Manusia hanya merancang, Allah yang menentukan

Friday, October 7, 2011

| | |

Kita hanya merancang untuk jadi yang terbaik , buat yang terbaik dan dapat yang terbaik . Jika apa yang kita rancang berlaku disebaliknya, itu semua keinginan dan ketentuan daripada Allah . Allah tahu mana yang terbaik untuk hambaNYA. So, if benda yang disebaliknya tu terjadi MUNGKIN kita akan dapat yang lebih baik daripada yang terbaik yang sudah di tentukan oleh Allah . Who knows kan?



Pegang kata-kata ni, semua yang berlaku ada HIKMAH disebaliknya. When ur down, just remember this and SMILE. Bila kita sedar apa yang kita rancang tidak menjadi dan ada hikmah disebaliknya, kita takkan frust menonggeng dan terus patah semangat. 


Kalau frust dalam bercinta pula, memang sakit rasanya bukan?Jika seseorang mengalami patah hati just because of love, tapi disebalik semua itu banyak hikmah yang kita dapat untuk dijadikan sebagai bekalan di hari yang akan datang. Jangan putus asa hanya kerana patah hati, anggaplah semua kejadian pahit sebagai mimpi buruk. Bangunlah dari tidur, buka mata, dan kita lihat, betapa indahnya dunia ini, kita harus tetap bersemangat dalam menjalani kehidupan ini.

Percayalah, aku masih mampu tersenyum :)


26 komen dari sweety:

cik Es ღ said...

betul tu, hidup mesti diteruskan-

setiap yg berlaku ada hikmahnya...

senyum selalu :)

rara pinkmafia said...

yg penting kita berusaha ke arah yg baik.

Hishyamuddin said...

yeah..setuju..semua benda yg terjadi mesti bersebab..hanya tuhan yang tahu..

Elyzatul Nastaysah said...

sukenye kat post yg ni.kita hnya mmpu mrancang,Allah yg tntukan=)

nuruashia ♥ said...

saabr ye. jgn bersedeh sbb Allah sntiase brsama ngn awk :)

myravea said...

cik Es ღ : hihi,,thanks for reading dear :)

myravea said...

rara pinkmafia : btol btol tu rara :)

myravea said...

Hishyamuddin : hehe..thanks for reading awak :)

myravea said...

Elyzatul Nastaysah : suke jugak kat awak yg slalu komen nih..hehe..thanks for reading :)

myravea said...

nuruashia ♥ : baik sayangs,, thanks drop here :)

Namee Roslan said...

Allah ada dan kami semua pemabca ada untuk share loads di bahu kamu :) be strong ya :)

aRa ❤ aFiq™ said...

btol 2 cik myra.. tp kdang2 bla blaku pape kte ta tpkir yg ada hikmah d sblik kejadian 2.. tmbh2 lau kejadian bwuk.. twus ase down..

myravea said...

Namee Roslan : thanks namee sygs.. <3

myravea said...

aRa ❤ aFiq™ : btol tu dear :)

fyna said...

semua yang terjadi ada hikmah nya..bila dah putus tu , nk terima tu sakit sikit..lama2 ok la kan

hafiz hafizol said...

aku pun masih mampu tersenyummm.. #nakjugakk

fRaMe+LenSeS said...

berserahlah segalanya kepada ALLAH. DIa yang MAHA MENGATUR

myravea said...

fyna : betul tu akak syg!hehe

myravea said...

hafiz hafizol : hehe..nak jugak die eaa

myravea said...

fRaMe+LenSeS : betul tu :)

atiqa aris said...

putos cinte tu mmg mnyakitkan cume org yg betol2 kuat je mampu hadapinye ngn tenang:)

Syieda_Joy™ said...

betoi tu..apa yang terjadia da hikmah disebaliknya.. semoga kita tabah mengahdapinya..insyaAllah.. ^_^

myravea said...

atiqa aris : kena kuatkan semangat, tu paling penting :)

myravea said...

Syieda_Joy™ : insyaAllah :)

Saiazuan said...

just smile

myravea said...

Saiazuan : smile :) hehe