mesti bini pon sukaa :)

myravea said...

@AlyNn NyzAa Thanks sudi jemput myra :)

myravea said...

@Iena Eliena Salam. thanks cikiena sudi follow sini *wink*

KorN said...

kalau org nye pon da comel pkai ape pon cantik.. =)

KorN said...

kalau org nye pon da comel pkai ape pon cantik.. =)

~~oOpEt~~ said...

cantik dan kreatif :)

Prince of Noob said...

boleh tahan comel hehe... done follow - noob

Alam said...

boleh tergoda ni

myravea said...

@KorN Eh tak jugak :')

myravea said...

@~~oOpEt~~ Thanks dear :)

myravea said...

@Prince of Noob Huhu. Alhamdulillah

C i k P i p i T e m b a m said...

dlu ada benda ni.. tp tak reti nk guna. haha. baju kebaya pon takde. huhu.. kalau ade baru cun ! mcm awok pakai. hee :D

gamep01nt said...

tudia besaq gila mata. bape mm contact lens tu

ikaa sharin said...

nampak sweet jee bila sis pakai dokoh tuu :)

#hye tuan tanah , jemput singgah blog saya . ada makan makan sikit :D

★ aIsyaH ★ said...

wah..cantik..mesti mahal kan..ehe :)

Miz Lya said...

nice :) JOM JOIN THIS SAGMEN SAYANG http://cikareyin.blogspot.com/2012/04/sagmen-saya-suka-layan-blog-sebab.html

AtiEy eYkuu said...

serbuuuuuuu (!) cantik (!)

aidajusoh said...

cantik laa :)

Rafflesia™ said...

as-salam..-.-

myra memang kreatif la..dokoh tu dari perhiasan di baju, dah boleh di buat perhiasan tudung. -.- cantik pulak tu.. -.-

Mohammad Majduddin said...

sedapnya pavlova tuh...=)

BlueiceButterfly said...

~sangat cantik..:)

aima mazlan said...

wahhhh
sedapnye
yummy!!!

EyA edamanhatiku said...

kompom manis ne..sweet tooth ye..