Pashmina itu kain langsir?

Friday, June 24, 2011

| | |
Korang peminat pashmina?kalau ya, mesti rasa bahang hot-hot gitu bila baca tajuk entry ni kan?Kain langsir disamakan dengan pashmina?Siapa kata?


Oh tidak, rasa seperti malu hendak memakai kain langsir tersebut untuk menutup kepala..Tapi, siapa kesah kalau dia betul-betul dah tangkap cintan dengan pashmina?Tak kisahla ianya seperti kain langsir atau kain lapik meja sekalipun, kalau dah suka kita buat dek sajaa..Adakah lebih baik begitu?hehe..Rasanya lebih baik begitu dari beriya kita berdebat yang belum tentu ada pengakhirannya..


Apa bezanya pashmina, kain langsir dan lapik meja?Samakah kain-kain tersebut?

So, dah tengok kain-kain di atas?Agaknya samakah jenis kain-kain tersebut?Apa perbezaannya?Rasanya mesti korang dapat bezakannya bukan?GOOD!Tapi kalau tak dapat bezakan, nampaknya korang kena try pegang dan rasa dan cari perbezaan kain-kain tersebut mengikut ketebalannya :)


So, perlu ke malu bila ada kata-kata yang tidak enak didengar mengenai kain pashmina ni?Terserah pada diri masing-masing *wink*










Thanks for reading :)





13 komen dari sweety:

Liyana Aziz said...

ada sorang kawan lelaki yana cakap pashmina itu gebor.. tau gebaor apa? gebor tu selimut.. apa2 je la.. ahahahahahah

myravea said...

liyana : haha..tu laa, yg ckp pashmina ni kain langsir sume tu, kwn laki jugak yg ckp..hehe

Amiirah-Cassan said...

hahaha sapa lah agaknya yang sama kan pashmina ngan lagsir ? kekeke lawak ... boys,,, haha

MIRA NAK GEMOK!!!

myravea said...

amiirah : mereka insan yg bernama lelaki..huhuuu

myezatul aQma said...

kah3..lawak la saper2 yang samakn tu...
ada lgi ni myravea-->bju kurung cotton english pon ada orang cakap mcm kain langsir..

myravea said...

myezatul :haha..baju kurung pon org samakan?ish3, mcm tu sume kain byk functionnye :P huu

hamzah ian said...

baru tau kewujudan pashmina,, hehe

myravea said...

hamzah : agagaa..xpe, awk lelaki :P

farisya said...

macam mane dengan shawl satin ? more exclusive . tak nmpk macm langsir like pashmina .:)

:)

nak shawl murah ? kindly visit , support and buy at http://www.farisyacloset.blogspot.com

myravea said...

hehehe..okae dear :)

FIFIEY LYCHEE MARATION said...

haha, apa2pun cantik semua design tu :)) confuse jugak fifiey dgr..

mynamealia said...

haha. memang. ada jugak kwn2 sy ckp pashmina kaen langsir @ alas meja. haha

meaw said...

kawan meaw salu cop meaw ni anak tokei kain langsir sbb salu pakai pashmina,huwarrrrrr T_T
tapi meaw dulik hape,haha...