Betulkah COKE dan PEPSI penyebab kanser?Khas buat si penggemar!

Wednesday, February 23, 2011

| | |
Hye koranggg!! *gaya cik epal*

Actually myra sedang mengalami mood turun naik niiii, sedih-sedih gitu..Korang tanyalah kenapa?*ayat nak kasi lempang*..Sedih yang amat okae sampai terjurai air mata bertitiskan berlian ni..sobsobsob..Meh kita tengok ni ye..
Nampak tak ape yang myra nampak?Myra nampak perkataan KANSER! Oh my cupcakes, kenapa engkau yang menjadi idaman kalbu? Dua bendalah ni didakwa sebagai penyebab kanser..Amat sadis sekali kan kan "Kenapalah aku dah lama jatuh hati dengan Pepsi, oh buah hatiku!"..sambil tarik-tarik rambut..

Sama ada dakwaan itu betul atau tidak, adalah lebih afdal jika kita jauhkan segala bendalah ni sebab minuman bergas sememangnya tidak elok untuk kesihatan..Baik kita minum susu DUTCHLADY itu lebih berbaloi takpon ANLENE lebih disyorkan kerana ia baik untuk tulang!Howyeahh..marilah kita bersama-sama mencegah kanser!Katakan tidak untuk COKE & PEPSI!


Sumber gambar : http://www.eqbalzack.com/

13 komen dari sweety:

Gen Fujita said...

Yang pastinya, kandungan gula dua-dua benda ni tersangatlah tinggi. Kanser atau tak, banyak sangat telan pun tak elok jugak.

Hishyamuddin said...

betol, air ni memang bahaya pon..:-)

myravea said...

gen : betul betul betul

myravea said...

hishyamuddin : murbahayaa..huuu

Fir Ikhwan Affandi said...

Yup! Kandungan gula nya mmg la tinggi! Sy stju dgn Gen Fujita. Tp bab kanser ni, sy kureng percya la. Cuz, sy pernah jd "mat gian" dgn coke & pepsi last 2 year b4 this. Dulu, byngkan sy amik 7 medium botol seminggu air coke/pepsi. Yup! 1 btol tuk 1 hari. hehe. Last2, pas ade prob, kena stop smpai skang ni x sentuh...hehe..ade health prob, tp bkn kanser la..

atiqa aris said...

ish seram sehh.sy pon lau g mamak suke order coke je.huhu

SaYraH WonDerLanD said...

kalau betul la selain penyebab kanser, ada banyak lagi yang air bergas ni leh bagi effect kat kita. Kandungan gula sangatlah tinggi boleh sebabkan penyakit kencing manis, buah pinggang.

Ingat lagi kat sekolah dlu, cikgu larang minum minuman bergas bila nak exam. So sama-sama lah kita kurangkan minuman nie. minum air masak jg yg bagos

EJA said...

alamak..eja pun suka minum pepsi..nak berentila minum lepasni..bahaya..

myravea said...

fir : fuhh..mengundang bahaya sungguh..kne kurangkan minuman bergas..minumlah air masak untuk kesihatan :P

myravea said...

atiqah : memang seram!naik bulu roma den..huahua

myravea said...

sayrah : betul2..kurangkan minuman bergas, lebihkan minum air masak :)

myravea said...

eja : kite berehat same yek..hehe

misz molecule said...

hari tu zaman xmecet tym wat url..








skan nyesal sbb cam ssh je org nak ingat..









kecewanye..
















http://thyyunxthiya.blogspot.com/