Ciri-ciri lelaki idaman perempuan masa kini!

Sunday, March 13, 2011

| | |
Bercakap mengenai lelaki idaman kalbu ini memang 'demand'nya sangat tinggi...Kadang-kadang ciri-ciri idaman itu bak katanya sangat tinggi melangit sukar untuk digapai..So, buat apa menjadi sungguh demand kalau dah tahu tak dapat dicapai?Mungkin ada certain ciri-ciri itu ada tapi mustahil kalau semuanya di tick dengan tanda right seperti di bawah ..
Kalau ikut logik akal, mungkin tak semua ciri-ciri idaman kita akan dapat tapi mungkin ada dari tak ada langsung kan? Am i right? Misalnya korang mencari sang perfect, mungkin korang akan temuinya dan mungkin tidak..Senang kata, cermin diri kita dahulu, perbetulkan dahulu apa yang patut baru betul-betul high demand..hehehe..




Tapi kalaulah korang memang tunggu sampai list korang penuh dengan right tick , takot korang sendiri menyesal sebab mungkin akan jadi seperti gambar di bawah..
Tolong saya,kasihankan saya, saya tak sempat nak kahwin!wuwuwu

Itulah, daripada sesal dahulu pendapatan sesal kemudian tidak berguna, lebih baik kita cari bakal encik masa depan seperti ini :
Kalau ikutkan hati, semua nak yang handsome segak bergaya dan kaya-raya tapi if you can achieve tu semua, tak semestinya BAHAGIA..Kebahagiaan itu yang kita cari bukan kekayaan tanpa kebahagiaan..Kalau salah sila betulkan yek..


It is true that money is not everything, but everything need money! Bila kita fikirkan balik kata-kata seperti ni, mulalah meroyan nak carik yang kaya saja..Biar susah bersama-sama, senang juga bersama-sama..Menempuh onak duri bersama, mengecapi titik kesenangan bersama..Jangan mula-mula je kaya tapi bila dah bankrup habis anak bini semua lari..Fuh, itu bukan bahagia namanya itu mata duitan semata-mata!




Moral of the story : Jangan terlalu memilih! Kadang-kadang perfect itu pahit biarlah dia hanya sweet and sour..masam ada, manisnya pon ada :)

32 komen dari sweety:

fatin farhana said...

kalau memilih sangat tak kahwin la sampai tua ..like your post . :)

syer said...

myravea nye lelaki idaman cmne plk????
huhuhuh

myravea said...

fatin farhana : betul tu yunk! hehe :) thanks for reading :)

myravea said...

syer : hehe..SECRET! tp alhamdulillah, ciri2 byk dah jumpe kat die tu..ngehehe..u know kan sya sygs :D

saya_arief said...

nanti nak buat post ciri2 perempuan idaman lelaki pulak.
;p

AiDa AzRyN said...

btol2.. lau tlalu memilih,alamatnya smp ke tua la xkawen. kan?huhu

ruby bieha said...

like ur post :)

myravea said...

saya_arief: haha..dialu-alu kan..nak bace jugak pasal ni :P

myravea said...

AiDa AzRyN : hehe..betul yunk :)

myravea said...

ruby : thanks dear :)

Nurun said...

visit you

myravea said...

nurun : thanks dear :)

nazrul ashraff said...

aku takde ciri2 tersebut..urghh..loosernya aku..huu

myravea said...

nazrul : pheww..xkn xde lgsg..mesti ade tanpa sedar..heee

Hishyamuddin said...

apa nak jadi, sampai sekrang tak kwen lagi..hehehe....like ur entry

myravea said...

Hishyamuddin : Pheww..didoakan agar cepat bertemu jodoh :) amin..

sicomot-comel said...

haaa..
betul3!

kalau nak memilih sangat,,baik takyah kawen..
terima je la takdir jodoh yg dtetapkan utk kita..
dan terimalah seadanya..
kan?

myravea said...

SCC : betul2 tu :)

Alexandriana Alia said...

kalau nak perfect sangat mmg sampai ke tua pun tak jumpa.

terima lebih dan kurangnya sebab kita sendiri pun ada kekurangan. =)

myravea said...

Alexandriana Alia: betul tu yunk!setiap individu ade kekurangan masing2..

shaerin said...

bf saya kini menepati ciri2 lelaki idaman saya.

TAKperfect , tapi kekurangan dia itu kelebihan untuk saling melengkapi :)

aqish basir said...

kalau memilih sebab nak hidup sempurna sgt memg tak elok..

pasal rupa mmg tak pyh pilih lah kan? cuma kerjaya tu mmg kene pilih laki.sbb nanti dorng ken tanggung ank beranak kita jugak hehe

dan paling penting...beriman.kan-)

myravea said...

shaerin : wahh..nice2 dear.. suke komen die "Kekurangan itu kelebihan untuk saling melengkapi" :)

myravea said...

aqish : yg beriman, betul tu aqish! :)

PinQib said...

suka yng jenis x banyak cakap...
heheh

singgah balikk.. :) wink3


Latest Entries
|Hadiah dari Nuffnang!|
|Cara Picit Jerawat Paling Seronok!|
|Mintak Kongsi Ilmu boleh? |

myravea said...

pinqib : hihi..xbyk ckp?pheww..sy suke yg pandai bergurau..hehe

Cik Yana said...

Kadang-kadang cik Yana terfikir, kalau dapat lelaki yang tak sempurna. Pastu kita cuba bentuk dia, didik dia, jadi yang terbaik. Lagi bermakna kot rasanya. Tak semestinya kita perempuan, kita harus dipimpin lelaki sepanjang masa. Bila lagi nak tunjuk kehebatan perempuan? Hehhehe~

myravea said...

cik yana : hehe..agaknye boleh jugak gitu, tapi kalau yang jnis keras kepala, susah tu yunk..yang jnis ego pon satu hal nanti..huuu..susah

Kumbang Jingga said...

waaaaa semua tu sy ada..hehe angkat bakul sendiri...kalau ada jodoh tak lari gunung di kejar hehehe..

Haziq Haiqal said...

nak lelaki kaya dan handsome je...tak ke kita terfikir yg mungkin lelaki yg kezahirannya hebat tidak mempunyai rohani yang mantap??

Anyway, rasenye tak sia-sia pun nak like entri ni..penuh dengan nilai tersembunyi...^^

Hidaya Sarbini said...

sy pun ada wat entry nie, smbungan dr entry awk

http://dayasarmila.blogspot.com/2011/03/kriteria-calon-suami.html

Wan Gerrard said...

like entry ni..hehe
harap2 kita dpt pasangan yg baik2 saja ^_^