Style rambut merupakan daya penarik seorang lelaki?

Thursday, September 15, 2011

| | |
Do you agree that rambut bukan sahaja mahkota bagi seorang perempuan, malah ianya juga merupakan mahkota bagi seorang lelaki? Think think think..Am i right?


So, rambut merupakan mahkota bagi seorang lelaki juga bukan?But why? Kalau pepatah ada mengatakan dari mata turun ke hati, so of course setiap apa yang kita lihat di seluruh bahagian kepala including mata, hidung dan rambut, ianya bakal diturunkan ke hati seorang perempuan *wink*


Now, adakah si jejaka di luar sana sedar bahawa rambut mereka merupakan salah satu daya tarikan semulajadi yang mereka ada? Jika mereka sedar, mereka takkan abaikan style rambut yang sesuai dengan mereka.."Nak pikat perempuan, rambut mau kemas der" kalau tak, takut perempuan terus turn off bila tengok korang..


Sayang beribu sayang kalau korang abaikan kekemasan rambut itu biarpun rambut korang curly sekalipun, biarlah ianya disusun rapi kerana kemas itu KACAK! dan bagaikan terpukau pabila melihat rambut yang kemas dan sesuai dengan bentuk muka seorang jejaka.. So, what are you waiting for? change change change!


Common style, tapi kalau memang sesuai dengan bentuk muka korang, so why not?Asalkan kemas bukan..
Kalau minat korea, mesti suka style macam ni kan...NICE
Curly, so now siapa kata curly hair tak smart?Smart ok!





Thanks for reading sweet readers! :)

23 komen dari sweety:

aRa ❤ aFiq™ said...

btol 2 myra.. pkwe ara lau na kua lau bole na ngelak nek moto.. tkot rmbut dea rosak kai helmet.. huhu

ZACK ENTRY said...

orang kacak, buat stail apapun tetap nampak kacak..even dia botak pun orang akan kata kacak kalau dia kacak..^^,

vampire and his lady said...

hooooooo. u r totally correct! setuju sangat2!

Namee Roslan said...

namee suka org rambut pendek!!! :D

Add Remove Block said...

betul tu sebagai lelaki saya mengakuinya, rambut memang penting bagi seorang lelaki disamping bentuk badan yang nampak macho ... :)

0nenanina Vanilla said...

ehem2..hero korea tu na punye. :-) betol tu.. rmbut laki slh satu tarikan bg prempan..bile kemas sejuk je mata memandang

myravea said...

aRa ❤ aFiq™ : hehe..good2, die jaga image die ;)

myravea said...

ZACK ENTRY : ahaa..untunglaa orang kacak, tapi yg tak kacak still boleh jaga kekemasan diri untuk nampak kacak..hew hew ;)

myravea said...

vampire and his lady : hehe..thanks for reading ya :)

myravea said...

Namee Roslan : samelaaa sygss ;)

myravea said...

Add Remove Block : ahaaa..thanks for reading ya :)

myravea said...

0nenanina Vanilla : btol tu dear, sejuk je mata memandang..hewheww ;)

Elyzatul Nastaysah said...

yeah!kte mmg mnat yg curly tu.tp style tu akan nmpk smart kalo lee min ho je.hihi

myravea said...

Elyzatul Nastaysah : hehe..btol tu dear..lee min ho!ahahahaaa..

fndrocka said...

asalkan ada rambut yg sihat..aku dah ok dah..perempuan pun bukan suka lelaki yg over sangat bab penjagaan semua ni..eh betul ke.haha.dunia dah berubah.lelaki pun ramai yg cantik

MiSz fiFiEyQa said...

betul2...kan nampak smart kalau tak buat style rambut yg bukan2...lagi2 yg rambut kemain colorful..laaagii la...out!!hehe

myravea said...

fndrocka : hehe,,at least jaga dari tak jaga iye dak?hehe

myravea said...

MiSz fiFiEyQa: rambut yg kemain warna-warninya tu sangat tak style sbenarnye..hewwheww

Izzuddin Fauzi said...

hang agak2 rambut ak cam ner... hahaha...x buat enteri pasal senyap...

myravea said...

Izzuddin Fauzi L rambut hang aku xtau nak cakap..haha..next entry maybe psal senyap ;)

amier azrul alias said...

betul lah kot.
pompuan ada taste diorang masing2 kann

myravea said...

amier azrul alias : Ur right! hehee..

Azam Lambert said...

setiap tahun saya tukar style rambut even a bit curly sebab campuran my dad yang lurus and my mom yang curl. so sy dok tgh2. tapi takpe salon sedia membantu :)