Contact lens berwarna, warna apakah yang sesuai dengan diri anda?

Thursday, May 19, 2011

| | |
Anda penggemar contact lens?
Anda gila contact lens?
Anda pengguna tegar contact lens?


Warna apakah yang menjadi pilihan hati?Takpun korang main hentam je beli ikut kesukaan hati dan sesedap rasa?Tak salah sebenarnya kalau korang memilih ikut selera masing-masing sebab diri sendiri yang nak pakai kan..


Persoalannya di sini, serasikah warna itu dengan diri korang?Keserasian warna ni mengikut tahap keselesaan atau tahap confident kita bila pakai contact lens berwarna ni..Pentingkah keserasian ni?Yeah, bagi certain orang kalau dorang rasa tak confident bila pakai something ni, maka langsung tidak sentuhlah barang tersebut..membazir bukan?Kalau terpaksa pakai pon, malu-malu kucinglah nampaknya *hee


Actually, myra baru beli contact lens yang berwarna violet..ala-ala purple sweet-sweet gitu..For the first time myra beli secara online, maka tidak ada ayat "Cuba dulu baru beli" sebaliknya "Lihat sample terus beli"..Okae, bila sampai je lens di rumah..Tak sabar rasanya nak cuba, tapi bila dah cuba "Oh mai chipsmore!!izit my eyes?"..Maka confident level pon merudum bak jatuh kedebuk gedebuk ditimpa tangga..
Tengok tu, mana taknye rasa terkezut bila pakai..Kaler ni sangat memukau!Blink-blink mata ku lihat..Akibat bohsan dengan warna yang pernah myra cuba, sebab tu lah tangan ni menggatal nak beli warna yang lain..Hee..But for me, warna yang rasanya paling sesuai dengan myra ialah warna coklat..


Sebab apa tak confident bila pakai kaler macam ni?Sebabnya, takot orang sekeliling pandang pelik dan menjadi tumpuan mata mereka..Ohh, ini paling saya tidak gemar!oh tidak!


Pengajarannya di sini ialah, before korang beli contact lens ni, cubalah warna-warna tersebut dahulu sebelum korang belinya okae?Carik warna yang korang rasa sesuai dan confident untuk pakai..Warna yang selamat mungkin warna grey and brown :)


Yang mana satuu, pilihan kalbu??Ahaii!



25 komen dari sweety:

Biela said...

suka lens grey .. :)

schasya said...

scha adalah salah sorang contac lense tegar . . ahhaaa! dulu scha pakai warna mcm u pakai gk, tapi sekali sekala teringin gak nak beli warna mantul2 . . heee!
p/s: berair oww mata test2 cntc lense . . :)

myravea said...

biela : hee..myra suke jugak, tapi lg suke brown :)

myravea said...

scha : tau xpe, skali skala nak jugak tukar2 kan..hehee..

Noor Idayu binti Azmi said...

ayu plak order brown, mmg xsabo la mk amik kat pejabat t, xsabar nk pakai <3

rNesZaiNe said...

Woohoaaa ....
Pernah try violet tapi dark violet , perhhh !!! Oke oke la sebab dark kan . so ta nampak sangat ^^
Warna hijau dengan red je belum cuba . Merah??? Wakaka . Mata antu?? Ehhe -.-"

myezatul aQma said...

setuju!try dulu kat kedai puas2 , then baru beli(^___^)

myravea said...

idayu : brown cantik! :)

myravea said...

rNesZaiNe : hee..jgn beli kaler cerah dah, t rase mcm alien org tgk2..perghhh

myravea said...

myezatul aQma : betul3 :)

elyzatul nastaysah said...

dtg melawat cik myra yg comel ni..
kte suke lens yg wane grey or hazel.tp kte x bole pkai lebih dr 2 jam.kmpom mate merah and pedih gile.tpkse la pakai spek besau ni;p

myravea said...

elyzatul nastaysah : hee..time kasih datang melawat..wuuu..bahaya tu, xleh pakai lame2..huuu

HaNa Hani said...

kwn hana pakai kaler hijau..mau semua ckp mata plsu..last2 till now hana stick pakai wane grey..xnmpk sgt

Akid azami said...

haaa ni pun boleh suruh adik sye rujuk entri ni :D tp personally, sye rasa hitam tu dah cantik :)

myravea said...

hana : hahaa..hijau mata pelesuu :D

myravea said...

akid : huu..adik adik je die kan..haha..xmoh, nak brown colour jugak2 :p

fierapirot said...

baru nak try..nak beli tapi takut tak sesuai...=)

fierapirot said...

baru nak try..nak beli tapi takut tak sesuai...=)

fierapirot said...

baru nak try..nak beli tapi takut tak sesuai...=)

NARDtheNERD said...

mata i original brown...
ehehe
:P

enyheartsdiamond said...

beli lah contact lens di almari si pari-pari :))

sicomot-comel said...

scc nak beli kaler deep hazel lah !


hahaha..
padahal kaler mata dah hazel dah ~,~"

meaw said...

onie pakai grey ... hehe...puas hati dpt pakai lens ni sebenarnya...dpt elak dibahaagian hidung berbekas...

laUt DaN pAnTaI said...

hehe mmg suka pakailens. pnh pakai warna gray, brown, purple. raya nnti nk beli warna pink pulak :)

Suhaily ahmad juffri said...

Suka kaler hijau hehe