Maxi skirt kini menjadi pilihan ramai muslimah

Monday, May 9, 2011

| | |
Perasan tak ramai muslimah sekarang memilih untuk memakai skirt dari memakai  jeans?but why?and the reason is untuk menutup bentuk kaki dan ada pula yang menganggap ianya hanyalah satu trend..Tak kisahlah mana satu jawapan anda tapi nampak lebih sopan bukan bila seorang perempuan mengenakan skirt labuh?Terserlah keayuan perempuan melayu terakhir gituu *hee


Skirt yang dikenakan mestilah tidak terlalu ketat sehingga menampakkan bentuk dibelakang bawah pinggang..Jika terserlah bentuknya, maka tercalarlah keayuan perempuan melayu terakhir itu..Aisehmann, ayat mau dramatik pulak..okay kite stop dan teruskan dengan lebih santai ='D


Memandangkan banyak blogshop yang menjual maxi skirt seperti ini, so ramailah yang berkenan dan berniat untuk mencuba..Untuk korang yang baru nak mencuba tetapi takut@tak yakin, bolehlah try basic colour dahulu seperti hitam..Manelah tau kalau korang tiba-tiba beli colour block terus macam gold, then tak yakin nak pakai terus letak dalam wardrobe disimpan sebagai hiasan..Rugi namanya tuu..fuhh fuhh..


 Colour block

Pastel colour pon sweet je kan..

Memandangkan myra baru berjinak-jinak memakai maxi skirt ni, so myra mulakan terus dengan warna kelabu gara-gara Night of inspiration dinner..Kalau korang tak suka warna hitam, boleh jugak cuba kaler grey ni sebab senang nak match dengan baju maka tidak rugi duit yang dilaburkan *huu* 



Thanks for reading :) 



53 komen dari sweety:

unknown girlz said...

chantek! :D

Nur Azimah Mohd Bakri said...

huaaaa jeles tgk org kurus pakai ape pon cantek.tp kalw gemok xcntikk la pkai skirt :(

myravea said...

unknown girl : thanks dear :)

myravea said...

azimah : tapi u xgmokla sygs..boleh try *hee

p@kcikLie said...

gaya terkini n trend ceria muslimah..harap bijak memilih dan menepati ciri2 kehedak syarak.

myravea said...

p@kcikLie : Betul2 :)

gadis bunga said...

hey hey cane nak pakai shawal macam myravea tuh ?
tak reti laaaa...
teringin nak pakai macam tuh /LOL
buat la tutorial :)

Dea said...

kalo xbrapa tinggi cm sy ni, ok x pkai maxi skirt..??

ummiarissa said...

adik biasa beli kat mana skirt comel2 tu...

farra8979 said...

mmg cantik tp susah sket nk cari saiz.. ^_^

~eZmALiZa~ said...

kak ezma skrg pon dah byk gile skirt...dah mcm shawls...hahaha :D very nice adik :) lagi comel and sweet pakai skirt nie :)

myravea said...

gadis bunga : omaiomai, segannye nak buat tutorial..haha..try search dekat youtube, hana tajima hijab tutorial :)

myravea said...

Dea : myra pon xbrapa tinggi sygs *huuu

myravea said...

ummiarissa : kat batik valley,love bunga querida :) banyak dah blogshop jual skirts ni kak :)

myravea said...

ezmaliza : hihik..betul tu sis..sape yg pakai skirt labuh ni nampak sweet *wink

Ardini Humaira said...

comelnye dear :)

Nurul dot..dot..dot said...

tak reti la nak pakai skirt..nurul ni da la jenis yang lasak..terase rimas bila pakai skirt..kalau ye pun nak pakai skirt nurul nak skirt yang besar supaya senang nak jalan hehe..
tapi tak ke klaka bila tomboy pakai skirt?haha fine la..akan try jugak 1 hari nanti ^ ^

myravea said...

ardini : thanks dear :)

myravea said...

nurul : tomboy?hehee..mari bertukar! :)

myravea said...

farra : skang ade yg buat ekot measurement..best kan? :)

waRDah a.k.a QiQi said...

luv maxi skirt jugak... ;)

gile ngan mende tuh je skang...
slua2 skang x tgk dah.. :D

myravea said...

wardah : hehe..betul3 :)

iz said...

Seb baikla skirt panjang.. Kalau pendek td, x follow blog ni.. Hehe

Epal Hirata said...

cun je..
mane nk cari?

myravea said...

iz : haha..title entry ni pon maxi skirt, mestilah labuh *hee..thanks follow ya :)

myravea said...

epal : dekat batik valley, miss lily shop, byk lagi dear :)

hamzah ian said...

seyes comel

myravea said...

hamzah : wuuu..mekasih :)

Cik NuRuN said...

comel nyeee ^_^

myravea said...

nurun : die pon comel *hii

Akid azami said...

leh suruh member den baco entri ni :D

Akid azami said...

eh btw, den ado exposed blog myra :D

Boleh check tgk : http://www.akidazami.com/2011/05/exposed-8-blog-dia-yang-best-gilak.html

blog cinta said...

nice entry..boleh jadi fashion consultant ni:)

Cik Nathrah said...

cantikkkk sgtt myraa!

ieyla said...

chanteq la myra pakai...

ila segan nak pakai, gmox :(

Alin Liyana said...

myra comel pkai maxi skirt

myravea said...

Akid azami : panggil2, mccik paccik sume pon xpe..hahaha ='D

myravea said...

blog cinta : uhh, sampai ke situ?hehee

myravea said...

natrah : hee..sis lagiii cantik! <3

myravea said...

ieyla : alaa..mne ade gmok..try pakai kaler itam :)

myravea said...

alin : hehe..tq dear :)

cik Nemo said...

lawa okay!

HaNa HoNeY said...

wah...hana pown suke pakai skirt je skrg
senang
^_^

Scya Lollita said...

cik scya x reti pakai kain2 skirt2 ni . baru nak meretikan hik3




jemput dtg blog kalau sudi ^_^

myravea said...

cik nemo : thanks nemo nemo :)

myravea said...

hana : senang dipakai n best!hehe

myravea said...

Scya Lollita : hehe..jom try banyak2 kaler jom :)

Cik Muda Sae said...

cun!

Lya AsyLya said...

wah, cntik la myra pkai maxi skirt.. :)
sy ta sesuai laa pkai maxi skirt..
ehem, sy ni kurng ketinggian laa.. hu3..
but maxi skirt tu memg cun... :)

myravea said...

cik muda sae : thanks dear :)

myravea said...

lya : Huu..myra pon rendah je sbenarnye dear..try pakai wedges ble pakai skirt ni :)

puterinuraqiliah said...

akak:)
thaaaanx dtg blog sy yg x seberapa tu:)
btw, akk uitm mana ek? sy ad kakak kat uitm. ambil business gak. tapi dia business management. akk business managment gk ke?

ZURAINI said...

me, have skirt kaler mcm budak skolah punye kain baju kurung. nak pkai ngn bju kaler ape ek?