Meriahnya mercun di hari raya

Saturday, September 3, 2011

| | |
"Indahnya sungguh di hari raya, ramainya orang bersuka ria"

Pabila lemang, ketupat, rendang, kuih raya semuanya di depan mata, maka perut menjerit kesukaan, tekak dan lidah tidak sabar untuk menjamah kesemuanya..What?Kesemuanya? Sebelum itu, saya ingin berpesan jangan melantak dengan rakusnya dengan alasan raya sekali setahun je ya, takut nanti kencing manis pula..Sesal kemudian tiada gunanya ;)

Bercerita pula tentang mercun, di mana sahaja anda berada im sure that, bunyi-bunyian mercun kebabom itu tetap menjadi halwa telinga di musim perayaan ini..Oh indahnya bunyian yang boleh membawa maut pada seseorang yang punyai sakit jantung itu =.=

Sedang mereka enak bermain mercun, di masa yang sama juga kita sedang enak menutup telinga akibat takut serangan jantung secara tiba-tiba..dupdapdupdap..Apa yang best sangat main mercun ni ya?Maybe ianya sama seperti bunyi bom?err..Meh kita sama-sama kenal jenis-jenis bom eh mercun..

Mercun gasing

mercun telur
mercun rocket
Mercun bawang (pop pop)






Lastly, SELAMAT HARI RAYA! jangan main mercun tau!

26 komen dari sweety:

pRiNCe said...

myra..tu mercun telur la..bukn mercun bola..:)

myravea said...

hehe..time kasih awk :)

miszatie said...

hehehe..mercun!! lame x men..terkenang kenangan raya dlu :)

http://miszatie.blogspot.com/2011/09/raya-hebat-wedd-discussion.html

myravea said...

hehe..myra main bunga raya je..mercun tgk orang main je yg termampu =.=

nuruashia ♥ said...

ooo..bru knl mercun2 punye spesis..sbb dr kecik smpai lani, asek men bunga api jep ahahah..
slmt ary raye dear <3

myravea said...

hehe..samela kite, hi5! ;) selamat hari raye jugak <3

aRa ❤ aFiq™ said...

cmat ai raya myra.. xmen mercun ni.. tkot.. hee

Namee Roslan said...

cantiknya myra :) hehe main mercun pop pop takpe tapi jangan lah meriam buluh. dah macam battlefield dah bila hari raya. kita nk gembira tapi dengra macam berperang. :) selamat hari raya :)

myravea said...

aRa ❤ aFiq™ : cmat ari raye jugak ara :) hehe..good girl ;)

myravea said...

Namee Roslan: Awak lagi cantik sygs :) btol2, mercun pop pop main seribu kali pon xpe..hehe..selamat hari raya jugak :)

Azham Vosovic said...

muka u mcm artis lah hehehhe

myravea said...

Azham Vosovic : haha..xdenye artis :p

Derus said...

main mercun best kan time raya..berlawan-lawan dgn kmpg sebelah..hehe..:)

ali bloggers said...

MERCON MEMANG JADI ALTERNATIF UTAMAN MERAYAKAN LEBARAN. TAPI ADA AKIBAT NEGATIF NYA JUGA

MindHeartBodySoul said...

mercun bawang.. pop pop masa skolah dulu ikat kat kusi... huisyh...

takper lah,less risk...

baling kat kucing, balin kat ibu ayam...

mercun bom kasi baling kat babi utan..

myravea said...

Derus : haha..hanya mampu melihat, nak main takut =.=

myravea said...

ali bloggers : yg negative side tu yg kite xnak ..huuu

myravea said...

MindHeartBodySoul : betul tu..mercun p0op pop tu, balingla kat sape pon , xkan mati punyeee...huhu

Elyzatul Nastaysah said...

mercun pop pop paling selamat kn cik myra?=)

myravea said...

Betul tu dear..paling selamat tidak murbahaya..huhu

myezatul aQma said...

myra...warna baju raya kite sama la :)..sejiwang pulak.


makin comelmyra nih..

myravea said...

myezatul aQma : meh hi5 dear! hehe..sejiwang lak kan..awk pon comelss ;)

0nenanina Vanilla said...

tak berani tol main mercun..nak tengok lagila taknak..hihi. samat hari raya

myravea said...

0nenanina Vanilla ; hehe..samelaa..myra pon tkot nak main, tp nak tgk boleh boleh, lai lai lai..huhu

Diana @ bilakukatacinta said...

salam lebaran~~

kawasan umah akak dah mcm pesta mercun dah

myravea said...

Diana @ bilakukatacinta : pheww...kalau da macam pesta mercun tu, bingit telingaa nii haa..cian akak