Lelaki dan rantai leher

Tuesday, May 31, 2011

| | | Comments: (22)
Lelaki dan rantai leher..Sesuaikah lelaki memakai rantai leher?Tak kisahla rantai besi , perak atau emas sekalipun..Persoalannya, sesuaikah?Tapi, kalau mengikut hukum sememangnya H A R A M bukan?Klik link di bawah untuk melihat hukumnya:


Hukum Cincin, Gelang Dan Rantai Bagi Lelaki

Ku pandang kanan, ku pandang kiri dan ku lihat A D A diantara mereka yang memakai rantai leher..Tak kisahla kalau anda dan anda sekalian yang mungkin akan berkata bahawa pandangan ini K O L O T bila ku katakan anda si lelaki tidak sesuai untuk memakai rantai leher..setuju atau tidak itu terpulang ya..




Rasanya, tidak enak mata ini memandang mereka yang memakai rantai ni dan sebabnya?Sebabnya ialah mereka menyerupai perempuan..awww, terasa seperti lembut-lembut marshmallow gitu..


Actually, bila myra terpandang mereka dengan rantai, perasaan takut itu menyelubungi diri..Rasa macam nak cabut je rantai tu..Bab rasa takut tu, myra sendiri tak tahu kenapa dan mengapa..Mungkin sebab mereka nampak seperti gangster malaya? E N T A H...


Rasanya, tak ramai perempuan yang suka melihat lelaki yang memakai rantai..Kalau korang rase pakai rantai ni HOT sebab ramai yang usha korang, sebenarnya mereka yang usha korang lame-lame tu laa yang meluat tengok anda dan rantai..Tak percaya?silalah cuba dan jangan tanya kenapa ramai yang jeling-jeling tajam dekat korang..~lalalaa





Anda seorang blogger baru?Jom serbu join segmen ni!

Monday, May 30, 2011

| | | Comments: (3)
Anda blogger baru?



Jom kita support blogger baru dengan join segmen mas ahmad safwan.
Siapa rasa dia blogger baru or freshie , join la yer , insyaAllah mas akan tolong korang semua naikkan traffic .So apa tunggu lagi ? Grab la peluang yang ade ni :)








Entry ni khas untuk promote segmen ni :) 

MIX & MATCH CONTEST BY MISSLILY SHOP

Tuesday, May 24, 2011

| | | Comments: (15)
Bukan senang nak mix and match dan bukan susah nak mix and match..Cuba dan cuba itu ini tengok match ke tak..hee..Paling best sebab dapat mix and match outfits dekat model cun nih..Mane mane mane?


Ok tak?hee..myra memang hantu pink, so memang tak larilaa dengan warna pink..huu..Myra nak mintak jasa baik awak dan awak untuk vote design myra ni boleh?







Lepas vote, tinggalkan link blog korang dekat entry ni yek..sebagai tanda penghargaan, myra akan review blog korang..Okae tak?hee..Thanks tau :)

Contact lens berwarna, warna apakah yang sesuai dengan diri anda?

Thursday, May 19, 2011

| | | Comments: (25)
Anda penggemar contact lens?
Anda gila contact lens?
Anda pengguna tegar contact lens?


Warna apakah yang menjadi pilihan hati?Takpun korang main hentam je beli ikut kesukaan hati dan sesedap rasa?Tak salah sebenarnya kalau korang memilih ikut selera masing-masing sebab diri sendiri yang nak pakai kan..


Persoalannya di sini, serasikah warna itu dengan diri korang?Keserasian warna ni mengikut tahap keselesaan atau tahap confident kita bila pakai contact lens berwarna ni..Pentingkah keserasian ni?Yeah, bagi certain orang kalau dorang rasa tak confident bila pakai something ni, maka langsung tidak sentuhlah barang tersebut..membazir bukan?Kalau terpaksa pakai pon, malu-malu kucinglah nampaknya *hee


Actually, myra baru beli contact lens yang berwarna violet..ala-ala purple sweet-sweet gitu..For the first time myra beli secara online, maka tidak ada ayat "Cuba dulu baru beli" sebaliknya "Lihat sample terus beli"..Okae, bila sampai je lens di rumah..Tak sabar rasanya nak cuba, tapi bila dah cuba "Oh mai chipsmore!!izit my eyes?"..Maka confident level pon merudum bak jatuh kedebuk gedebuk ditimpa tangga..
Tengok tu, mana taknye rasa terkezut bila pakai..Kaler ni sangat memukau!Blink-blink mata ku lihat..Akibat bohsan dengan warna yang pernah myra cuba, sebab tu lah tangan ni menggatal nak beli warna yang lain..Hee..But for me, warna yang rasanya paling sesuai dengan myra ialah warna coklat..


Sebab apa tak confident bila pakai kaler macam ni?Sebabnya, takot orang sekeliling pandang pelik dan menjadi tumpuan mata mereka..Ohh, ini paling saya tidak gemar!oh tidak!


Pengajarannya di sini ialah, before korang beli contact lens ni, cubalah warna-warna tersebut dahulu sebelum korang belinya okae?Carik warna yang korang rasa sesuai dan confident untuk pakai..Warna yang selamat mungkin warna grey and brown :)


Yang mana satuu, pilihan kalbu??Ahaii!



Tutorial pashmina kegemaran

Monday, May 16, 2011

| | | Comments: (17)
Pashmina, I really in love with u right now..Sampai nak peluk-peluk dakap buat tido boleh?huuu..Actually, banyak tutorial pashmina ni tapi kat bawah ni sume one of my favourite..Jom kite selak-selak yuk :)


Tutorial yang ketiga ni lebih kurang macam style yang myra pakai untuk dinner last month :)

Perlukah mencari yang sempurna?

Thursday, May 12, 2011

| | | Comments: (49)
Sempurna..


Bila bercerita tentang mencari yang sempurna, hadirkah manusia yang sempurna di atas muka bumi ini?Adakah?Wujudkah?Yang sempurna dari zahir dan batinnya..


Hairan.. mengapa manusia selalu mencari yang sempurna pada zahirnya, fizikalnya..Bagaimana pula dengan dalamannya?Tidak pentingkah hati budi seseorang itu?Aset fizikal menjadi keutamaan, aset dalaman merupakan perkara yang kedua..Tidak adil bukan?Kejujuran dan kesetiaan itu rasanya lebih utama..Tetapi kadangkala, ianya hanya dipandang sebelah mata..





Pabila sudah punyai seseorang di hati, dan mereka ini seorang yang setia, jujur dan sebagainya, kemudiannya ditinggalkan terkontang kanting seperti sepohon pokok kecil yang patah dahannya..Kenapa ditinggalkan?Sebabnya mencari yang lebih sempurna dan akhirnya yang dikejar tak dapat yang dikendong berciciran..Semuanya hanyalah DEMAND semata-mata..


Kasihan si setia, kasihan si jujur..Ini yang perlu mereka tempuhi..TIDAK ADIL..Mainan hati dan perasaan ini sangat sukar untuk ditempuhi..Sepatutnya kita perlu menerima kekurangan masing-masing..Janganlah bersikap kejam dengan hanya melihat luaran semata-mata..Kelak, penyesalan itu tiada gunanya..Waktu itu, baru kita tahu yang mata kaca, yang mana permata..




If you think yourself are perfect, remember we are nothing compared to God.

Siapakah follower bertuah itu?

Wednesday, May 11, 2011

| | | Comments: (23)

Siapakah follower bertuah itu?Siapa?siapa?dan siapa?


Hee..actually, follower bertuah itu bukan follower bertuah blog myra, tapi blog mas ahmad safwan ni..Blognya telah mencapai 2000 follower dalam masa 3bulan 3hari..Superjooo, blog masih dibayangi bauan seperti kedai baru yang masih fresh tetapi sudah banyak koleksi yang telah dijual..Cayalahh!
Klik header di atas untuk ke blognya

Dan follower ke dua ribu yang bertuah itu ialah?

.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
MYRAVEA


Hee..bertuah rasanya, akhirnya berkat kesabaran untuk meragut takhta follower bertuah tercapai..Hooray~ Blog mas ni sangat unik, bertemakan warna biru, template sume smart laa..Habisla tokcik mas ni kembang sampai terkoyak seluar orang puji-puji ni..hee

Thanks for this entry ya mas = BERTUAH BETUL MEREKA NIE



Maxi skirt kini menjadi pilihan ramai muslimah

Monday, May 9, 2011

| | | Comments: (53)
Perasan tak ramai muslimah sekarang memilih untuk memakai skirt dari memakai  jeans?but why?and the reason is untuk menutup bentuk kaki dan ada pula yang menganggap ianya hanyalah satu trend..Tak kisahlah mana satu jawapan anda tapi nampak lebih sopan bukan bila seorang perempuan mengenakan skirt labuh?Terserlah keayuan perempuan melayu terakhir gituu *hee


Skirt yang dikenakan mestilah tidak terlalu ketat sehingga menampakkan bentuk dibelakang bawah pinggang..Jika terserlah bentuknya, maka tercalarlah keayuan perempuan melayu terakhir itu..Aisehmann, ayat mau dramatik pulak..okay kite stop dan teruskan dengan lebih santai ='D


Memandangkan banyak blogshop yang menjual maxi skirt seperti ini, so ramailah yang berkenan dan berniat untuk mencuba..Untuk korang yang baru nak mencuba tetapi takut@tak yakin, bolehlah try basic colour dahulu seperti hitam..Manelah tau kalau korang tiba-tiba beli colour block terus macam gold, then tak yakin nak pakai terus letak dalam wardrobe disimpan sebagai hiasan..Rugi namanya tuu..fuhh fuhh..


 Colour block

Pastel colour pon sweet je kan..

Memandangkan myra baru berjinak-jinak memakai maxi skirt ni, so myra mulakan terus dengan warna kelabu gara-gara Night of inspiration dinner..Kalau korang tak suka warna hitam, boleh jugak cuba kaler grey ni sebab senang nak match dengan baju maka tidak rugi duit yang dilaburkan *huu* 



Thanks for reading :) 



Jenis-jenis kasut yang anda perlu tahu

Saturday, May 7, 2011

| | | Comments: (36)
KASUT
Pentingkah sepasang kasut untuk kita?Jika tidak lengkap sepasang, maka jadilah seperti cinderella kehilangan sebelah kasutnya..Kasut juga dianggap sebagai pelengkap penampilan kita bukan?So, jom kita sama-sama mengenal dunia kasut ni..Rasanya masih ramai yang tahu memakai dari tahu namanya dan semestinya terkena batang hidung ini sendiri *heee ='D

ankle+straps Kasut dan Perempuan
1.Ankle Straps
Ankle Straps mempunyai tali yang dililit di sekeliling buku lali. Straps yg dililit biasanya menggunakan material macam reben, renda dan bahan-bahan lain. Kalau tak ada lilitan, bukan ankle straps lah namanya.



quirky monster flat shoes Kasut dan Perempuan
2.Ballet Flats 
Kasut ni juga dikenali dgn nama kasut ballerina. Ballet Flats ni diinspirasikan dari kasut ballet (tetapi ditransform dari segi material dan cara pembuatan). Ballet Flats ni mempunyai tapak yang leper dan tertutup serta menyerupai sandal. 


kitten+heel+shoes Kasut dan Perempuan
3.Kitten heel 
ialah tumit yang pendek, juga ramping mahupun tirus, biasanya tinggi tumitnya dari 3.5 cm (1.5 inci) hingga 5 cm (2 inci) wіth a slight curve setting thе heel іn frοm thе edge οf thе shoe, sebab itulah design tumitnya agak tirus. 

acc181 Kasut dan Perempuan
4.Spool Heels
Kasut ni lagi tinggi daripada kitten heels bυt nο tοο high macam stilletto.  Tinggi tumitnya lebih kurang 2.0-2.5 inci. Tumitnya agak luas di bahagian atas dan bawah dan sempit dibahagian tengah.

 Kasut dan Perempuan
 5.Mary Jane
Mary Jane adalah istilah Amerika untuk jenis kasut tali atau sandal yang biasanya memiliki tumit rendah, luas dan jari kaki tertutup bulat, dan satu tali ber’buckle‘ menyilang punggung kaki dan/atau sekitar pergelangan kaki.


winklepickers Kasut dan Perempuan
6. Winklepickers 
Juga dikenali sebagai Winkle Pickers adalah gaya kasut atau boot yang digunakan dari tahun 1950 dan seterusnya oleh peminat lelaki dan perempuan rock аnd roll British. Ciri-ciri yang membuatkan ia dipanggil winklepickers adalah kerana bahagian hadapan kakinya panjang, sangat tajam dan cukup runcing.



PlatformShoes Kasut dan Perempuan
7. Platform shoes
Juga dikenali sebagai Disco Boots adalah kasut, kasut bυt, atau sandal dengan tapak tebal sekurang-kurangnya 4 inci tinggi, sering diperbuat daripada gabus, plastik, getah, atau kayu (kasut platform yang bertapak kayu secara teknikal juga adalah terompah).Ianya telah digunakan di berbagai budaya sejak zaman kuno.

mules shoes Kasut dan Perempuan
8. Mules  
Berasal dari bahasa Perancis. Ia merupakan stail kasut tanpa bahagian belakang dan biasanya tertutup dibahagian hadapan. Mules boleh didapati dalam pelbagai jenis kasut daripada tapak rata hingga ke tumit tiggi. 

Chinese Laundry Keep Up Blue Pumps Kasut dan Perempuan
9. Pumps
Kasut ni bertutup sepenuhnya dari depan sampai belakang. Didapati dalam pelbagai ketinggian dan jenis tumit.

yves saint laurent satin peep toe shoe Kasut dan Perempuan
10.Peep Toes
Kasut ni bentuk dia bertutup sama ada depan sahaja ataupun keseluruhan. Uniknya, ade lubang kecil kat bahagian depan kasut.  Kira nampak la sikit ibu jari kaki.


 
 
summer wedges shoes shopping site Kasut dan Perempuan
11.Wedges
Sekiranya anda memiliki tubuh sedikit berisi, tak salah kalau anda nak pakai wedges ni. Tapaknya yang tebal akan menyokong tubuh anda ketika berdiri. Selain itu, ia juga memberi keselesaan buat si pemakai yang bertubuh gempal berbanding kasut bertumit halus. Elakkan kasut bertapak tebal yang bertali rumit sekiranya anda memadankannya dengan baju kurung kerana dikhuatiri anda akan nampak sarat. Memadankan kasut ini dengan seluar akan membuatkan anda kelihatan bergaya. 
Sekiranya anda bertubuh kurus atau kecil, pilihlah wedges tanpa tali. Memakai wedges tanpa tali akan menyerlahkan bentuk kaki anda yang kecil. Seeloknya, padankan wedges ringkas dengan skirt labuh, baju kurung dan kebaya. 


Berita baik untuk mereka yang join "JOM JOIN BLOGLIST MYRAVEA"

Wednesday, May 4, 2011

| | | Comments: (15)
Assalamualaikum

Hye sweet readers..First of all, myra betul-betul minta maaf kepada mereka yang join bloglist myra pada bulan mac dan april..Sebabnya? Cuz of myra terlambat hupdate bloglist untuk korang yang sweet-sweet ni..I'm really sorry okay kawan blogger sekalian..Hope korang maafkan myra yek..

Actually, myra dah start cuti sem..So, disebabkan sebelum ini ke'busy'an tahap melampau dengan test dan segala assignment bagai tak dapatlah myra nak update new bloglist yang bakal bertapak di blog myra ni..Sekarang, saya punyai lebih masa yang betul-betul lebih tak ketentuan hala maka dengan itu dapatlah myra tunaikan janji myra itu :) *senyum kucing* 

Btw, again i'm really sorry..Sebab?myra hanya akan letakkan link anda di blog myra hanya jika link blog myra ada di bloglist korang..Fair bukan?Howyeah, so buat mereka yang baru nak letak balik link blog myra di blog anda atau myra terlepas pandang blog korang, dengan berbesar hatinya silalah inform myra tau :) New bloglist yang bakal myra letakkan di blog diberi nama "PARA-PARI BLOGGER"

Berlangsung pada Mac-April