Durian crepe digemari ramai?

Wednesday, December 26, 2012

| | | Comments: (7)
Sebagai penggemar tegar makanan, makanan yang pelik dan unik sangatlah membuka selera anak tekak ni. Rugi kalau tak cuba, tambah-tambah bila timbulnya durian crepe ni. 


Then kita mula nak talk about this durian crepe dengan kawan sejagat. Sampai ada yang bertanya, "Durian crepe? What? Kerepek durian kah?". Then, lidah kelu jadinya sambil errrr sambil tekan perut gelak guling-guling. hewhew

Walaupun fenomena durian crepe sangatlah menjadi-jadi, tapi buat mereka yang kurang bersosial di alam maya ni masih ada yang tak tahu ok. That's why ada yang first time dengar terus teruja nak rasa!


Then bila dah teruja, tangan memulakan langkah mencari durian crepe. Search sana dan sini then at last jumpa! Lagi teruja bila ada yang free delivery sekitar kawasan KL, Selangor. Terus contact dan beli, harini order esok sampai. Oh sangat awesome! Come here my durian crepe, come to mama. 


Ada yang tanya, apa rasa durian crepe? Rasanya seperti durian+ais krim gitu. Sangat sedap! Tapi dinasihatkan buat korang yang suka durian tapi tak suka krim, sila sediakan segelas air kosong seperti cousin myra sorang ni. Sebab katanya tak kena dengan jiwa, alah dengan krim agaknya? Mungkin.


Berminat? RM10 for 6pcs perpax. Klik SINI untuk ke page Sara' Crepe
Call@Whatsapp 018 9744032

Beli 10pax ada mystery gift! ♥ _ ♥







Tenangkan diri di Colmar Tropicale

Monday, December 17, 2012

| | | Comments: (6)
Assalamualaikum


Menenangkan bukan bila berada di tempat yang tinggi, sejuk sambil melihat keindahan alam? Sangat tenang dapat merasa halwa mata yang penyejuk jiwa. Mood yang sepoi-sepoi tak menentu terus stabil jadinya. Thumbs up!
But, before sampai tempat yang menenangkan ni, perlulah berusaha untuk mengikat tekak supaya tidak meluahkan muntahan dan sebagainya. hewhew. Maksudnya di sini, korang perlu melalui jalan yang bengkang bengkok sehingga kepeningan dan mual melanda diri. Makanya, sila sabarkan diri dahulu sebelum mencapai tahap ketenangan maksima. Phew
Buat korang yang stress dengan kerja, diri dan life sendiri, molek sangatlah ke sini. Ai sangat rekemen korang ke sini. Hilang stress owh! Sambil menikmati panorama yang indah, sambil snap gambar sendiri, sangat marvellous rasanya. Ditambah dengan French style di sini, sangat awesome! 45minit sahaja dari KL, so jom larikan diri dari kota yang penuh kesesakan ini! hewhew

I sangat stress dengan kehidupan kadangkala sampai ketepikan blog kesayangan, berhabuk dan berkulat. So, tempat-tempat begini sangatlah mujarab untuk ubatkan hati dan minda selain makan cadbury seguni sambil refill kan semangat yang kian pudar. hewhew



Thanks buat Paklong kesayangan and wifey nye membawa diriku menikmati keindahan Colmar Tropicale, Bukit Tinggi. Yes, man in red di atas ialah Paklongku. Hentikan kereta di depan orang ramai kemudian snap gambar memang membuatkan pipi blushing pink pink. Phew


Kalau korang nak tahu, kat sini ada SWAN! Sangat teruja bila dapat hulurkan tangan then dengan rakusnya angsa putih itu mematuk sambil mengambil roti di tangan. Sampai hati awak patuk saya! Grrr. Takut tahu??? Yang pasti, myra tak puas bergambar! Lagi fun kalau datang ke sini beramai-ramai. So, jom korang buat trip ke sini! <3 




Alhamdulillah, 12 000 Facebook Subscribers

Friday, November 9, 2012

| | | Comments: (6)



First of all, thanks sangat buat awak-awak sekalian yang sudi subscribe Facebook Myra Vea.  A Big hug for you sambil tonyoh-tonyoh mata kejap. *wink.  Nombor 12 000 subscribers sudah menjelma. Alhamdulillah.



Memandangkan maximum friend hanya 5000 orang sahaja, so button subsribe amatlah berguna untuk korang yang bukan friend kepada fb seseorang itu. huwhuw. 


So advantage pabila korang subsribe ialah? Setiap update orang yang korang subscribe tu akan menjelma di news feed/home korang. Nice kan? Even korang tak dapat jadi friends diorang di facebook, korang still dapat follow setiap update dari diorang. Just like UNTUNGLAHHHHHHHH. hewhew


So, buat yang belum subscribe, trylah subscribe tengok betul ke idok. hihi. Again, thanks buat awak awak yang sudi subsribe tu. Saaaaayang korang!


EcoSave Green Kitchen Challenge!

Tuesday, October 30, 2012

| | | Comments: (8)
EcoSave Green Kitchen Challenge? Bunyi macam menarik bukan? Ala-ala Masterchef gitu. huwhuw. So, dimanakah ianya berlangsung? 

 
"KDU prides itself with its impressive alumni of more than 46,000 graduates. Many have successfully transferred to universities around the world to further their studies and have emerged as top students from these universities to become competent graduates who excel in their workplace. The college's high standards of academic provision are well recognised by employers of various industries and universities worldwide."

So, ada apa dengan KDU University College ni? Hari ahad yang lepas pada 5 Julai 2012, myra ke sana untuk CIMB EcoSave Green Kitchen Challenge dengan Kerjasama Sekolah Hospitaliti, Perlancongan dan Seni Kulinari. Sebanyak 41 buah sekolah di sekitar Lembah Klang yang participated. So the intention of this challenge were to promote long-term sustainable benefits to the environment and to educate students on simple ways and methods to minimize solid waste. 
First stage, para pelajar diajar untuk produce baja dari sisa makanan di kantin sekolah then baja tersebut digunakan pula untuk menanam sayur-sayuran. From this stage, hanya 10 finalis dipilih for the next stage. Second stage pula ialah pertandingan masakan diantara 10 finalis yang dianjurkan oleh Sekolah Pelancongan Hospitaliti & Seni Kulinari, KDU University College. Klimaksnya pabila para pelajar bersaing untuk menunjukkan bakat dengan menghasilkan tema makanan yang menggunakan sayur-sayuran yang ditanam.



Masa itu emas bukan? Seperti lipas kudung mereka menyiapkan masakan. Memang tak menang dek tangan. Setiap kaedah masakan, penggunaan bahan, kerjasama, kerbersihan, kreativiti dan semuanya dinilai oleh 3 orang juri yang disediakan khas iaitu tenaga pengajar dari KDU University College.


Now tiba pula masa untuk para juri menilai dan mengomen, serta bersoal jawab setiap hasil kerja para pelajar. So bersedialah untuk mendengar komen-komen membina time ni. Para juri juga tak lokek untuk memberikan khidmat nasihat seperti how to improve their presentation and their dishes. 


Dan inilah masakan yang menjadi pilihan hati para juri yang dihasilkan oleh SMK SS17! 

17-Nian Stuffed Chicken Breast dan 1 Malaysia Salad.



Jangan tak percaya, mereka bolot dan menang kesemua kategorinya. Wow! Memang menang besar.


RM1,500 - Pemenang untuk Peringkat Pertama: Sekolah Menengah Kebangsaan SS17

RM1,500 - Pemenang pertandingan Masakan (Peringkat Kedua) :Sekolah Menengah Kebangsaan SS17

RM3,000 dan Dua set Pisau Memasak yang ditaja oleh KDU University College 
untuk pemenang keseluruhan: Sekolah Menengah Kebangsaan SS17

Hadiah saguhati RM500 untuk kesemua 10 finalis yang bertanding

Tahniah buat SMK SS17 
for winning all three categories: the Best School (Composting Stage), Best School (Gourmet Stage) and Overall Champion award. Dari kiri: Aisyah Amira bt. Roslan, Puan Magespari (guru) dan Chua Mun Ying.

Blogger yang hadir pada hari itu: Pinky Momma,  siezuka, ariffshah.

Review : My Favourite Eyeliner

Friday, October 12, 2012

| | | Comments: (16)

I'm pretty sure korang pun ada favourite eyeliner masing-masing bukan? So, my favourite eyeliner semestinya dari Skin Food and myra sangatlah in love dengan violet colour. 

Yang ni violet colour. Love much!


Nampak bukan myra memang pengguna tegar eyeliner dari skin food? From left brown, violet and again violet colour merangkap sebatang eyeliner yang still ada bau kedai. huwhuw

Tadaaaa. Inilah hasilnya!

Myra tak minat eyeliner in black colour sebabnya ia bakal membuatkan mata ku garang bak singa! So myra lebih prefer eyeliner colour brown and violet from Skin Food ni. Pretty and long lasting!




You have 4 colors to choose from.

# 1 Blue Black Black.

# 2 Olive Green Black Gold.

# 3 Brown Brown.
# 4 Purple Brown.



So, how about u?yes u! What's your favourite eyeliner? Jom sharing is caring! huwhuw

Mari beli perfume original dengan harga murah!

Monday, October 8, 2012

| | | Comments: (7)
Disebabkan hidung sangat suka bau benda-benda yang manis, makanya memang tergodalah dengan perfume yang bermacam bau. Nak bau apa? Bau bunga atau buah?hewhew. Lagi bertambah tergoda bila dapat cium bau yang original yang tahan lama malah kualitinya tip top. Niceee bukan?

Bila melangkah masuk kedai perfume, tangan dan hidung dah mula menggatal nak ambil dan cium bau satu persatu sampai jumpa aroma yang paling berkenan di jiwa. Alaaa, cium bau bukan kena bayar kannn? So ciumlah sampai bersin seratus seribu kali. huwhuw.

Bila tergoda dengan bau yang match dengan jiwa, maka tergoda jugalah rasa untuk meringankan poket. Ya, shopping perfume itu sangat indah bukan? Tambah-tambah kalau hari-hari dapat bau benda yang kita suka mesti rasa bersemangat setinggi gunung.

So, kalau korang jumpa perfume yang 100% original malah sangatlah murah harganya dari counter price, mesti lagi bertambah tergoda untuk terus grab dan beli bukan? Now myra nak offer korang perfume original yang berganda murahnya. Tiada reason lagi untuk tidak membeli. Sapa mau sila angkat tangan! Yeyyy. Sementara masih ada stok!!

About ketulenan, korang tak perlu risau okie. Money Back Guarantee dalam masa 7 hari jika anda tidak puas hati! See? So tak perlu ragu-ragu, ianya GENUINE PERFUME FROM USA! Kalau tak original, buat apa nak tanggung risiko   promote dekat my beloved blog ni bukan? *Senyum nampak gigi 


Now mari kita bezakan harganya. 
Katy Perry Purr 100ml
Conter price : RM 239 | Our Price : RM 180
Britney Spears Fantasy 100ml
Counter price : RM250 | Our Price : RM170

Gucci Flora 75ml
Counter price : RM380 | Our Price : RM260
Heiress Paris Hilton 100ml
Counter price : RM205 | Our Price : RM150

Hugo Energise by Hugo Boss 125ml
Counter price : RM266 | Our Price : RM180





Yeah, perfume for her and for him pon hadooo. Jom tengok lagi banyak perfume original di FB myra : https://www.facebook.com/myravea




"WE ONLY SELL AUTHENTIC PERFUME - neither reject nor defects - only new, authentic perfume."


Review : Maybelline Pure Minerals BB Mousse

Wednesday, October 3, 2012

| | | Comments: (21)
Buat mereka yang prefer less extravagent makeup semestinya nak try this BB Mousse. But why? Sebabnya, it provides minimal coverage yet able untuk sembunyikan kelemahan kulit yang tak berapa nak flawless gitu. Auchhh! Nice bukan? *wink* Lihatlah kulit yang tak berapa nak flawless bawah ni. Ok segan cheq. :')
Tahu tak apa yang paling myra suka about this BB Mousse? Haa, texture nye amatlah ringan, tak macam foundation yang lain ya. Kulit pon bakal nampak smoother after application, pores pulak less visible. Even BB cream pon myra kurang gemar. It was like ewwww sangatlah tidak awesome. *sigh

Lagi dan lagi yang myra suka about this BB Mousse ni, its easy to blend. Gunakan jari pon bolehhhhh and  it’s OIL FREE!! So, kulit tak nampak berminyak lip lap lip lap gitu. Phewww. Tapi yang tak berapa nak gemar bila apply BB Mousse ni lepas sejam dua, "Why do I look so tan?" Ok, ini memang sadis. So, myra apply kan sedikit sahaja dan sesuailah dengan myra yang tak gemar nak makeup tebal.

Please make sure ya, masa korang nak pump tu silalah berhati-hati. You will realise that a quick pump is more than enough. Pump pelan-pelan untuk keselamatan sejagat supaya korang tak menyesal bila dia keluar banyak-banyak then rasa macam eh ini dah lebih dari cukup. 



Tadaaaaaaaa!! Inilah hasil dari BB Mousse. Nice bukan? Buat korang yang mencari produk yang susah ditanggal bila kena air, its not worth for you. Myra pulak memang suka produk yang senang dicuci, so tak payah nak susah-susah tonyoh dengan makeup remover. Sonang kijo den.





So, anda si gegurl gemarkan bb cream atau foundation jenis apa? 

GiveAway Blogger Bertuah by JiwarOsak Dot Com

Saturday, September 22, 2012

| | | Comments: (11)
Assalamualaikum.

Hye awak awak sekalian. Myra nak jemput korang semua join giveaway ni. Jom jom! Myra ada sponsor tiga header untuk si bertuah. Hadiah yang lain semestinya superbjugak. So, tunggu apa lagi? Klik SINI untuk ke blog penganjur. *wink



ANTARA HADIAH GIVEAWAY INI ADALAH :
1. Domain .COM / 1tahun
2. Cash RM50 
3. 3 header percuma
4. 4 aplikasi fanpage
5. Topup rm10
6. Pendrive kingstone 8gb x1 dan bag case HP x2
7. Sevonir dari oversea 3x
8. Topup rm10 3x
9. Review blog 3x + Topup rm15
10. Topup rm50
11. Bedak arab 2x
12. Mug changing colour n design
13. Top rm5 2x
14. 3D Sticker Room Decor 3x
15. Lens 2x
16. Cenderahati 5x
17. Topup Rm10
18. 2 helai cotton shawl
19. Bag sophie paris 1x
20. 1 set gelang, 1 tudung bwal, 1 shawl, 3 inner scarf
21. Produk Haruman Muslim 2x
22. Sevinour 6x
23. Topup Rm10 3x

HADIAH UTAMA
1. Domain .Com, Topup Rm 30, 2 Aplikasi Fanpage, 1 Header
2. Cash Rm50, Topup Rm10, 1 Aplikasi Fanpage, 1 Header
3. Pendrive kingstone 8gb, Topup Rm15, 1 Aplikasi Fanpage, 1 Header



Banyakkan hadiahnya? Sangatlah rugi if korang tak join. Pheww. Just taip entri dan penuhi syarat yang ditetapkan dan siap untuk menangi hadiah-hadiah di atas! Lai lai laiiiii.

Ustaz Don Daniyal | Syarat pakai tudung sempurna

Monday, September 17, 2012

| | | Comments: (14)
"Tak salah berfesyen dengan tudung, asalkan cukup syarat pakai tudung sempurna."

Ada yang pandang pelik bila melihat seorang perempuan melilit-lilit tudung dengan bermacam jenis fesyen bukan? Ada yang suka, ada yang tak suka. Tak salah berfesyen asalkan jangan keterlaluan sehingga tersembul mata seseorang itu. Dan yang paling penting, niat itu perlulah betul. 

Back to the main topic, "Syarat Pakai Tudung Sempurna". Apa syarat-syaratnya? Luangkan sedikit masa untuk menonton video ini. Semoga kita dapat banyak input dari video di bawah.

"Ikut 4 syarat cara pakai tudung yang sempurna ni, kalau tidak ada atau kurang dari 4 syarat itu maka tudung yang anda pakai itu masih lagi belum cukup sempurna penutupannya..."
  

Gambar Hari Raya Pertama 2012.

Wednesday, September 12, 2012

| | | Comments: (26)
Assalamualaikum...


Berminggu simpan buat pekasam entri ni*sigh.Gambar pertama haruslah disajikan dengan gambar perseorangan dari atas hingga bawah. Wajib ada satu kalau bukan dua dan tiga. Barulah fashionista? Oh tidak. I'm not a fashionista. Hanya pakai ikut suka, beli apa yang suka. 


Here are some photos from my EID this year. Gambar bersama adik beradik perempuan haruslah ada. Gambar dengan adik lelaki pula tiada. huwhuw. Sorry lil bro. pheww.
Tahun ni still pilih baju kurung. Yeah, baju kurung sekarang banyak design yang lawa-lawa bukan? Niceeee. Just beli yang ready made. Sonang kerja den. hewhew. Paling suka baju raya this year sebab kaler pink sweet sweet! Oh my favourite! Terus jadi tak sabar nak pakai. *wink*



This year nampaknya tiada tema warna. Beli asing-asing beginilah gayanya. Semua warna lain-lain.  Sooooo sad. sobss. :') Next year please make sure ada tema keluarga, bukan tema ikut sukasuki sendiri. huwhuw


Thanks for reading! <3


Pemenang referral tertinggi : "SEGMEN : Jom join bloglist MYRAVEA"

Sunday, September 9, 2012

| | | Comments: (11)
Masih ingatkah anda dengan Segmen di atas? huwhuw. First of all, myra mohon maaf bangat sebab lambat umumkan pemenangnya. Makan masa jugak rupanya untuk memilih pemenangnya. Ini baru segmen, belum contest lagi. Phewww

After kenalpasti semua referral tertinggi untuk segmen tersebut, makanya tiba pula masa untuk membuat pilihan. Yeah, pilih yang menepati syarat. Ramai yang banyak referral dari blognya, tapi apakan daya tidak menepati syarat pula.

I'm really sorry, i can't choose those yang tak cukup syarat. Takut tak adil pula jadinya. So, for those yang cukup syaratnya dan tinggi referralnya sila happy sebentar sebab korang bakal menerima hadiah watermark dari myra seperti yang dijanjikan. *clapping


Jane. P blog

Dunia sebenar Shida

! Mieya Atiera !


Buat awak bertiga, congrats dear. Diminta untuk PM myra di facebook ya untuk redeem watermark nya. *winkwink* Thanks buat semua yang sudi join. *Hugs



The Pool - Nikmati suasana santai di Kuala Lumpur

Friday, September 7, 2012

| | | Comments: (9)
Stress dengan kehidupan tengah bandar yang sibuk dengan kesesakan setiap hari? Yeah, that's mean anda perlukan suatu tempat yang tenang dan santai bukan? So, tempat mana yang dapat memberikan ketenangan dan layanan bak seorang VIP? The Pool ada jawapannya.


Lokasi yang digemari oleh para pengunjung untuk menikmati suasana tenang dan santai semestinya di tepi kolam. Ditemani dengan limpahan cahaya lampu di waktu malam memang sangat mendamaikan bukan? 

The Pool Deck

Susunan landskap, kontemporari, kolam renang, limpahan lampu, serta servis bertaraf VIP sememangnya merupakan gaya yang tersendiri The Pool. Buat yang ingin menikmati kehidupan mewah, di sini pilihan yang tepat untuk anda. Mewah dan berpatutan.


Selain suasana di tepi kolam yang santai, anda juga boleh menikmati suasana Indoor di The Pool. Yeah, lebih privacy agaknya?
Kyoto Lab Dining

Kyoto Lab Lounge

Dah lihat tempatnya, jom kita nikmati pula gambar minuman yang ada di sini. Terliur rasanya bila gambar minuman begini disajikan. Nyum nyum. 
So, for those yang datang ke sini, jangan lupa untuk menikmati minuman yang ada tau. Ramai yang sukakan kelazatan minuman di sini, enak-enak belaka katanya. Niceeeee!



The Pool 
347, Jalan Ampang, Kuala Lumpur
Waktu Operasi: 
Rabu hingga Sabtu 5.00pm - 3.00am
Ahad 4.00pm - 3.00am

RM35 for men, FREE for ladies (Applicable all nights)


Photoshoot bersama Blogger Lyssa Secret, Fiz Graphic & Hazril Hafiz

Wednesday, September 5, 2012

| | | Comments: (34)
Puas rasanya dapat bergambar bersama blogger utara kali ni. Dari pergi hanya untuk menghadiri open house Lyssa, terus jadi masa untuk bergambar bersama. Two in one day lah kiranya. After puas menjamah makanan then terus ke lokasi untuk bergambar. Sound's great, right? Ya, seronok beronok-ronok gitu. hewhew

Lokasi yang di suggest kan semestinya oleh Lyssa. Yeah, katanya ramai pasangan pengantin ber photoshoot di situ. So, lokasi yang menjadi pilihan ialah di Bandar Baru Batu Putih, Balik Pulau. For those yang tak tahu menahu, Balik Pulau berada di Penang ya. *winkwink*


Here's some pictures yang sempat diedit oleh saya. Kelapangan waktu membuatkan kerajinan tangan untuk mengedit di tahap super maximum? Err, i think so but janganlah compare dengan hasil tangan photographer di luar sana ya sayangss. Saya edit suka suki hati je. huwhuw. :')


From left : hazril hafiz , fizgraphic , lyssa secret and me 







Had a great time with all of you! Kalau ada sumur di ladang. Boleh hamba menumpang mandi. Kalau ada umur yang panjang. Boleh kita berjumpa lagi!



Thanks for reading :)