Kenapa perempuan cepat minta putus?

Saturday, March 12, 2011

| | |
Salam semua!


Fewwit..entry kali ni bab cintan-cintunlah beb! Sambil tonyoh-tonyoh mata macam tak percaya pulak rasanya..Well, u know me, dulu i nak amik kos cinta tapi dapat kos bisnes lak..Apa boleh buat kan kan?sambil angkat-angkat kening..~sila jangan lempang *teheee*


Kenapa perempuan berhati lembut bak marshmellow ni kadang-kadang cepat je tangan tu taip message "I nak putus!" then sent kepada buah hati pengarang jantung masing-masing? Agaknya mengapalah kan?Ada DUA sebab je sebenarnya..

  • Merajuk
  • Betul-betul nak putus
What? merajuk pon sampai boleh nak mintak putus?Ya, kadang-kadang tak terniat pon sebenarnya mungkin sebab dia nak kan perhatian lebih almaklumlah perempuan kadang-kadang mahu dibelai manja seperti kucing yang sedang mengiau sambil usap-usap pipi kat kaki tuannya.. Sebab tu kalau gaduh sikit terus "I nak clash!" tapi sebenarnya dia nak bakal encik masa depan dia tu memujuk bagai menunggu untuk sesuap air padahal cawan tu dah ada di depan mata bila si lelaki tu memang tak reti nak pujuk @ punyai ego yang kuat..Faham enggak?So, jangan putus asa, sebab pompuan ni kadang-kadang mengada dia terlebih..hahaha



Untuk yang kedua, bagi yang betul-betul nak putus tu selalunya berdasarkan observation yang telah dibuat, perempuan ni kalau dah memang taknak kat laki tu dia memang akan buat tak endah je even laki tu melukut di tepi lutut die pon die nampak macam semut je sebenarnya..Biasalah, perempuan nak yang terbaik dalam hidupnya so mestilah die taknak salah pilih encik masa depan dia.. So kalau korang dah kena reject, janganlah try buat kali kedua, nanti tak pasal-pasal luka di hati semakin membengkak bak baru diris pelan-pelan dengan sebilah parang atau gergaji..huhu..THE END..

Thanks sudi baca!Kalau korang ade reason lain, marila kome tambah :)

16 komen dari sweety:

(One) SiTi* said...

hahaha......senang je kan, cmtu je

aidy said...

sangat setuju ! hehe.

wanie m'nJ said...

perempuan mintak putus pasal dia rasa yg lelaki tu tak sesuai dijadikan imam kot..tak pun,lelaki tu bajet berlebih2..hahaha.

tak pun,DAH MEMANG TAK DE JODOOOOOOH :D

garfield88_aini said...

sy xsuka istilah putus...mmmm.....

elyzatul nastaysah said...

setuju~
besela..fomfuan kan manje.hihi

myravea said...

(One) SiTi* : itulah..senang..huhu

myravea said...

aidy : :)

myravea said...

wanie m'nJ : dah mmg xde jodoh, nak buet cmno kan..hehe

NuR 'aQiLaH said...

pompuan + emosi = tak dapat dipisahkan.. T__T

myravea said...

garfield88_aini: myra pon xsuke sebenarnye..

myravea said...

elyzatul nastaysah: hihi..manje2 kucing ye :P

Aisya J said...

Mintak putus nak yakin je, pastu yakin juga yg si bf akan pujuk dia. Kalau dia pujuk bagus lah, kalau dia pun setuju nak putus? Menangis tak berlagu la fomfuan fomfuan gediks macam neh HAHA

Wan Gerrard said...

perempuan cepat berubah hati, sebab tu nak putus je :P yeke? hahaha ntah

myravea said...

aqilah : yeah..sokong! :)

myravea said...

Aisya J : huaa..rasenye kalau bf die tu setuju putus, mestilah gf tu yg pujuk balik..heee..taktik sungguh..so, jgnla main2 minx putus ni..padah

myravea said...

Wan Gerrard : pheww..cepat ke berubah hati?mungkin ya mungkin tak..sebab ade sesetengah yg cepat rasa bohsan, sbb tu la kot die cpt minx putus, tp ada jugak yg mmg setia.. :)