Day 2 - 4X4 Adventures,"FAM TOUR, Kembara Selangor Shines 2011"

Wednesday, December 7, 2011

| | |
Bangun pagi gosok gigi, 
cuci muka terus mandi, 
pakai baju minum susu makan roti, 
pergi sekolah senang hati.

Opss, hari kedua ni bukan tour pergi sekolah ya but masa untuk jejakkan kaki di hutan! Lagu hanya sekadar hiasan. hewhew. Selesai sudah mandi dan bersiap, kemudian tibalah masanya untuk breakfast! Even myra tak lalu sangat nak makan pagi tapi entah mengapa tekak menjerit-jerit kehausan makanan pagi tu. Mentang-mentang breakfast di hotel makanya janganlah lepaskan peluang sebegini rupa. *wink

Burpppp. Muka kenyang selepas buncitkan perut di pagi hari.hewhew. Sila abaikan muka yang pucat lesi di atas. So now, masa untuk check-out dan terus bergerak ke bas beramai-ramai untuk menuju pula ke destinasi berikutnya iaitu Hulu Selangor (Teratak River View)

Okae, what we're doing here actually? It's for 4 x 4 adventures to Lubuk Kawah! Time ni memang saat yang dinanti-nanti kan tahuu, semua muka tak sabar nak jelajah hutan. Sape taknak try untuk naik memey ahh rugi! Kus semangat, selamat myra bukanlah seorang yang ayu tulen kalau tak memang tak merasalah aktiviti lasak begini. hewhew


Part ni memang best, terbaik!Pengalaman naik kenderaan mengharungi sungai sangat best! Time ni kira first halangan kereta sangkut tengah-tengah sungai, so bayangkanlah kalau korang berada dalam kenderaan tu confirm degupan jantung kencang gila dupdap dupdap. hewhew


Ni bahagian sebelah dari sungai, siap ada asrama tau kat sini. So memang sesuai untuk korang yang nak buat aktiviti perkhemahan, teroka hutan dan sebagainya. Lepas ni bolehlah buat aktiviti blogger pulak kat sini, ade sape-sape nak join tak? *wink


Checkpoint pertama, masa untuk makan makanya muka mestilah bahagia akibat perut sudah membunyikan lagu rock at era. Time ni muka dah tak tahu malu so nak bergambar depan orang lalu-lalang pon buat muka seposen dua jelaa. hewhew.


Sampai kat waterfall kitorang berhenti untuk mandi manda pula tapi time tu myra takde feeling feeling nak terjun pon makanya duduklah saya seorang diri di batu-batu berdekatan mereka sambil melayan perasaan sendirian dan menjadi jurukamera tidak berbayar secara tidak langsung. tettt..


Sesi bergambar di tengah-tengah hutan belantara. Opss, lupa pulak mereka-mereka ini bukanlah semuanya blogger ya, blogger yang join kembara ni hanyalah 7 orang sahaja dan 43 orang yang lain terdiri daripada media, travel agent dan TGA. Sporting habisla dorang ni semua dats why happening gila kembara ni. Terbaik!


Nak tahu tak 4x4 ni habis pukul berapa? Berejam dalam hutan dari pukul 10pagi sampai pukul 11malam baru selesai semuanya. Alhamdulillah, semua berjalan dengan lancar. Pengalaman yang takkan dilupakan ialah acara duduk dalam kereta senyap-senyap sambil terlompat-lompat yang lebih extreme dari naik roller coaster tahu! Pheww :')





2. Kalumpang Resort & Training Centre

DSC_0585.jpg

Lepas selesai je aktiviti 4x4, terus bertolak ke Kalumpang Resort untuk bermalam. Kalumpang Resort ni boleh tahan jugakla amannya tambah-tambah ianya terletak di dusun buah-buahan. Wahh, teruja rasanya kitorang berada di two in one sekaligus iaitu resort di dalam dusun. Bau-bauan buah-buahan begitu menusuk kalbuku tambah-tambah bila musim durian ni kan, fullamak slurppp. :')

DSC_0585.jpg
Masa untuk buncitkan perut di Kalumpang Resort. nyumnyum BBQ dinner terbaiklah! Gambar tidak diedit akibat kemalasan. hewhew. So, ada apa di Kalumpang Resort ni? Siap ada karaoke, asrama, cafe, khidmat mengurut pon ada dan lain-lain. Jom serbu web dorang: KALUMPANG RESORT

DSC_0585.jpg
Okae, now masa untuk tidur kroh kroh akibat kepenatan 4x4 adventures seharian. Macam tak percaya pulak dapat pengalaman yang berharga dari kembara kali ni. Best sangat dan memang berbaloi-baloi. So, that's all for today tunggu entry sambungan esok hari ya. Thanks sweet readers! 

17 komen dari sweety:

kim heeruul said...

kalau gua pergi kan best.

IBU GEBU said...

waahhh... bestnya kalau dapat join!

Mr. Hardy said...

woo..feveret gua ni 4x4....bestnya trip mcm ni...dulu selalu join aktiviti lasak......memang best (^__^)

1st time dtg cni dr tekok beriuh

myravea said...

kim heeruul : hehe..lagi happening :)

myravea said...

IBU GEBU : best! :)

myravea said...

Mr. Hardy : hehe..memang best! Thanks dtg sini :)

!! YaNa YassiN !! said...

yeahhhh,.. nk pergi lagikkkk

myravea said...

!! YaNa YassiN !! : huhu..jom g lagi kak :D

Nur Aischa said...

best kan, lagi2 kat resort tu boleh dpt mkn buah-buahan free ;D

Mieszwiah said...

Bestnya ! teringin nak pergi jugak .. hihihihi =D

myravea said...

Nur Aischa : betul tu dear :)

myravea said...

Mieszwiah : hehe..memang best :)

DanieL AdiE said...

Peh! Bestnye...

Serious kalo ada next time nak join la xtvt mcm nie..

~ɐıɯ nʞɐ~ said...

sangat2 best...seyes mia jeles...

=P

myravea said...

DanieL AdiE : Nanti kalau ade, myra ajak adie yek :)

myravea said...

~ɐıɯ nʞɐ~ : hehe..memang best dear :)

Maryam Do said...

myravea minat aktiviti 4x4, nak join tak saya n wife dikata kan setiap 2 /3 Minggu sekali gi camp kat airterjun naik 4x4 dan ada 2 kekosong tmpt duduk. Kalau nak kiung boleh caklempong saya 0162532587 @ Mariam 0126347607