Susah nak jaga bila teman hati kita ada rupa

Friday, June 17, 2011

| | |
Betul ke susah nak jaga bila teman hati kita merangkap gf/bf korang yang hensem macam Lee min ho watak sebagai Jun pyo dalam boys over flower tu takpun gf korang yang cun melecun tahap angelina jolie si bibir sexy tu?


Very the jambu
Arghh kenape dia sangat comel?! *wink*

Punyai bibir yang sangat seksi!

Okae, can't u see that? Bila mereka punyai rupa paras yang menawan, segak dan tampan, ramai yang tergoda!Bila ramai yang tergoda, sukar untuk dijaga bukan?Tetapi tidak semua yang ada rupa susah untuk dijaga jika mereka berada di dalam golongan yang :

  • setia
  • sukar digoda
  • punyai pegangan
  • tidak melayan
  • tahu batas pergaulan

Kalau si dia ada ciri-ciri di atas, korang tak perlu untuk terus berada di dalam keadaan kerisauan dek kerana rasa tergugat..Tetapi jika ya, anda perlu untuk risau kerana takut jika si dia bakal dirembat oleh orang lain..Sukar?ya memang sukar..


Actually, memang susah nak handle bila ada orang lain yang gilakan si dia..Kadang-kadang manusia ni akan buat apa saja supaya dia dapat apa yang dia nak!Sangat scary kan? Tak kisahla dia dah kahwin atau tidak, mereka tetap akan digilai..


Bayangkan korang sedang berjalan dengan si dia kemudian ramai mata yang memandang, menjeling-jeling tengok awek/pakwe kita di sebelah, mungkin korang akan rasa bangga tapi perlu beringat bahawa kita yang di sebelah ni yang tergugat!


Manusia ni kadang-kadang boleh berubah, walaupun dia berjanji bagai dengan korang yang dia akan tetap setia dan takkan cari yang lain, tapi hati mana yang dapat menahan godaan sekeliling tambah-tambah bagi jantinanya lelaki jika hari-hari dilanda godaan yang sama?Lu fikirlah sendiri..


Last but not least, kalau anda seorang yang punyai ramai peminat dan anda punyai bf/gf yang setia, setialah kembali kepadanya..Kesetiaan itu penting dalam sebuah hubungan tambah-tambah bagi yang sudah berkahwin..Tetapkan niat dan pegangan anda kerana masa yang lepas tidak akan berputar kembali..Jangan menyesal di kemudian hari!



Thanks for reading :)

37 komen dari sweety:

SyahmiFikri said...

susah erk?
tapi kalau dah setia.. okeh jer.. =)

myravea said...

betul tu syahmi, kalau setia boleh je, kalau xsetia?susah ooooo :')

zaty said...

heheh terpengaruh ngn boys over flower =)

myravea said...

agaklaa..terpengaruh betul..heheee

Aneka said...

argggghhhh.. lee min ho... i like~

nadiaazira said...

betul tu...i pernah kawan dengan 1 guy ni...memang handsome lah...tapi stress gila jalan dengan dia...perempuan lain macam tak reti malu senyum-senyum and say hi kat dia...i rasa susah...so,sekarang pilihan hati i adalah yang sederhana je...but it depends on masing2 juga... =)

SS5 Generations said...

perghh!!! kakyong!! jangan curik mine pulak!! kim hyun joong ok!

myravea said...

Aneka : i like him too! hehe

Elyzatul Nastaysah said...

ala..jun pyo tu laki kte la=(

myravea said...

nadiaazira : Soo true :) mmg ssh nak jaga kan..pilihla yang sedap mata memandang, tp bkn yg hensem kegilaan ramai..huhuu

myravea said...

SS5 Generations : hehe..alryt lil dear :)

myravea said...

Elyzatul Nastaysah : alamak, awak madu kitela yek?haha :)

Nur Fannun said...

klu dua2 sama cntik & sama hensem...cm ne?

alif haris said...

yes betul3 :) klu setia dan percaya antara satu sama lain takda pa yg berlaku .. sume okey je :D

myravea said...

Nur Fannun : asalkan dua2 setia :)

myravea said...

alif haris : huhu..betul tu :)

❤nadiah.rahim❤ said...

btol2.....:))

fatin natasha :) said...

sangat setuju! :)

anies_5566 said...

betoi2..susah betoi bila ada pkwe hnsem2 ni...(-_-")

suha said...

jodoh hak Allah (^_^)

cik mera said...

dats y kte xske ade bf yg ensem !

myravea said...

❤nadiah.rahim❤ : thanks for reading :)

myravea said...

fatin natasha :) : heee..jaga jol ko elok2 weh.. :p

myravea said...

anies_5566 : parah oo..hehe

myravea said...

suha : betul tu :)

myravea said...

cik mera : hehe..susah kan..sobs :')

bieha-chan :) said...

kite pernah myra kapel ngan lelaki ada rupa.buat bazir air mata pun ye jugak -.-

Aida Omar said...

mmg susah nk jaga hati org kita sayang..huh!!
kadang2 dh try tapi ade gak silap nye..hihi

X6 said...

nevermind lah! park jungsu/lee teuk (super junior) and lee gi kwang (b2st)is mine!! haha ^^

myravea said...

bieha-chan :) : huu..membazir btol kan..susah2

myravea said...

Aida Omar : hehe..nak jaga hati org yg kite syg xsusah, tp kdg2 susah jugak..ngeheee

emieysandra said...

yg pnting kjjuran & kstiaan tu..suke sgt angelina jolie tu^^

uglyduck said...

setuju sgt2 /^,^/ v

Elyzatul Nastaysah said...

ala..xpe.ngn ck myra kte snggop bermadu=)

myravea said...

emieysandra : betul tu yunk.hehe

myravea said...

uglyduck : thanks for reading :)

myravea said...

Elyzatul Nastaysah : wahh,,biar btol ni cik elyz!hehe..