"Contact Lens Brands" yang mana paling laris?

Wednesday, November 2, 2011

| | |
Lihatlah mataku disinari oleh contact lens yabidabidu!

Wahai peminat kanta lekap sekalian, yang mana satu menjadi pilihan awak dan awak semua?Bila bercerita tentang contact lens ni, macam-macam brands yang keluar bukan?Ada brand cap ayam dan ada brand cap better dari ayam.hewhew. So, yang mana satu pilihan kalbu?Jom kita selami dunia kanta lekap yang sudah menjadi trend katanya.

Blincon
 maxim
freshlook

FreshKon
Acuvue


Banyak bukan?Koleksi di atas hanya boleh didapati di kedai-kedai berhampiran anda but bila ada yang bertanya kanta lekap yang dijual secara online itu ok atau tidak?Err, I'm not sure about it but for me lebih prefer yang ada dijual di kedai. 

So, brands yang mana satu menjadi favourite mata korang?dan brands yang menjadi pilihan hati myra ialah???? Myra akan share di entry yang akan datang, tungguuuuu! *wink*







Dah join? Jom serbuu join giveaway yang menarik ni! Klik SINI!

38 komen dari sweety:

farra8979 said...

aritu beli blincon color pink...^^

cik wanie Lovela (CWL) said...

xpenah pakai lens...xtau yg mana ok

cikpjaz said...

suka yg blincon warna PINK :D

Mr. J said...

Kalau laki pakai pun ok ga kan..

Salam kenal,
Mr J
http://wwww.pengeRindu.com

SyiraSara said...

myra suka yang mana? hehe..slalunya syira pakai yang colorless je acuvue..

myravea said...

farra8979 : wow pink! i should try!hihi

myravea said...

cik wanie Lovela (CWL) : hehe..myra pakai lens pon ade sebabnye..rabun..kuikui

myravea said...

cikpjaz : suka jugak, tp xtau bila nak try..hehe

myravea said...

Mr. J : ok jee..tapi laki tak sesuai pakai berkaler, but brown ok kot..hehe

myravea said...

SyiraSara : hehe..myra suke yang berwarna :)

Aimie Diyanna Benignant said...

I pernah try Aquvue. Cool gila tahu.

effect pd mata kite ble pkai lens tu : http://imedianna.blogspot.com/search?updated-max=2011-10-25T18%3A16%3A00%2B08%3A00&max-results=1

nmpk mcm ori skit ah mata tu sbb tak pkai lens yg bercorak2 :)

erika nuris said...

teringin nk pkai..tp takut..hehhehe

aanie said...

dulu pkai yg xde kaler..pastu skrg suka lak yg ada kaler sb dia bigger eyes...skrg pakai brand maxim...

♥ zatieebayim ♥ said...

yg acuvue punya best ;)

aRa ❤ aFiq™ said...

ta pnh try lak kai CL.. hehe

lynda said...

xtau yg ne ok sebab xpenah pakai

D'ya Marshmello said...

suka jenama Blincon, warna die pun smooth jer..selalunya D'ya pilih warna natural like chocolate n black :)

http://miss-dya.blogspot.com

bella hamzah said...

bella suka freshlook sgt selesa bila pakai.. kaler dia pon canti... 1 time pakai lens kaler jenama nih..

acuvue pon best.. dia ringan je..

myravea said...

Aimie Diyanna Benignant : wah..thanks for this info dear ;)

myravea said...

erika nuris : hihi..mula2 nak pakai, sume takot..dun worry

myravea said...

aanie : myra sgt suka CL yg bigger eyes tu..cun!

myravea said...

♥ zatieebayim ♥ : thanks sharing :)

myravea said...

aRa ❤ aFiq™ : hih..trylaa *wink*

myravea said...

lynda : u should try, tapi kalau xde power xyh pakai pon xpe..hihi

myravea said...

D'ya Marshmello : wow, myra suke blincon jugak!hihi

myravea said...

bella hamzah : hehe..thanks sharing babe :)

DRESS SWEET said...

Jom lawat blog Dress sweet sy, http://dresssweet.blogspot.com & jadi member utk diskaun

Miss Eiza said...

Bausch + Lomb ;)

ariey said...

saya pakai yg fresh look tuh , and rasanya myra pakai yg sweetie kodd, rasanya pernah baca entry myra yg myra suka pkai sweetie kaler yg mcm brown supaya x nampak fake sngt , betol keh ? hehe , kalau yg pasal beli on9 tuh , saya dah penah tanya dekat optik punye seller , dya kata lebih baek beli dekat kedai optik sebab kat situ dia tahu dtg dari syarikat mana , on9 dya ckp x baik lar utk mata , :)

myravea said...

DRESS SWEET : okie :)

myravea said...

Miss Eiza : thanks sharing :)

myravea said...

ariey : betul dear..fuh nampak beno mmg ade baca entry myra before this kan..terharuuu..wuwuwu

ain dzaya said...

contect lest kat juscoperak ulan lepas mmg murah giler..120..4 kotak...fre 1..
tapi ain ta pakai menda nie..
ehhee

http://aindzaya.blogspot.com/2011/11/breakfast-untuk-hati.html

Miss Anis said...

tingin nk pkai tp xtaw nk pkai cOlOur pe....

myravea said...

ain dzaya : wow..murahnye dear..ade colour tak?hehee

myravea said...

Miss Anis : startla dengan colour brown :)

ain dzaya said...

banyak kaler ada..tapi ain juz jeling jew

cceeiitt!! xdew prassann...

myravea said...

ain dzaya : kuikui..alaa, skang jeling-jeling, lama2 terpikat lettew :P