Tutorial : Make up seperti korean@japanese style

Monday, February 21, 2011

| | |
Korang minat cerita korea tak?Rasanya agak ramai jugakla yang minat tapi myra tak berapa nak minat cerita dorang sebab myra just suka tengok pelakon dia yang comel-comel dan jambu tu je..wuwuwu..Asal comel je ramai yang minat kan..Bijak betul korang *heee*


I'm sure a lot of you have already heard of the term "Ulzzang" and "Gyaru"..But, who exactly is ulzzang and gyaru? How similar or different are they? Okae, actually maybe korang penah dengar cara make up gyaru ni but how about ulzzang?Kalau korang nak tau gyaru ni lebih kepada japanese style and ulzzang pulak more to korean style..Ada paham?Ponat den search perbezaan dua style ni..hehe..Tapi both of it sangat awesome okae..comel sangat!



From urban dictionary:
Ulzzang - Ulzzang true definition is "best & "face" = best face in korean. They are basically people with above average looks, sometimes with the use of photoshop and haduri who post their pics online, some becoming internet celebrities.
Gyaru - Its japanese slag for gal. there are many different types of gyaru and they all have they're own distinct awesome fashions! its pretty much a japanese subculture. love fashion? you should look them up. you can learn stuff.


Haa..nampak tak perbezaan dari segi eyelashes ni?Myra sangat suka tengok eyelashes yang kiri ni..Memang kebabom!!Comel sangat sampai rasa macam nak makan..nyum nyum nyum *heee*


Okae now jom kita tengok tutorial make up gyaru yang comel omel tu..


Still tak dapat tangkap?Jom kita tengok dengan lebih terperinci
Mula-mula down then up kan dia..nampak tak nampak tak?Dan hasilnya ialah *taraaa*
Haa..dengan cara make up macam nilah si mata sepet dapat merealisasikan impian dia untuk dapatkan mata yang boolat gitu..Jom kita tengok wajah sebelum dan selepas di make up :)

 Masa first time myra tengok gambar dorang ni, sampai ternganga habis selamat lalat-lalat comel tu tak sempat masuk dalam gua bergigi putih..huahua..Tergamam bila tengok wajah mereka seperti barbie doll bila apply make up begini..Lepas tengok tutorial ni, rasa macam nak cuba apply make up begini sebab dapatlah myra merasa ada mata seperti heliza..awww..soo cumill..Btw, rasanya Fatin Liyana pon apply make up gyaru style ni..Comel sangat-sangat!fuhhhh.... 

31 komen dari sweety:

nelly said...

Mekap saja .
Lawa cam anak patung .

fatin ツ said...

nadiah mesti belajar makeup cara ni sebab dia kipas susah mati Korea...hehe =D

♥ LULU ♥ said...

waa..comeynye..mcm barbie la pulak..
betul2 berubah ek muka dia...

lieya orange M.I. said...

nampak simple, tp boleh tahan susahnyer..huhuuu

myravea said...

nelly : lawa kan..shukee3 :)

myravea said...

lulu: Tau xpe..hehe..tapi FL memang cantik, apply make up tu makin comel sgt2..:)

myravea said...

Fatin : Tau xpe atin syg, kasi nadiah bc entry ni then swoh die apply..huahua..dari sek men xbrubah nadiah tu, koreaaaa je tau :P

myravea said...

lieya : agakla, sbb nak kne kona2 lak shape die..huuu :)

ecah said...

betul..nmpk je senang..tp bile nak buat x menjadi..

Mancis said...

owwh no.. aku telah ditipu oleh make-up orang perempuan korea..

myravea said...

ecah : tau xpe..nak up down tu yg tkot xjd..huuuu :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

ala..leceh la nk pakai bulu mata palsu..hehe

myravea said...

mancis : wuhuuuu! tipah tertipu ye..ngehehe

myravea said...

syafiqah : agaklaa, myra pon xpenah pakai bulu2 mata nih..hehe

Deekay Miaow said...

waa..mang transform abiz!

Nisa A [Saya Suka Menaip] said...

hehehe rajinnye myravea singgah blog nisa. thanks dear :)

btw i like this makeup tutorial. ehehhe
dah try sapu eyeliner mcm dlm gmbr kat atas~

ardinihumaira said...

siriyess! siriyesss menjadik! suka :D

nurulfaridah said...

Lawa la..
fatin pn lawa! ^^

SaYraH WonDerLanD said...

erk erk erk comel mcm anak patung kot! gambo sebelum selepas tu sangat lah berbeza. Ni lah power of make up. Actually x penah dengar istillah ni tapi lawa sgt..ase mcm nk try jugak!..

myravea said...

deekay : betul tu!hehe

myravea said...

Nisa : wahh..nisa dah try?myra pon xsempat try lagi ni, mcm susah je nak apply, kne pandai bentuk..heheh

myravea said...

ardini : hehe..dah cube ye yunk?cantik kan kan :)

myravea said...

faridah : comel omel je kan kan :)

myravea said...

sayrah : hehe..myra buat research dulu before post entry ni :) before ni myra xpnah dgr psal ulzzang ..

zOeY zAu YaH said...

mesti kamu minat korea n jepun erk he he..
saya follower baru..moh follow saya.ada tuto mekap,tips dn lain2..klik sini zoey zau yah ska-ska hati

myravea said...

zoey : eh, xdela..myra xminat korea pon..huaaa..minat malaysia je...huahua

Mr. Swift said...

Alamak FL lah pulak. HAHAHA.

*pengsan balik.

myravea said...

Mr.swift : haha...ye, knape ngan FL weh? :p

Qaseh dalia adelia said...

pandai main bahgian mata mmg byk bagi hint yg cantek ..tp qaseh mmg xpndai mekap haha

Nurul Mazni said...

mate yg paling main peranan dlm mengubah keseluruhan wajah.. hurm~~ mekap ni mmg wat muke cm barbie doll pun. ag2 klu org tu mmg dh sdia comel~

sarah mohamad said...

pernah try sekali jek! hehehe tu pungg mekap artis yg tolong pakaikan :D hehehe kalau pakai sendiri asyik tercabut jek =P