Best sangat ke subjek LAW?Jadi lawyer ni best?

Sunday, April 24, 2011

| | |
LAW LAW LAW..


Best sangat ke subjek law ni?Betul-betul buat tak senang duduk..Pegang buku salah, makan salah, mandi salah..Hadoii..pening, migrain semua ada bila pikir pasal law ni..Rasa macam nak rebus buku ni then minum air dia, tapi adakah cara ini berkesan?Alangkah bahagianya hidup ini jika ianya berkesan so tak payahla nak bersusah payah menghafal segala section, case bagai..


Masa zaman sekolah dulu, masih segar dalam ingatan statement terbaik dari ustaz.."Tak payah susah payah baca buku, rebus buku pastu minum confirm ingat"..Alahai ustaz, alangkah bahagianya jika apa yang diperkatakan oleh anda itu benar belaka..Jika benar, semuanya akan dapat straight A, confirm semuanya pandai belaka..hehe..kelakar pulak bila diingatkan balik, ustaz memang suka buat lawak jenaka begitu kan..pecah perut saya kalau percaya bulat-bulat pasal tu..


Berbalik kepada law..Kenapa myra meroyan tiba-tiba pasal law ni?Okae, esok hari ialah hari penentuan myra akan lulus dengan cemerlang untuk subjek "BUSINESS LAW" ini atau tidak..Doakan myra dapat menjawab paper ini dengan super cemerlang ya..Tak tipu otak ini boleh jem dengan segala section dan cases yang nak kena hafal..Macam manalah budak law handle masalah menghafal section semua ya?Saya betul-betul tabik springla dekat korang yang amik law ni..yang myra ni wajib kena ambil subjek ni untuk this sem..Ni baru 1 subjek saja untuk law bukannya kos sepenuh masa..pheww






Terima kasih sudi baca, doakan myra untuk esok ya..dua paper menanti esok hari..waduhh..

5 komen dari sweety:

Sabrina Mirza said...

hahahha!! chill babe.. i dah amik pun subjek.. not bad.. xde ar sush.. leh lpih soklan kan..=)) btw, good luck!!

InaAchik said...

sama la dulu...
cikgu bahasa inggeris tanya vocab... kite xleh jawab... then dia suh rebus dictionary n minum... huhuuuuu...


nway, follow u dear...
utk dijadikan pemangkin utk bergaya di usia di ambang remaja purba ni... ;)

merahitujambu said...

cantik pink..pink..semua cantik..

HafizRahman.com said...

ambik jugak BZ LAW ni...masa part 4 kan??Gud Lux=)..ni uitm mana tah???

HAZWANmohd said...

yaw~ shoutmix awok tersembunyi belakang nuff~ xleh tulis~ hehe