Bagaimana nak tahu seseorang itu pengotor atau tidak?

Friday, February 11, 2011

| | |
Kuku kaki kakak ku kok kaku kaku kek kok kaku kaku kuku kaki kakak ku 

Korang pernah tengok kaki tak?Haa, tak pernah?kecian kecian (sambil geleng-geleng kepala)..Kalau korang tak pernah tengok, cuba tengok ke bawah..Opss, bukan bawah tuuu ye, bawah dan hujung sekali dalam anggota badan milik kita..Haa, itulah yang dinamakan sebagai kaki ye adik-adik (sambil angguk-angguk)


Okae, mari kita observe secara mendalam sedalam-dalamnya..Apa yang ada pada kaki?Oowhh..ada kuku yang dinamakan sebagai kuku kaki..Iyelah, dah namanya dekat kaki jadilah kuku kaki bukannya kuku tangan..Bajet budak kecik dua tiga tahun yang baca blog hakuu..TOINGG!!Okae, sekarang sila bajet seperti orang dewasa yang masih maintain remaja yang baca blog myra ni..cewahhh, masa untuk menjadi lebih matured gitu..START!


Korang pernah dengar tak kalau nak tahu individu itu seorang yang pengotor atau tidak, kita kena tengok pada kakinya..Kalau kakinya licin bersih dan berseri tanpa daki serta kuku kakinya juga putih lagi suci gitu, tu namanya seorang yang pembersih!Haa, orang macam nilah ramai yang nak buat menantu takpun suami..hehehe..
Ni contoh kuku cantik tapi panjangla pulak..adeh

Tapi, macammana pula kalau individu tu kakinya penuh hitam berdaki serta kuku kakinya juga hitam disebabkan oleh daki-daki yang melekat pada kukunya?Ohh, itu sendiri mau engatla beb..Ni mesti masa mandi tak berus kaki ni..Ewwww..
Contoh gambar yang sangat hiperbola..



Korang nak ke kalau orang kutuk-kutuk macam ni, "Alaa, mamat tu nampak je hensem segak bergaya tapi kaki tak segak mana pon, hitam berdaki adalah!Ewwwww"..Haa, kan dah jadi buah mulut orang pulak..Kan bagus kalau macam ni, "Fuh, mamat tu bukan setakat hensem, try ko tengok kaki and kuku dia, putih bersih beb!Boleh buat jadi hubby ni, WOW!"..Yang mana satu, pilihan kalbu? 




Nota kuku kaki : Jagalah kuku korang tu, kuku dapat mencerminkan diri anda *wink*

16 komen dari sweety:

puanbee said...

ei goli lah kuku mcm kat atas tu..

Lydia Miza(Aidyl Azim) said...

hilang selera tgk kaki org tu..huhu

deedee87 said...

oiiiitt.. nnti blog u bau r... remove that pic.. hahaha..
i klik nuff u tau

Syariniey Amran said...

wah!
begitu yer??
hehe

hana szied said...

haha! busuk nyeee!! kuku kaki sye bersih! cantek ;)

myravea said...

puanbee : myra pon golii!!huhu

myravea said...

lydia : opss, lupa nak bagi amaran awal2..hehee

myravea said...

deedee : haha..opss, nanti kene remove before bau die makin menusuk idung ni..huahua :P

myravea said...

syariniey : iyee, begitulah :)

myravea said...

hana : thumbs up! :)

unieMARKS :) said...

hahaha , kaku lidah ku terkelu baca jampi atas skali tuh akak oi ! hahahaaaa .

Faizal n Fashitah said...

Errrkkk geli tengok gamba kuku yang last skali tu...

myravea said...

unie : iye adik oi, kakak oi ni pon terkelu :p

myravea said...

faizal : tau xpe! :D

ecahjahed said...

ye betul ! i pantang tgk kuku kaki org kotor n panjang ! lagi2 girlsss.. eeeuuuwwwww.. mmg pengotor pon org mcm ni.. sumpah tak tipu ! hehe.. :)

yayalya said...

sy kalau berckp dgn seseorang sy akan tgk kuku tgn dia secara curi2 hihihi