Doa putus cinta ( Mengatasi kekecewaan)

Friday, September 9, 2011

| | |
Putus cinta itu sakit tahuuuu..Tapi lagi sakit bila putus tunang mahupun cerai berai..Kalau putus cinta itu tidak menyakitkan, maka tiadalah kes bunuh diri, gantung diri, terjun bangunan dan sebagainya hanyalah dek kerana putus cinta..

Agak terkedu bila dengar kes yang melibatkan nyawa iaitu mengambil nyawanya sendiri..Sedih bukan?Maybe si dia hilang arah tuju, terlalu sedih memikirkan sakitnya ditinggalkan dan tiada sokongan moral disekelilingnya..

So, pada waktu inilah betapa bernilainya erti seorang sahabat..Nasihat dan sokongan orang sekeliling sangat bernilai untuk build up balik semangat diri..Kita sebagai seorang kawan, jangan lokek untuk terus memberikan semangat buat mereka yang sedang bersedih hati..

Tak lupa juga untuk teruskan berdoa, mudah-mudahan senang untuk lepaskan orang yang pergi dari hidup kita itu..Selamat beramal :)


Thanks for reading :)

31 komen dari sweety:

Hishyamuddin said...

banyakkan bersabar bila menghadapi semua tu...huhuhu

nuruashia ♥ said...

awwwww...thanks sudi share doa ni :)

Asyraf Azizan said...

best info. tq sudi share

myravea said...

Hishyamuddin : betul betul..kesabaran itu penting :)

myravea said...

nuruashia ♥ : benda untuk kebaikan, ada baiknya kita berkongsi bersama..acece..sharing is caring dear ;)

myravea said...

Asyraf Azizan : same2..thanks sudi baca :)

Myrul Fitri said...

<---- sedang dilanda kekecewaan -_-

myravea said...

Myrul Fitri : laaa..yeke uu..xpe, amalkan doa ni tau :)

Namee Roslan said...

thank u for sharing myra. takut lah pasal putus cinta. banyak entry tulis pasal putus so nampak macam mmg season putus. :( waaa

kaizen said...

myra putus cinta ke??

myravea said...

Namee Roslan : my pleasure dear..tulaa, byk pulak entry pasal putus cinta..hehe..cik myra ni pon da berbulan menyinggel :P xtaula tengah season ke ape..hehe..jangan takut sygs, asalkan kite kenal hati budi, perangai pasangan kite tu cemane, then its ok :)

myravea said...

kaizen : Da berbulan single..haha

FarhanahAdzlan said...

Ingat Allah bebile je..xkira time kita bahagia or sedeyh=)

FarhanahAdzlan said...

Ingat Allah bebile je..xkira time kita bahagia or sedeyh=)

kaizen said...

kalo cmtu nk ngoratlah!!! hehehe

hamzah ian said...

terima kasih atas doa ni..

myravea said...

FarhanahAdzlan : betul tu dear :)

myravea said...

kaizen : ahaaaa..susah tuu :p

myravea said...

hamzah ian : sama2, selamat beramal :)

kaizen said...

nape lak susah?? da ade calon baru ke?? haa....

*14-20 sept ni jmpt dtg ke time square ade game : kejohanan pencak silat piala tpm

Saiazuan said...

yg lepas, baik dilupakan :)

reenapple said...

putus cinta tue memang menyakitkan .. tetapi apa yang kita lakukan untuk hilangkan rasa sakit putus cinta tu.,..

BeloG MTT said...

Tak ada jodoh...Siyesly memang banyak ayat ayat al quran yang boleh kita amalkan saat saat di landa tekanan.. :)

Tapi tak bermakna time tak ada tekanan al quran boleh di lupakan.. :)

myravea said...

kaizen : haha..calon ade tapi hati ni je xterbukak lg, so enjoy single dlu ;)

Amira said...

mudah-mudahan kita dgn keberkatan doa ni dpt membantu kita semua.

mira tgk blog mira ni mmg sesuai utk registr kat web malaysianetworks mira

Kalau ada masa nanti registerla blog myra ni kat Malaysia web directory mira..

www.malaysianetworks.com/submit

bg tingkatkan lg ranking di search engine

myravea said...

Saiazuan : betul tu ;) usah dikenang..acecee :p

myravea said...

reenapple : banyakkan berdoa dan cari jalan untuk lupakan si dia ;)

myravea said...

BeloG MTT : betul tu dear ;)

Eyriqazz said...

Cantik header, jemput join Contest Design Banner Eyriqazz.Com

http://www.eyriqazz.com/2011/09/contest-design-banner-eyriqazzcom.html

myravea said...

Eyriqazz : thanks invite me bro :)

kaizen said...

x terbukak lg eh?? kalo sy tlg bukakkn boley?? hehehe