Day 1 - "FAM TOUR, Kembara Selangor Shines 2011"

Tuesday, December 6, 2011

| | |
Bayangkan tiga hari tak dapat online diulang tiga hari ya, memey ahh pecah Malaysia Book of Records nampak gayanya. hewhew. So, ke mana perginya myra sampai tiga hari tak online ni? Jawapannya ialah berpuasa dari online semata-mata untuk join Program FAM TOUR, Kembara Selangor Shines 2011!

Hey guys, proud to be Malaysian? Sepatutnya kita jelajah dulu apa yang ada dekat Malaysia ni, kasi support produk Malaysia. Banyak rupanya tempat yang kita tak tahu dan boleh kita kunjungi, have fun dan bercuti tau even dekat Selangor pon banyak tempat yang menarik dan tertarik!

Actually, Kerajaan Negeri Selangor yang anjurkan program ni melalui Tourism Selangor. The main reason ialah untuk kenalkan aktiviti pelancongan menarik yang terdapat di Negeri Selangor yang patut kita kunjungi. 


So, berbaloi atau tidak berkorban masa dan tenaga serta berpuasa dari online semata-mata untuk program ni? Semestinya YES! memang berbaloi-baloi! Seriously, memang banyak pengalaman yang baru yang best sangat-sangat!



1. Taman Botani Negara, Shah Alam. (bukit cerakah) 

Hey guys, kalau korang nak merasa empat musim ala-ala seperti berada di oversea gitu, tak payah pergi jauh-jauh tau sebabnya kat Malaysia pon ada! Wow, sila teruja so kalau nak merasa bolehla pergi jelajah di Taman Botani ni ye . hewhew.



2. Royal Theatre Shah Alam

Ada apa di sini? Royal Theatre ni lebih kurang macam Istana Budaya lah dan yang bestnye ada stage bergerak siap tak gunakan air conditioner tapi masih sejuk gedik-gedik gitu.


So, kalau tak guna air conditioner but still sejuk maka guna apakah di sini? Jawapannya ialah udara semulajadi ya but still sejuk! Sungguh cool bukan dengan teknologi canggih zaman sekarang?




3. State Library, Perbadanan Perpustakaan Awam Selangor (PPAS)

Bayangkan korang berada di sebuah library, i mean library yang lengkap dengan gymnasium semua dan ianya sangat big, bigger, biggest! Ada rasa nak menerjah tak library tu? Kalau myra, pergi hari-hari pon boleh sebabnya konsep library ni TAK PERLU SENYAP! 
Oh my, can u imagine that? Tell me, library mana yang bila kita bising takde orang yang nak "Shhh, tolong diam"? This is the only one kind of library yang berkonsepkan begini! Phew, begitu indahnya library ini.



4. State Museum for “Media Night"
Lepas semput ke sana ke mari sampailah masanya untuk buncitkan perut pula. Burpp, macam-macam makanan ada! Tema Media Night untuk malam tu ialah berkonsepkan Tradisional makanya haruslah saya menyarungkan baju kebaya di tubuh. hewhew. 
Selesai sudah dinner, kemudian ada Spooky tours pula di Selangor State Museum. Then, haruslah balik ke Hotel Concorde, Shah Alam untuk merehatkan diri. Zzzzzz . Tunggu sambungan entry esok hari ya. Thanks for reading people! 




Sumber gambar :  Mejah, Yana Yassin dan Rayyan Haris



22 komen dari sweety:

!! YaNa YassiN !! said...

Yeaaaaah, lagi sorang dh up entri. Hurmmm, x siaplagi nie,tulunnnnn !!kekekeke

kim heeruul said...

library tu memey best.

cik violet said...

royal theater shah alam? kat mane ekkk?

Fiena + Qiena said...

best nyer :)

kyrul said...

tomeynye kakak sy

myravea said...

!! YaNa YassiN !! : hehe..mestila kak :D ni baru day 1..ahaa

myravea said...

kim heeruul : owh, pernah pergi yek? :)

myravea said...

cik violet : check je kat google maps mesti ade :D huu..senang sket

myravea said...

Fiena + Qiena : memang best dear :)

myravea said...

kyrul : time kasih, sweetnye adik saye..hihi

hidayah said...

library tu dh pindah dh dkat seksyen 13, huu

myravea said...

hidayah : huuu :)

Azham Vosovic said...

omg.... bestnya bestnya bestnya...

alyaclumsy said...

comelnya :)

myravea said...

Azham Vosovic : memey ahh :D

myravea said...

alyaclumsy : ape yang comel dear? :)

DanieL AdiE said...

Waaaa..myra pakai kebaya...cantik..

myravea said...

DanieL AdiE : kuikui..nampak gemuks lak pkai kebaya dalam gambar tu..thanks adie :)

Nur Aischa said...

best kan, smlm dh tgk gmbr2 ni kat entri mejah hehehe serius sbelum ni tak pernah tahu ada library tu dan theatre! wuu

myravea said...

Nur Aischa : memey best..hehe :)

AmirahSM said...

comel!! macam penah tgk la muke awak,familiar..seriusly..

Phat said...

x penah masuk perpustakaan..tapi lalu lang depan tu penah la hehe