Kenapa perlu cuci telinga selalu?

Tuesday, October 18, 2011

| | |
Cuba pegang telinga anda, agaknya apa yang anda rasa?Oh ya, mestilah rasa skin bukan?hewhew..Bila pegang telinga anda, agaknya terdetik tak rasa nak tahu telinga anda bersih atau kotor?
Buat si jejaka, bayangkan korang sedang date dengan buah hati atau bakal buah hati korang takpun sedang test power nak tackle si dia. Adakah anda yakin dengan penampilan diri?




RAMBUT?KUKU?HIDUNG?TELINGA?
Checked Clip Art


Even tak hensem seperti Aeron Aziz pun takpe asalkan kebersihan diri perlu dijaga bukan?Bagilah first impression yang terbaik iaitu seorang yang pembersih. Kalau diri sendiri tidak terjaga, macam mana nak jaga anak orang nanti? 


Kadang-kadang kita rasa benda kecik ni remeh je kan?Padahal benda yang kecik ni lah yang buat orang lain judge kita. Pernah tak korang keluar dengan kawan or teman hati korang then korang terpandang telinga dorang?So, ada nampak tahi telinga ke tak?takpun ada tak nampak hitam hitam sekeliling telinga?kalau ada, ewwww tak pasal-pasal kne reject. 


Because of it, kebersihan diri pon kenala jaga..Before keluar rumah tu, bawak bawakla cuci telinga tu dulu supaya orang tak turn off bila tengok korang..Kuku pon bawak bawaklah potong bagi clean ye *peace*

30 komen dari sweety:

Mish eika :) said...

naseb telinge bersih . haha

Nurul Mazni Sawal said...

betol2.. nabi sendiri menggalakkan umatnye menjaga kebersihan..

ZWAN SABRI said...

betul tu betul.. penampilan kena jaga.. sbb itu akan bg first impression org terhadap kita.. ;)

MySuaraBlog: Gigi Kuning, Gosok Gigi, Tandas..

myravea said...

Mish eika :) hehe..good dear :)

myravea said...

Nurul Mazni Sawal : btol tu sis :)

myravea said...

ZWAN SABRI : ur right :)

shida said...

nice entry..
kebersihan itu sebahagian dr iman...:)
~~

myravea said...

shida : Thanks shida :)

Azam Lambert said...

nice. dulu2 saya paling malas nak jage sangat pasal kebersihan diri.
tapi skrg alhamdulillah. kaw2 punye spend duit tiap2 bulan beli macam2 penjagaan diri. kopak sikit tapi tape :)

#peliknya takde satu pun yang lekat lagi haha

Syieda_Joy™ said...

betol tu. kalau dah ade hitam tu..whaahaha..hukhukhuk. macam mna nak jaga anak org.sob2...

amalan mencuci 5x sehari syieda amalkan. alhamduillah. xda la banyak sangat bile nak servis telinga ni. ^_^

Aimi Farhana said...

betoi . betoi . hihihi :)

myravea said...

Azam Lambert : untunglaa sape bakal teman hati tuu..hewhew :)

myravea said...

Syieda_Joy™ : Alhamdulillah, amalan mencuci 5x sehari tu troskan ya :)

myravea said...

Aimi Farhana : hehe..thanks for reading dear :)

aiman fanboy k-pop said...

kebersihan.....!!mesti diutamakan..tak kiralah nak tackle awek ke,nak pg temuduga ke....yg pntg
jga penampilan diri sepnjg masa!

myravea said...

aiman fanboy k-pop : ur right :) Thanks drop a comment here :)

~AmyLiana86~ said...

kebersihan perlu di jaga..peace..=)

myravea said...

~AmyLiana86~ peace jugak..hehe..btol btol btol :)

kozumi_ro said...

dak nakal selalu menjaga kebersihan sendiri...

kalau kita tak jaga, sapa lagi nak jagakan kan kan...^ ^

ZACK ENTRY said...

rasanya jarang sekali nak terpandang telinga orang ni..kalo kuku mungkin kot..^^,

myravea said...

kozumi_ro : kalau kite tak jaga, suruh teman hati tolong ingatkan..hehehe

myravea said...

ZACK ENTRY : hihi..tak taila nape myra slalu terpandang..phewww

Umie Artoqiemie said...

aku suka awoks bersih.. cewahh tetibe.

Athirah ' S said...

telinga dicuci 5 kali sehari 3 kali bilasan bg umat islam..bila amik wudhu

nuruashia ♥ said...

plg xske org pengotor esp tang telinge kuku huhuh

myravea said...

Umie Artoqiemie : hehe..bersih ;)

myravea said...

Athirah ' S : betul tu dear :)

myravea said...

nuruashia ♥ : betul tu! hehe

EndyScenes said...

bersihkan telinga kan biase dilakukan ketika wuduk , hidung pun same tapi kuku setiap ari jumaat la potong (;

myravea said...

EndyScenes : alhamdulillah :)