Apakah fungsi dan kepentingan header blog? Adakah sebagai penyambut pembaca?

Friday, February 10, 2012

| | |
Header semasa blog ini :')

Header sebagai penyambut pembaca? Bisakah kita samakan header dengan cover buku atau majalah? Ataupun samakan ianya dengan pembalut coklat mahupun keropok? Yang pabila kita lihat pembalutnya menarik dan tangan mula gatal untuk membeli? From my opinion, Oh yes!


So, did you all noticed that header sebenarnya salah satu penarik untuk pembaca ke blog anda? Now i'm asking you, bila kita pergi ke sebuah blog, apa yang first sekali yang kita akan pandang? Yeah, kita akan pandang header tuan punya blog dahulu bukan? Am i right? 


Makanya, benar atau tidak header itu merupakan salah satu faktor pembaca untuk ke blog anda? Jika samakan dengan pembalut coklat cadbury dengan pembalut coklat kosong tanpa corak yang manakah lebih menarik dan tertarik? I know u knew the answer right?


By the way, tidak benar sama sekali jika header blog cantik maka kandungannya pon cantik. No no nooo, itu salah. So don't judge a book by it's cover bak kata pepatah omputih. Kalau boleh biarlah seimbang bukan?


Sedar atau tidak, header itu boleh dianggap sebagai hidangan kepada para pembaca blog korang. So, tidak molek jika dihidangkan dengan air kosong sahaja bukan? Kalau boleh hidangkanlah dengan air sirap lemonade yang manis rasanya dari air kosong yang biasa rasanya. So, you know what i mean?*wink*



Ya, atas ni contoh header yang ditempah oleh mereka. Sungguh tidak adil, header si penempah lebih molek dari tuan punya header. Rasa macam nak nangis wuwuwu disebabkan oleh kekangan masa untuk melayan kerenah hati yang mahukan header baru untuk blog sendiri.


Last but not least, just nak inform bahawa tempahan untuk design header, footer, banner dan watermark masih dibuka dan tidak ditutup mahupun dibungkus. huwhuw. Thanks buat sesiapa yang telah memberikan kepercayaan kepada myra untuk design'kan header awak dan sewaktu dengannya. Alhamdulillah :)

51 komen dari sweety:

Namee Roslan said...

header namee buruk. sekian. hehe. entah bila nak tukar.

LuVidA^^ said...

mcm mne nk tmpah? hihi

aRa ❤ aFiq™ said...

setuju ngn pdapat myra :)

beLLa said...

betul3. msuk2 blog header y org nmpk kan. myra buat comey n sweet tau :)

nuruashia said...

alahaiii cantek nyeee hasil tgn awk :)
cntekkk bangat =)

emy|farid said...

wow, myra buat ke? hehe ada promotion?

Nyamuk Terbang said...

awk buat header cntik lh :P

emy zulaiha said...

comel je header2 dorg :)

Jay said...

Yups..first yang akan dilihat header...tapi tak semsetinya header cantik isi cantik..ada juga yang penah jay nampak header mmg simple but isi kandungan mmg menarik sgt..

Azizah a.k.a N.a.z said...

betol2.. header tu penarik kepada org untuk baca blog.. hehehe.. Nak order header lagi dik.. :)

Shawn Razaleigh said...

header gua jugak yg comot, hahaha


header blog pompuan lawa2

nur anis said...

betul tu..sebab kalau bukak blog, mesti nampak header dulu..hihi..

diba said...

kadang header cntik..tpi blog kosong..for me..header mneggambarkn jiwa pmilik tu..

DanieL AdiE said...

Stuju...header memainkan peranan penting untuk menarik minat pembaca untuk singgah blog kita..

Tapi, header n isi kandungan kene seiring la kan...

bdw, header myra mmg comel...

LadyBird said...

salam..

boleh dikatakan header itu daya penarik..

p/s : cantikla header blog adik.. kak lady suka..

shera haifa said...

cantik laa header2 kat bawah tu. tp kita xde idea nak buat header sndiri cm mana.. sedih je

Aida Omar said...

cantiknya hasil tgn myra tu.. betul2 kadang2 header menarik buat orang tertarik dan terus melekat sekejap dekat blog kita tu kan.. bila la nak pandai buat header cumey2 cam myra nie..

shark said...

kalau blog gurlz mmg cantil ler letak bunga2..
kalu boyz xtau ler ltak apa..
ce komen sket header blog shark plak:p
hahhaa..

aBANgZAI said...

Selalu bila blog walking, klau header kureng, memang out trus...tp bergantung pada isi cerita la..klau cerita menarik, memang layan je...walaupun header tu hodoh.. :) Don't judge the book by it's cover..

myravea said...

@Namee Roslan Tukar la dear..hihi :D

myravea said...

@LuVidA^^ berminat nak tempah? nanti myra DM awak ye :)

myravea said...

@aRa ❤ aFiq™ hihi..thanks

myravea said...

@beLLa header tu sebagai penyambut tetamu..hehe..macih dear

myravea said...

@nuruashia Thanks sygs :)

myravea said...

@emy|farid yes dear, myra buat :)

myravea said...

@Nyamuk Terbang Thanks awak :)

myravea said...

@emy zulaiha tomei tomei :)

myravea said...

@Jay betul betul betul :)

myravea said...

@Azizah a.k.a N.a.z Naak order lagi ye kak? Bisa diatur. hihi

myravea said...

@Shawn Razaleigh untuk header lelaki, kemas dah cukup :)

myravea said...

@nur anis Ur right dear :)

myravea said...

@diba Betul jugak tu :)

myravea said...

@DanieL AdiE yes sooo true, kena seiring dan sejalan baru mantap.hihi

Thanks adie :)

myravea said...

@LadyBird Salam. thanks sebab suka kak lady :)

myravea said...

@shera haifa Kalau nak tempah, tangan terbuka untuk menerima :)

myravea said...

@Aida Omar Practise make perfect dear :)

myravea said...

@shark kalau blog lelaki, cukup sekadar kemas dan sedap mata memandang, tak perlu nak comel-comel macam header gegurl.hihi

myravea said...

@aBANgZAI Soooo true! huhu

aLyN_zAhAn said...

yeaahh,, nak order header please :)

Lady Shana Sweet said...

cantik la header.. hukhukhuk kite punyer kurang cantik.. hikhikhik

Cik Saila said...

terus terasa header sy sgt burok dan hampeh.. :D
nak tempah boleh? :)
design awk bt cantik2 la.. :)

Yumida said...

cantik la header wirda tu....empunya blog ni pn cantik bling2..like pink kaler too...

follow here

Amri Dellan said...

sy pn rasa penting, tapi xreti nak bt cane ea? bole ajr..?huhu

jom usha sini sat..:)

http://shinichiemre.blogspot.com/2012/02/pergi-kfc-kena-pukul-tak.html

myezatul aQma said...

setuju !
akma pon baru tukar header..
jemput tengok header baru saya!

Nizam Ijam said...

untung r header cantek..hehe

Sandra Azwan said...

header baru blog sandra dalam proses..hehe!;-P

misskonspirasi said...

cantik...memang cantik.. but tambah super duper cantik kalau myravea watkan tuk misskonspirasi skali hikhik

Aliff Haikal said...

nak kenyit at sini sikit lah :p

yeah header memainkan peranan yang sangat penting !

Mas Ihsan said...

berat banget load nya .... Bila nak pake hape

Queen Nouvelle said...

nice . pandai sis buat header . Queen sampai sekarang tak reti buat header ^^

apatah lagi cantik macam tuh (:

kay_are said...

header hitam putih je.. tak reti sangat nak matching2 kaler ni.. so hitam putih ok r kot kan?