Day 3 - "FAM TOUR, Kembara Selangor Shines 2011"

Thursday, December 8, 2011

| | |
Tersedar dari mimpi indah, mengeliat ke kanan dan kiri..Uwaaa, kak yana why sangat sejuk here? Menggeletar sambil tarik selimut kembali, masuk toilet pon siap berselimut so bayangkanlah tahap kesejukannya. Inilah penangan menginap di resort yang semestinya sejuk! hewhew.


Lepas mandi sambil berselimut, bersedia pula untuk poco-poco. But soooo sad sebabnya myra tak dapat ikut step! Arghhh tensi sebentar, step dia lebih susah dari biasa makanya sekali lagi saya hanya menjadi photographer tidak berbayar. hewww. Lepas habis senaman tiba masanya untuk game dan wet activity. Untuk game pertama ialah cubaan menjadi mumia! So, berbalut-balutlah si mangsa dengan tisu, kasihan :')
DSC_0618.jpg


Selesai sudah wet activity tibanya pula masa untuk check-out dari Kalumpang Resort. So, takkan nak beredar tanpa kenangan bukan? Now, sesi bergambar beramai-ramai di Kalumpang Resort!
DSC_0662.jpg



Seterusnya menuju pula ke Strawberry Leisure Farm, Genting. Dalam hati menjerit kegirangan sebabnya dah lama tak merasa strawberi fresh dari ladang! hewhew. Tiba-tiba rasa bertambah semangat pula bila kami semua diwajibkan untuk memakai baju biru yang disediakan. Terbaik! Rasa macam pelancong asing pon ada. kuikui

Hye strawberry park, here we are! Bayangkan kehadiran kitorang disambut, betul-betul rasa terharu biru. Layanan yang diberikan sangat tip top dan paling best bila semuanya tidak ditanggung oleh diri sendiri. Yeah, percutian tanpa mengeluarkan satu sen pon, memang sangat heaven! *blinking eyes wink 
Kalau selalu myra dapat rasa strawberi cicah coklat, but kali ni we all disajikan pula dengan strawberi cicah madu. Sangat marvellous, nyummy! Makan tengahari pula kami disajikan dengan ayam masak merah yang disaluti dengan perisa strawberi. That's mean semua yang dimakan di sini ada rasa strawberi termasuklah air nya. Memeyh ahh sedap sehingga menjilat jari! *wink

Gendang-gendut tali kecapi, senang perut suka hati! So, lepas sesi buncitkan perut makanya bermula pula sesi jelajah sambil menyerbu ladang-ladang di sini. So, apa yang ada di sini? Ada strawberry farm, flower farm, organic bean sprout and mushroom farm! 
Selesai sudah jelajah sekeliling Strawberry Leisure Farm ni, kami para blogger berkumpul dan semestinya untuk bergambar bersama. Howyeah, you all memang best and seriously miss them a lot!



Okae, next destination ialah Istana Alam Shah! Tapi hanya lawatan di luar pagar sahaja, sooo sad. Sebagai pengubat hati duka lara makanya haruslah bergambar di depan istana. hewhew. Teruja rasanya berada di sini, bukan senang saja-saja nak melawat bukan? *heee

Next destination is The Royal Gallery, "Galeri Diraya Sultan Abdul Aziz". Okae, jejak je kaki di sini terus bertambah-tambah teruja! Bukan senang dapat melawat macam ni, phew. Kita patut berbangga dengan sejarah melayu tau! Jom serbu www.galeridiraja.com

Lepas melawat The Royal Gallery, tibalah masanya untuk pulang ke rumah masing-masing. Time ni rasa sebak pon ada sebab trip kali ni memang best, geng media dan blogger yang join semua sporting habis, friendly semuanya. Bilalah dapat bertemu semula. Sobsobss..

Now, berakhir sudah entry about this Kembara Selangor Shines 2011. Till here, thanks for reading sweet readers!



Sumber gambar :  MejahYana YassinRayyan Haris dan sepet




21 komen dari sweety:

Syieda™ said...

strawberry ada tapau x? syieda nak.. @_@

shahrazali said...

best,,best..... mne gmbr2 dlm gallery???x dpt bwk msuk kamera ek??

myravea said...

Syieda™ : hihi..xde tapaula sygs :D

myravea said...

shahrazali : eh, boleh je kalau nak bawak masuk, tp banyak sangat gambar kat dalam tu, so tak ter upload jadinye..hehe

F.A.R.A.H. deeb said...

Wow bestnya nampak!

myravea said...

F.A.R.A.H. deeb : memang best! :)

MiSz fiFiEyQa said...

sedapnye makan strawberi tu..mesti fresh2 kan??

myravea said...

MiSz fiFiEyQa : memang fresh! terbaik dr ladang..hehe

Nur Aischa said...

huwaaa saya suka strawberry! nyum nyum sedapnya tgk akak myra makan :'(

myravea said...

Nur Aischa : ngehehe..sis pon suke :D

D'ya Marshmello said...

grr! strawberry my feveret! bestnya, untung la die dapat pegi,lepas ni ajak kite plak, hehehehe ;D

LATEST ENTRY : Meet Lisa Surihani (Ombak Rindu)at TGV Wangsa Walk

myravea said...

D'ya Marshmello : hehe..untung2 :) nanti ajak awak pula :)

♥e'in♥ said...

comel je myra.. :)

myravea said...

♥e'in♥ : awak comel jugak dear :)

!! YaNa YassiN !! said...

waaaaah, dh hupdate day-3 lah. akk jugak yg blum.

myravea said...

!! YaNa YassiN !! : hee..cptla update kak :D

lavenderlover said...

menariknyer!

nabila azmi said...

seronoknyela dpt jln2 kan

myravea said...

lavenderlover : memey ahh..huhu

myravea said...

nabila azmi : memang seronok :)

IAmAlisa said...

Assalamualaikum dah Hey :)
can you help me on my giveaway? In return you'll get more fans. I 'll ask whoever wanna join my giveaway must like your fanpage. Please inbox me for your response. Thanks :)