Tips : Kenali si LELAKI KAKI PUKUL

Monday, October 24, 2011

| | |
Sebagai seorang gadis, mesti ada rasa takut bukan if bakal hubby kita seorang kaki pukul?Phew, im really scared of it. Minta dijauhkan dari lelaki sebegitu rupa, nahas dek badan nanti. Oh tidak!

That's why bila nak pilih calon suami ni bukan boleh dibuat main, sila selidik dengan teliti latar belakang pasangan anda masing-masing. Kalau tidak? Takut menyesal dikemudian hari, menangis tidak berlagu, berduka tiada gunanya..Acece

Next, move on with tips kenali si lelaki kaki pukul. Baru-baru ni pon ade kes keluar paper berita harian about lelaki kaki pukul bukan?So, now memang perlu berhati-hati bab memilih ni, nampak gaya makin cerewetlah myra lepas ni, hewhew..

.............................................................................................
  • Kenali terlebih dulu pasangan. Sama ada dia jenis panas baran sebelum meneruskan perhubungan.
  • Uji kesabaran mereka sebelum menjalin hubungan lebih serius.
  • Andai mereka mudah marah dan memaki hamun tanpa usul periksa, fikirkan tindakan seterusnya sama ada ingin meneruskan hubungan ataupun tidak.
  • Jika lelaki itu kerap bertindak kasar tetapi wanita itu masih menerimanya, jawapannya PADAH! Besar kemungkinan mereka boleh boleh bertindak lebih ganas andai terus dibiarkan.
  • Setiap wanita memiliki sikap manja, sering dilabelkan ‘lembik.’ Janganlah keterlaluan kerana sikap ini sebaliknya memudaratkan diri sekiranya berlaku pergaduhan.
  • Jangan bertindak keterlaluan seperti memaksa, mencabar dan melawan pasangan, khususnya lelaki ada sejarah panas baran, apabila berlaku pertengkaran.
  • Kata orang, sediakan payung sebelum hujan. Sertai kelas mempertahankan diri seperti silat, judo, tinju atau sebagainya sebagai persediaan andai keadaan memaksa.
  • Andai pertengkaran melarat ke peringkat memukul, jerit dan lari ke tempat yang ada ramai orang. Selain mendapatkan bantuan ia juga dapat mengelak keadaan menjadi lebih buruk, termasuk membahayakan nyawa anda.
  • Jangan berdiam diri jika suami anda kaki pukul. Sebaliknya kongsi masalah itu dengan teman rapat atau ahli keluarga supaya kejadian tidak berulang selain memastikan nasib anda terbela andai berlaku kejadian tidak diingini.
.............................................................................................
Jika masih dalam keadaan tertekan, hubungi Pertubuhan Pertolongan Wanita (WAO) di talian 03 7957 5636 atau 03 7957 0636.





Dah join? Jom serbuu join giveaway yang menarik ni! Klik SINI!

43 komen dari sweety:

Miss Eiza said...

heee takutnya kaki pukul~~nak yg sweet2 lah..

Hishyamuddin said...

yeah... sediakan payung sebelum hujan..ehehehe

Zulfahmi said...

Wanita seharusnya bijak untuk membuat keputusan... Jika nampak tanda2 lelaki tu kasar, putuskan awal2...

Jika lelaki bertindak keterlaluan, jangan malu minta tolong ahli keluarga dan rakan2 untuk melindungi diri...

Jangan menjadi mangsa lelaki dayus

zaidihanafiah said...

tak semua lelaki kaki pukul . ada yang muka ganas tapi hati jambu jugak haha :)

Ku Azhar said...

sy dtg nk pukul!! hehehe

myravea said...

Miss Eiza : tau xpe..nak yang sweet sweet, xmola yg kaki pukul..uwaaaa

myravea said...

Hishyamuddin : betul betull..hehee..syam kaki pukul tak?kuikui

myravea said...

Zulfahmi : lelaki dayus sahaja yang pukul perempuan..haih =.=

myravea said...

zaidihanafiah : kehkeh..muka ganas hati taman gituu..hehe

myravea said...

Ku Azhar : hehe..oh tidak!!

Eera Shera said...

tak rela dipukul..hehe

myravea said...

Eera Shera : begitu juga dengan saya..hihi

J. Hass said...

saya rase shoutbox awak ni dilindung iklan laa myravea...

myravea said...

J. Hass : phew..im really really sorry about that :(

Bluewendy said...

info yg bagus..cinta itu butakan..=.=' sampai tak nmpk burook seseorg tambah2 lelaki yg kita syg, dah kena pukul bagai, syg lagi.. ntah la.. wanita mesti kuat!! yeaahh!

Syieda_Joy™ said...

kene pikir dua tiga kali seblom dirikan masjid..takot la dpt laki kaki pukol..sob2...@_@

~AmyLiana86~ said...

mintak jauh la dpt lelaki cmni..huhu

myravea said...

Bluewendy : betul tu dear, siyes takot kan :')

myravea said...

Syieda_Joy™ : betul tu dear..scary =.=

myravea said...

~AmyLiana86~ : amin :)

yen(toka ziizokukuto) said...

nice info lah,,terima kasih tau,,,sekarangm,,,bini bini pun gangster tau,,heheh

Chaza said...

harap2 jauh daripada laki macam tu.takut!

SANDRA AZWAN said...

Jangan pukul2..tak baik!

myravea said...

yen(toka ziizokukuto) : haipp..tu dalam cite je tu..hihi

myravea said...

Chaza : amin :) myra pon takot jugak..hewhew

myravea said...

SANDRA AZWAN : betul tu sandra :)

man said...

biasanya kaki pukul ni seorang yg panas baran...

myravea said...

man : ada betulnya :)yang panas baran tu la yang menakutkan..pheww

ain dzaya said...

COMPLETE!!!
mujur
b ain ta camtu...hewhewhew..

myravea said...

ain dzaya : hewhew..mujur dear, anda bertuah :)

Ahmad Syarif said...

seb baik sy sweet2 jer..hahahahah

myravea said...

Ahmad Syarif : gadis-gadis, sini ade sorang jejaka yang sweet-sweet, sila berebut..kuikui

Ahmad Syarif said...

alaaa.malu la camnie..
semua, tolong la ngorat sy sekarang..
wahahahahahahah!!!

myravea said...

Ahmad Syarif : ahahaa..help2, ade prg meronta-ronta minta dingorat ni, sila bantu diaa :)

aRa ❤ aFiq™ said...

nt na p blaja taekwondo.. hehehe.. lau dea pkul, pkul dea blik..

ain dzaya said...

myra....myra la tolong dia..hek4

hanabunga said...

eee takutnya.mintak simpang lah dapat suami kaki pukul =.=

myravea said...

aRa ❤ aFiq™ : betul betul betul..hihi..mari blaja same2..hewhew

myravea said...

ain dzaya : kuikui..parah myra gini..hihi

myravea said...

hanabunga : samelaa kite..pheww =.=

Nur Aischa said...

ok ok bagus betul tips2 semua ni. akan lebih berhati2 utk kenal teman laki lps ni ^_^

ain dzaya said...

myra..boley ta myra buat entri cerital pasal kronology belog myra..mcm best je nak tahu..dari awal myra kena ldunia blog till sekarang =)

mish eden said...

lw cm 2 sy nk pilih y lembut laa...hehehe