REVIEW : Make up Remover Paling Best!

Thursday, March 8, 2012

| | |
Kali ni myra nak share about make up remover pulak. Kalau dulu myra langsung tidak ambil kesah pasal make up remover, but now tidak lagi. So, wanna know why? 


Dulu saya hanya menanggalkan make up dengan air sahaja yang perlu ditonyoh dengan jari. Ya, tapi itu dahulu tidak lagi untuk sekarang sebabnya tonyohan itu boleh menyebabkan kedutan di bawah mata. I have read about this dan sudah mendapat kesedaran awal kemudiannya saya start takut kalau-kalau umur belum mencecah 30tahun sudah ada kedutan di bawah mata. Auchh! Sangat scary bukan? 


Make up remover yang pertama kali dibeli ialah seperti gambar di atas. Pengaruh dari adik myra yang merupakan pengguna setia produk di atas tetapi kakaknya sangat tidak suka! DISLIKE! Wanna know why? Ianya sangat oily sehingga rimas dibuatnya. Lepas tanggalkan make up terus cuci muka dengan pencuci. Kelebihannya ialah its work very well sebab itu ramai yang suka. 


Yeah, so now myra lebih prefer dan sangatlah suka dengan make up remover yang baru myra beli seperti gambar di atas. Ianya tidak oily and it does not cause a stinging sensation to the eyes because it is indeed gentle for the eyes and sensitive skin! 


Tiap satu produk mesti ada kelebihan dan kekurangannya bukan? Kelemahan produk ini ialah its inability to fully remove eye make up. Memandangkan myra selalu make up nipis sahaja, makanya senanglah ia memainkan peranannya. hewhew.


So kalau memang malas untuk clean kan make up korang tu dengan make up remover dan sayangkan duit lebih dari sayangkan kedutan di bawah mata, cara paling senang ialah dengan tidak memakai make up! huwhuw. 


So, produk apa yang korang guna? Sharing is caring! Lalala~


25 komen dari sweety:

Anna Siihah said...

nice

Anna Siihah said...

nice

adiba ramli said...

yup. kite pon pkai silky girl yg hijau tu. bes. bau pon natural je. :)

cik Dil said...

ZA nyer remover pon best..

misznanarizal said...

well...selalu nya orang pakai minyak johnson baby..tapi tu la oily sket..my kazen selalu pkai olive oil..

sarah mohamad said...

So far saya pakai maybelline punya. Best tapi oily sket. tapi overall best. hehehe

~AmyLiana86~ said...

blh try nie..hehe

Aini said...

yea.. same lah.. akak pun guna silky girl yg hijau ni.. smooth je kan.. macam losyen... =)

MJ said...

Kita guna produk yang sma la...

Cik Nurul said...

jarang pakai Makeup remover.. biase pakai minyak baby jer as make up remover.. ;)

nuruashia said...

ohooo..nuru dr dulu till now just gune vaseline jee...jimat murah n lmbt abes..sekali taruk n sapu gune tisu, terus hilang :) xberair n berminyak :)

myravea said...

Thanks for reading :)

myravea said...

Betul betul. Gimme five! :)

Aida Omar said...

tak pakai make up tak pernah guna benda2 nie..huhu.. sadis betul :(

myravea said...

Hehe. Kalau best lepas ni boleh try :)

myravea said...

Johnson baby rase oily sangat, tapi kalau silky girl hijau ni tak oily, sebab tu suke :)

myravea said...

Hehe. Myra tak suke yang oily sangat ni :')

myravea said...

Hehe. Akak selalu pakai ape? :)

myravea said...

Betul betul kak, macam losyen. Bau die pon sweet :D

myravea said...

Yey. Gimme five :)

myravea said...

Hehe. Kalau johnson baby tu, berminyak sikit :')

myravea said...

Vaseline? Hehe. Thanks for sharing dear :)

Nyamuk Terbang said...

uish kna try nie

Namee Roslan said...

makeup remover sangat2 penting kan..even kalau kita pakai bedak compact je pun..itu pun kena bersihkan pakai makeup remover betul2.baru tak tersumbat pori :)

Korean Style Online said...

Nice blog that you have and good writing, continue and keep up a good work, sesekali boleh lepak kat blog saya korean fashion have a nice day...