Tips untuk si takut@gelikan kucing

Tuesday, January 11, 2011

| | |
Wuuu..macam pelik je tajuk entry ni ye..Tapi i'm sure that bagi certain people tak pelik pon dengan tajuk ni..So, tak kisahla korang dalam ketegori yang mane pon, setiap individu punyai attitude yang berbeza kan kan..


Kadang-kadang hairan bin ajaib pon ade tengok certain people bila nampak kucing meow meow itu seolah-olah macam nampak hantu sampai meraung-raung bagai dirasuk..Bukannya dirasuk dek hantu, tapi automatik nampak kucing je terus meraung..Nampak je kucing "aaaaaaaaaaaa....aaaaaa..aaaa"..Bukan nak mengata atau apa cuma nak beri pendapat, kalau geli sangat dekat kucing tu pon tak payahla nak menunjuk sangat kegelian tahap melampau tu..Tak manis dipandang orang ramai disekeliling kita..ada betul?

Dan tak pasal-pasal kucing tu tunjuk gigi bukan sebab nak geget korang tapi nak gelak kehkehkeh kat korang sbb korang takot kat die..huahua

Kan lebih baik begini..mesti kucing tu cakap wah, baiknya manusia ni, sangat penyayang!


Kalau boleh bila nampak meow cumil itu then bila korang rasa geli-geli, tutup mulut duduk diam-diam..senyap suda then buat macam tak nampak..Dun worry la babe, kucing tu tak makan orang tau tau..hehe..Kalau da takot sangat, korang pegang member yang dekat ngan korang mintak tolong pinjamkan mata tengok meow tu kot-kot nak datang mengiau kat korang pulak..heee..then mintakla dia tolong sekali untuk halau meow tu secara lembut ye bukan kasar sampai ada adegan sepak menyepak di situ, tu namanya seksa binatang, tak baik begitu *sambil geleng-geleng* ..thumbs down..Kalau da geli sangat, terpaksalah halau dari korang terjerit-jerit, tak gitu?


Btw, haiwan yang paling disayangi oleh Rasulullah ialah KUCING..Am i right?




p/s : renung-renungkan dan selamat beramal..ngehh ngehh

20 komen dari sweety:

Anisah Sani said...

myra! okay,seriously sgt takboley dkt dgn kucing..tapi danny tu kira mcm papa kucing..wuuuuu~ T.T

emieysandra said...

haha..sllu jumpe org yg jerit gitu..
i tkutkn kucing, tp klu kucing dtg i wt cool je, i lbih bsar dr kcing tu, xperlu tkut kan, ehehe :)

yup, haiwan ksyangan rasulullah s.a.w jadi jgn lah wt jht pd haiwan tu.

10jarijemari said...

saya kool jer ngn kucing...depa yang takot ngn saya..haha~

/Dayaaaaah said...

hi~ meow. sy suka kucing

n!da said...

saye dlu penah jugak benci kucing.
sebab dorang suke panjat2 atas meja org tgh makan.
pastu ngiau2 dekat tepi kite mase tgh makan.
pastu gesel2 kat kaki.. erkkhh!

tp skg saye da suke plak.
dorg sgt adorable sebenarnyeee... ^_^

myravea said...

anisah : nisa!!hehe..wah2, samela ngan syafiqrie tuu, papa meoww ptotla sebulu danny ngan die..huahua :D

myravea said...

emieysandra : howyeahh! betul tu! jgn wat jahat kt kucing, cian die kann..

myravea said...

10jarijemari : huahua..cool itu superb yo!

myravea said...

dayah : samela kite!!hehe :)

myravea said...

n!da : wahh..good!sbb da jd adorable dgnnye..hehe :) tapi myra kalau meow da naik kat meja 2 mmg cabut duluu..ngehehhe *sambil tunjuk gigi* :D

IzwanNie said...

xble trima knp ada yg takot kucing.. huhu...

Khumaera Ismail said...

haha..sis ade sorg kwn..dia geli kat ank kucing aje..tp kucing besar dia ok je..pelik tul..

myravea said...

izwannie : hehe..kdg2 terpikir gaak pasal 2 T__T

myravea said...

Khumaera : huaa..sbb anak kucing mcm lembik2 lagi kot dats y die geli..hehe..alasan yg boleh diterima x? ~heee~

dypwachaa said...

ramai takot kucing....pelik kan..hu2..btw...syg sgtla kucing tue..huhu

Nadia arRumaisha said...

me tak takut cume memang xleh dekat.....sbb lelah...lagi satu xleh kucing yg asyik nk melekat di kaki...rimas...huhuhuhu tp kalo time geram, pegang jugak...

rilex2 jer said...

sye syg kucing..hahaha

Wan Gerrard said...

Gerrard pun suka kucing ^_^

Nu'nu Safia said...

heee...sy pon takot kucing gak...tapi xda la menjerit jerit bagai....slalu nya bf sy la tlong halaukan n tlong tgkkan kucing tu if dtg dekat sy...

badan besau, tp takot kucing...ngeh3....

nak wt cmana, dari kecik g, x biasa...suma famili sy xpenah bela kucing...tp kucing sgt comel...penah rasa nak pegang...tp takot...heee

srikandi mie said...

mie sangat takut dengan kucingg,..penah satu hari membe letak kucing atas riba mase mie tengok tv,..mie suh dye turunkan balik kucing parsi tu,..mie nak tolak kecian,..nak biar kegelian,..at last dye yang angkat,..hehe~