Adakah anda rasa gambar COUPLE over sweet itu sweet?

Thursday, December 22, 2011

| | |
Relationship Status : In Relationship
Relationship Status : Engaged
Relationship Status : Married

Credit picture : CIK NEMO

Jiwa kacau enggak bila lihat gambar couple yang terlalu sweet? Auch, adakah korang rasa gambar couple berpelukan itu sweet? Gambar couple berciuman itu sweet? ALOLOO SOO SWEET!  =.=   

Apa itu sweet? Sweet itu manis like a candy right? Gula-gula kapas pon sangat over manisnya ini kan pula gambar pasangan over sweet yang tiada hubungan yang sah, bukan mahram. I don't think so gambar over sweet itu sangat sweet kerana saya rasakan ianya sangat jelik. Ya JELIK itu bahasa indonesia yang membawa maksud buruk@hodoh.

I'm saying this because, tadi sedang myra enak blogwalking ke blog mereka yang meninggalkan jejak di shoutbox maka terjumpalah gambar yang rasanya tidak enak dilihat. Gambar apa lagi kalau bukan gambar couple over sweet. 

Bukan sekali dua terlihat di blog yang sama ya, tapi blog yang berlainan. Kalau gambar couple yang biasa itu mata masih boleh memandang. Tapi bila timbul gambar berpelukan ditambah dengan bercumbuan, i was like apakah agenda mereka? Tidak malukah mereka? dan kebanyakannya ialah adik-adik yang masih fresh di bawah umur.

Kasihan, sedih rasanya kecil-kecil dah berani nak tayang itu semua. Sememangnya kecil-kecil cili padi bukan? Tapi kalau cili padinya di bahagian ini, garu kepala kakak-kakak abang-abang yang melihatnya, botak kepala pula bila parents sendiri yang melihat. Haih.

Rasanya kalau ada gambar sedemikian rupa, eloklah hanya untuk simpanan peribadi tak payah nak public kan supaya satu dunia tahu anda sedang berpacaran. Itu namanya membuka aib sendiri. 


Thanks for reading!





PERSOALAN : Adakah anda rasa gambar couple over sweet itu sweet?


64 komen dari sweety:

nurul diana said...

bg yana kalau yg over over tu tnpa ikatan yg sah , sungguh tidak sweet n mengecewakan lg2 yg beragama islm ni

zuk zuhaiza said...

budak2 zaman sekarang. rosak!

Nurul ain said...

setuju dengan entri ni... :)

Eera Shera said...

tak sweet la..geli ada hehe

nadya e-man said...

betul tue...time couple bukan main lagilah kan amek gambar yang sweet2 & tayang kat semua orang...bangga la kejap...cube tgk lau dah break...apa jdik ngan kemanisan tue sume? xleh pakai dah... hu3...

siti hidayah said...

Kadang-kadang menyampah pun ada kak. alaa, konon dia sorang ada boyfiee, kan kan?

kim heeruul said...

tak tahu la..
saya jeles tgk pasangan dok jln sini sana sambil gelak dan ketawa.. jeles jeles..

Syeera Saupi said...

hehe setuju mira! jiwa muda tengah kacau, halal haram pun dah tak ingat.

Diyana Ali said...

maybe mereka rasa so sweet sebab tu tayang . :)

Nurul Mazni Sawal said...

kalau sampai tahap berpelok2 tu, kahwinlah dulu.. Tak manis rasanye nak show kat public.. Sokong entry myravea :)

cik dila.. said...

xsweettt langsung pon..geli de la..euw ! dunia akhir zaman..nauzubillah.

Gadis Pantai Timur said...

sangat menyampah dan diorang layak masuk tong sampah

Jay said...

astaghfirullah...kan lebih elok bergambar dengan sopan..kalau yg terlalu peribadi baik buat simpanan peribadi je..

Indah Mulya said...

tu bkn over sweet da mira..tu over tak malu.hehehe

Rosalia said...

hurm.no komen. ssh nak ckp. sy hnye letak gmbr si dia shj

sarah mohamad said...

Diorang rasa itu sweet tapi orang sekeliling rasa itu adalah menyampah! Bebudak ni ishhh dah terlebih moden kot!

nur anis said...

mungkin diorang ni excited sangat kot..tak pun nak tunjuk konon-konon sweet la tu....huhu...belum boleh fikir matang lagi kot..

Phat said...

salah satu masalah remaja sekarang..over terlebih

aReLaN said...

btul tu.klu dh over sgt tu,xyah la nk tnjuk kt org.over sweet tu dh satu dosa,pstu dok sebar2.bertambah la saham dosa tu.ish3.mntak jauh la

Budak Giler Cadbury said...

yeah sometimes yg buat mcm tu budak2 ryte. nina pon salu blogwalking and jumpa mcm tuh. haih dunia2

Ida Firdausi said...

oh. gambar couple over sweet itu sangat tidak sweet. apatah lagi yang dipeluk dan di cium itu bukan muhrim. aduhai.

cik najihah said...

sweet ke..erk huhu

shera haifa said...

gambar SWEET dgn couple paling nak dipamir dr gambar SWEET dgn family.. gaya hidup manusia akhir zaman..

Syieda™ said...

relationship tu syieda pun akui over letak..hihihi @_@

syasyajohan said...

tak kira yang kecil or yang besar semua dah lupa pantang-larang

~AmyLiana86~ said...

biasanya budak2 sekolah yg suka ltak gambar cmtu..kita sendiri malu nk tgk..huhu

Leeyana Amzar said...

kdg sweet kdang bitter hehehe

Nur Aischa said...

ohh btul tu, stuju! hmm mmg tak sweet pun kalau bergambar mcm over sweet tu.. jarak2 takpa lagi.

myravea said...

nurul diana : memang mengecewakan :(

myravea said...

zuk zuhaiza : sedih :(

myravea said...

Nurul ain : tq :)

myravea said...

Eera Shera : memang geli-geli..phew

myravea said...

nadya e-man : kemanisan itu sudahnya menjadi kepahitan

myravea said...

siti hidayah : ak ah, die sorang jee..huhu :')

myravea said...

kim heeruul : haha..jeles? :')

myravea said...

Syeera Saupi : jiwa muda memang kacau! hahaha :')

myravea said...

Diyana Ali : huhu..sweet sgt lettew :')

myravea said...

Nurul Mazni Sawal : haa..yg tu memang xsokong! sakit mata :'(

myravea said...

cik dila.. : memey ah geli-geli :')

myravea said...

Gadis Pantai Timur : bila tgk memang rasa menyampah kadang2 tu..

myravea said...

Jay : betul tu

myravea said...

Indah Mulya : haha..betul tu sis! over tidak malu! :')

myravea said...

Rosalia : bagusla :)

myravea said...

sarah mohamad : kalau terlebih moden pon janganla gitu, itu terlebih barat :')

myravea said...

nur anis : hmm..mungkin jugak, bila over exited ni susah jugak :')

myravea said...

Phat : memang bermasalah

myravea said...

aReLaN : memang tak patut ditunjuk

myravea said...

Budak Giler Cadbury : memang budak-budak :')

myravea said...

Ida Firdausi : sadis bukan? :(

myravea said...

cik najihah : memang erk =.= huhu

myravea said...

shera haifa : ur right dear

myravea said...

Syieda™ : eh, tapi gambar takde kan?ok lettew :)

myravea said...

syasyajohan : itulah :(

myravea said...

~AmyLiana86~ : haha..betul tu sis, myra lak yg jd malu nak tgk..adoii :')

myravea said...

Leeyana Amzar : bitter yg lebih :')

myravea said...

Nur Aischa : sooo true :)

Cik mama said...

Agak memalukanlaa klu open sgt cam tu.. kita ni biarlaa bersederhana.. pelikkan yg belum kawin tu terang2 jerr show.. tp yg dah kawin tu malu plak nak tunjuk.. haaaishh..

syafiqakarim said...

setuju sgt ok.
selalu bw ada la ternampak gambar couple2 ni.ok,tak salah nak kata bahagia.tp gambar jgn over lah kan?
berkiss pelok bagai.mcm..tett -.-

haha.ok.muhasabah la diri bersama.

beLLa said...

betul tu myra. kdg2 tgk bru belasan tahun kot. dah berani amek gamba daring macam tu ! ktepon penah buat entry pasal ni. kalau rajen singgahla yea ^^


http://hoyehhoyeh.blogspot.com/2011/11/pesanan-kepada-adik-adik-ku.html

♥CIK SHA♥ said...

langsung tak sweet..(-_-")

DySha.Pink◕‿◕✿ said...

lg cuwet bla dngan yg halal

cik iera said...

btul2.setuju sgt.bdk2 zaman skrg mmg byk cmtuh :/

ila said...

tersangat-sangat setuju . diorang nak pamer kat satu dunia pa hal . ada yg pling teruk smpai gmbr kiss tu skali dgn pakai tdung . errr . sangat memalukan . sangat,sangat,sangat . sy pun tak tahu apa mkna drng buat bnda-bnda mcm ne . diorang tak malu ka . esh . petanda dunia nak berakhir . nauzubillah

Mama AmsyarMarsya said...

Em..slalu nya time cple je cni kot,smua nya indah n swit je,cple tkentut pun ckap wngi,ble dah kwen tau la nti ape mkne swit 2,hahaha