Tips hubungan cinta jarak jauh

Monday, June 28, 2010

| | | Comments: (11)
Owwkayhh...sape yang bf or gf die jauh dari korang??sila angkat tangan takpon sila anggukkan kepala korang sebanyak dua kali..iyeeee, dua kali je jangan lebih nanti xcukup syarat...hihi..Dan si penulis ini juga turut menganggukkan kepalanya sebanyak 2kali jangan lebih =)

Menurut pakar psikologi..cop2..tiputiputipu..Ok, macam mane yek nak kekalkan hubungan dengan si dia supaya walaupun beliau jauh di mata tapi dekat di hati..acece..alright bebeh..jom continue reading..
Y E E H A A A A ! !


SETIA
Sentiasa ingatkan diri sendiri supaya terus setia dengan si dia
Kebanyakan hubungan cinta jarak jauh tidak kekal adalah disebabkan rasa ‘insecurity’ pada diri kita sendiri. Kenapa yee??Mungkin sebab kita asyik berfikir “Ah mesti dia ada perempuan lain kat sane, sia-sia je aku setia” , ” Betul ke hubungan ni boleh di bawa ke jinjang pelamin nanti? Cari sini lagi best.” dan ______________(sila isi tempat kosong)
Jadi korang harus sematkan semangat kesetiaan di dalam hubungan korang dengan membersihkan diri korang dari sebarang ketakutan dan percaya pada diri sendiri dan juga si dia
USAHA
 Usahakan untuk berjumpa walaupun sekejap.

Iyeee, kalau boleh selagi kudrat masih ada, selagi sihat dan selagi ada wang, usahalah untuk berjumpa dengan pasangan anda yang  jauh nun di sana. Dengan berjumpa pasangan korang walaupun sekejap akan recharge balik bibit-bibit bersama dengan memori riang ria..acece..
SUPRISE
Beri kejutan kepada SI DIA
Sape xsuke suprise beb..Berikan si dia kejutan yang bermakna dalam hidupnya..
Kejutan yang betul akan memberi pasangan korang perasaan terkejut kegembiraan disamping terharu dengan tindakan anda sekaligus mengukuhkan lagi perasaan cintanya kepada anda.Tidak kisahlah kejutan ape pon asalkan jangan sampai sakit jantung udahla yek..yeehaaa..


Hope serba serbi pendapat ini dapat membantu korang..dan samalah seperti myra di sini..hehehe..chaiyok2..
Gambar ini menunjukkan myra sedang mengingati orang di sane*wink



Tips sesuaikan bentuk kuku dan jari!

Saturday, June 26, 2010

| | | Comments: (1)
Ollaaa readers..Today, kite cite about kuku dan jari yee..bukan kuku kaki kakakku atau kuku kaki kakakmu ataupun kuku mu kuku ku juaa..muahahha...juz joking dear..

Okae, straight 2 da point eh..selalu, korang potong kukumu bentuk ape ye??ade yang potong bentuk LOVElove x??hihi..boleh ajar??Tinginla nk potong cmtu, tapi t rosak kuku ku i..hihi..Okae-okaee, serius- serius..cemane ye nak sesuaikan bentuk kuku kita ngan jari??ke selalu “HANTAM SAJALAH”??..hoho..okae, ade caranya untuk sesuaikannye..Tapi macam mane yek??

Now kita T E R J A H    S I N I ! ! *winkwink


JARI HALUS
Korang boleh pilih sama ada nak berbentuk runcing ataupun berbentuk segi..Dua-dua bentuk ni sangat sesuai dengan jari halus

JARI LEBAR
Yang paling sesuai untuk jari lebar ialah bentuk runcing..Kenapa??sebab, bile kita potong bentuk runcing ni,kuku kita bolehla nampak lebih runcing dan lebih halus

JARI PANJANG DAN HALUS
Jari macam gini seeloknya bentukkan kuku korang dengan bentuk segi supaya kuku korang xde la nampak terlalu panjang

JARI PENDEK DAN LEBAR
Okae, jari macam ni, bentuk yang paling sesuai ialah berbentuk runcing




Hihi..mane satu ye jenis jari korang??Jenis jari diri ini ialah jari halus..hoho..orangnye halus semestinya jari dan kuku nye pon halus jugaak *winkwink..
Ok, ni gambar nk tunjuk jari..hohoho

“Help me i need a MAKEOVER Contest Season 2”

Thursday, June 24, 2010

| | | Comments: (0)

Hohoho..ape ni ye?? Okae, ini adalah kontest yang dianjurkan buat kali kedua oleh sis aleeyazailan and she is a freelance Make Up Artist in Kuala Lumpur, Malaysia..
SO,sape ye FIRST WINNER contest ni??Ini dia RIZHA CUMA..jom tengok before and afternyee..gojes n superb beb dengan sentuhan makeup yang amat memukau mata ini*wink
Okae..now, ape tujuan utama entri ini ye??Tujuannye ialah myra nak promote sket ni haa..emm..cmane nak start ye??Okae2 gini, myra join contest makeover ni and hope that anda semua SUDI untuk VOTE myra dengan tekanLIKE BUTTON” dkt photo myravea di group “ALEEYA’S TOUCH” di FB..juz tekan ‘LIKE’ di sudah dikira sebagai undian dan undian yang paling banyakla jadi WINNERnyee *winkwink..Undian anda amatlah dihargai oleh diri ini..Diri ini hanya ingin mencuba nasib untuk contest sebegini rupa.So, kalau iam da lucky one, ALHAMDULILLAH..itu rezeki namanye dengan pertolongan sahabat-sahabat yang baik hati nii..hihi..And buat sape-sape yang nak join, silalah lawat blog penganjur ye, kat sane ade syarat-syaratnye =)

Dan gambar BEFORE di makeup ialah...

without eyeliner,blusher,lips ice and especially“bedak”!

If korang sudi nak support myra di sini, korang gi kat group "Aleeya's Touch" then crik photo myra kat group tu, dan klik "LIKE" before tu, jangan lupe klik "JOIN" group tu dulu tau!Sokongan darimu amat berharga dan dihargai oleh diri ini *winkwink

Serbuu join "contest mata menawan"

Wednesday, June 23, 2010

| | | Comments: (2)
Sebenarnya myra memang nak join contest ni, tuutt tutttt.. cik aidaazryn mentagkan diri ini untuk join contest serba serbi best nii..makasih for d tag ye..tunggu ape lagi korang, jom serbuu join contest mata menawan ni..kalau menang, siap dapat contect lens made in korea yang digemari oleh pari-pari ladies like me*winkwink..Okae, contest ini dianjurkan oleh si cantik manis miss fatencumyl ...Now jom kita tengok syarat-syaratnyee..CHECKIDOUT!!

1. wajib menjadi follower blog fatencumyl.blogspot.com
2. pastikan gambar anda seorang sahaja (kalau ada gambar orang lain tak bole)
3. pastikan 1 gambar je taw..
4. pastikan nampak mata anda ye. tak kesah la gambar tu edit ke tak janji nampak mata (nama pun contest mata menawan kan)
5. letakkan banner contest di atas kat sidebar blog korang :)
6. sediakan 1 entri khas tentang contest ni dan tag kawan anda minimum 2 orang.maximum suka hati.
7.contest ini berakhir pada 31 julai 2010.
8. selepas dah join contest ni tinggalkan link anda di ruangan komen entri contest mata menawan ni.serta link referral anda :)
Gambar yang myra pertaruhkan ialah.....
 

TAG

Alasan-alasan break up

| | | Comments: (5)
Alahai..ni da masuk bab cintan dan cintun ataupun cik tan dan cik tun??Lastly jadilah TANTINTUN..hohoho..Ok, bab break up ni memang macam sensitif kan..macam perit je nak tanggung derita tu..Selalunye, bila break up, memang dalam hati ni terasa perit yang mendalam bagai dihiris dan dicincang-cincang empatbelas kerat..amboi bermadah lak..Ini maybe happen pada salah seorang sebab maybe salah sorang tu ‘sayang’ pasangannye lagi..Dan jangan terkejut kalau ade yang tak rasa pape bile break up..i mean dorang xsedih pon!Okae, ni mungkin faktor mereka xserasi dan memilih jalan untuk berpisah..Yela, dari gaduh je 24jam 7hari seminggu, baik break up la ape tunggu lagi kan..pilihla jalan yang korang rasa terbaik..

Selalunye, macam-macam alasan yang diberikan dan di bebelkan saat break up kan??dan saat tu, timbullah bermacam reaksi sama ada yang terduga atau di luar jangkaan kita..Dan lepas break up, mula lah semuanya akan cari cara tersendiri untuk pulihkan emosi yang terganggu..

Dan alasan-alasan yang selalunya kita dengar ialah


“Attitude masing-masing.Kedua-duanya dah rasa xserasi together..so, langkah yang terbaik ialah break up”

“Ada orang ketiga dalam hubungan dan akhirnya timbul rasa tidak puas hati sebab si dia xsetia”

“Curang dan akhirnya si dia kembali pada kekasih lama dengan alasan tidak dapat melupakannya dan masih sayangkannya”

“Kes cemburu yang melampau dan akhirnya memakan diri sendiri..Maybe si dia xboleh tengok pasangannya rapat dengan orang lain dan akhirnya sebab kes cemburu yang sangat-sangat sehingga menjadikannya sebagai isu besar dan akhirnya putus.”

“Playboy atau playgirl semestinya xjujur dalam hubungan mereka..couple sana sini dan bila dah ada yang lain atau mula bosan dengan partner mereka, terus minta putus”

“Atas sebab family..maybe family xizinkan ke atau family xsuka then last-last terpaksa putus”

 
Ehem-ehem..ada lagi alasan yang tertinggal tak??huhu..alasan yang selalu korang dengar pulak ape eh??*winkwink

Tips kulit sihat dan cantik

Monday, June 21, 2010

| | | Comments: (18)
Salah satu bahagian tubuh yang senang terlihat dan menjadi tumpuan ialah KULIT..Kulit yang halus, bersih dan nampak cantik dah tentu menjadi igauan setiap gadis seperti myra la..hohoho..Sape yang xnak kulit halus mulus sebegitu rupa..betul tak?? So, cemane nak dapat kulit sihat gebu itu???

Jom mai mai tengok-tengok sini dan ikut tips2 ni ye..*winkwink..
T E R J A H H H H H ! ! !
1. Minum air masak lapan gelas sehari
2. Bersihkan muka setelah seharian pakai make-up
3. Tidur dengan secukupnya
4. Everytime lepas mandi, jangan lupa pakai losyen
5. Jangan lupa pakai sunblock setiap kali melakukan aktiviti luar especially time cuaca panas terik
6. Mengambil vitamin setiap hari
7. Rajin makan buah-buahan
8. Jadikan “sayur” sebagai makanan favourite korang..hoho
9. Selalu minum susu!! (owyeahh..i like..love it)
10. Klau ade pimple kat ur face, jangan gatal tangan nak picit-picit yek..Nanti kulit rosak n tggl bekas kang
11. Bersenam!
12. Rajinkan diri pakai pelembap muka


Owyeahhhh...amacam???senang je kan nak ikut??jangan malas-malas dan selamat BERAMAL *winkwink

Tips bila jumpa hantu

Saturday, June 19, 2010

| | | Comments: (4)
Wahh..korang penah terserempak dengan hantu tak??eheemm..jika ditanya pada tuan badan ini, jawapanku ialah “YA” saya pernah!! Jam menunjukkan pukul 1.26am..Pheww..slamat bukan 3.00am!!hihihihihihihihihi.. ohooiii..naik bulu roma ni dahla bwat entry ni tengah-tengah malam@pagi... Ehem..dulu aii penahla nampak babe, tapi time kecik-kecikla dalam umur 6tahun ke bawahlaa..lepas dah besau-besau ni dah xdapat nak nampak da, dapat dengar je..hoho..normalla tuu..Okae kalau korang terserempak dengan mereka-mereka ini, ape korang buat yee??Okae, ini tips bila jumpa hantu ye,just nak kongsikan dengan korang..”SHARING IS CARING” babe!!heheh.. Jomjom..kuatkan iman di dada semasa baca entry ni yee *winkwink...

Kalau korang jumpe mereka, jangan panik!!korang sepatutnye ikut tips-tips di bawah ni haa...Ade macam-macam cara untuk berlainan jenis “MEREKA”..Jom tengok!



Pocong
Hantu yang berbungkus macam lepat pisang baru masak ni memang mudah cari kelemahannya. Kita hanya perlu bukak tali pengikat di atas kepalanya dan tarik kain balutannya. Sudah tentu dia akan berasa malu rana dia tidak pakai apa apa pun, selain kain kapan pembungkusnya tu.

Langsuir
Dia ni suka pandang muka kita, jadi beranikan diri anda tenung balik muka dia sambil jelir-jelir lidah. Kalau tak pun tunjuk cermin muka kat dia, pasti dia tersipu-sipu malu.

Pontianak
Hantu yang suka ketawa. Kalau terserempak dengan dia, kita pun mestilah ketawa sama. Kalau boleh kita cuba mengilai lebih kuat dari dia, tentu dia boring.

Hantu Raya
Hantu ni suka beraya dan suka menyamar jadi tuan dia. Cara mengalahkannya senang saja, sambutlah hari raya tiap kali jumpa dia, bagi duit raya, ajak main meriam buluh, suruh kacau dodol atau jaga lemang. Tentu dia tak kacau kita sebab banyak kerja dan aktiviti lain dia nak buat.

Hantu Galah
Hantu ni la yang paling tinggi di muka bumi. Kalau terjumpa dia, kita hendaklah meniarap. Pasti dia tak perasan kita ada disitu.

Jerangkung
Dia ni ada kulit tapi nipis. Tinggal rangka saja, dan paling mudah untuk menewaskannya. Kita hanya perlu tunjal dahinya dengan telunjuk dan lihat gerak-gerinya mengimbangi badan untuk berdiri tegak.

Toyol
Lagi senang kalau nak kalahkan dia, bagi duit satu sen berguni-guni. .nanti dia ingat duit emas, lepas tu dia pikul bawak balik bagi tuannya… lepas tu sah-sah lah dapat penampau Jepun dari tuannya kerana mana nak tukar duit satu sen banyak2 tu

Hantu Ponteng
Yang ni payah sikit nak cakap sebab, hantu-hantu ni cam korang lerrr..takder kerja lain asyik ponteng kerja, lepaih tu nengok e-mail..macam sekarang nih..sah-sah tengah ponteng nie..macamana nak jawab..korang sendiri gak jadik hantu..jadi bawak-bawaklah buat kerja

Hihihihihihi...amacam??nak try??nak cuba??terserah kepada anda..*wink..”Jangan marah yee,, nanti cepat tua”..huhu..
*winkwink..kenyit-kenyit mata sket untuk sape yang baca sampai bawah ni..hihihihi..

Happy Birthday Syafiqrie! Sweet 19!

| | | Comments: (4)
Opss...today bukan my bufday..bufdayku dah lame lepas, today bufday si die..ngehehe..

Happy Birthday to you
Selamat Hari Lahir
sweet 19 *winkwink
Tengok siap dua versiversa bahasa lagituu..hihi..wah..its look like iam older than u meyh..sobsob..but its okae, Nah, ini kek buat anda..nak memberi kena pos karang basi pulak tengah jalan..hoho



Haa..ade due ni..cepat pilih mana satu berkenan di hati..hoho
Dear, i know iam addicted sangat ngan blog sampai u swoh i kawen ngan blog kan..but, here u are, iam sending a cake untuk u siap dalam blog lagi tau..hoho
Wish you all da best in your life
Don't easily give up
ilysm

Rahsia personaliti warna melalui tarikh lahir

Thursday, June 17, 2010

| | | Comments: (27)

Okae, selalu “jalan-jalan cari makan”..tapi as a blogger, kite mestilah “jalan-jalan carik idea”..hohoho..ade betul??sila anggukkan kepala anda sebanyak 3kali *wink
Okae..saya di lahirkan pada 1Januari1991, so ape yee rahsia personaliti warna aii di sini sana situu??owhhh..personaliti warna saya ialah kaler OREN!! diulang OREN..uwaaa..di mana kaler PINK saya menghilangkan diri??hihihi..owhh..PINK hanya untuk 25 Januari hingga 3 Februari dan 26 Julai hingga 4 Ogos jee..sobsob..but its okae..Jom kita serbuu tengok personaliti warna anda,anda dan yaa anda di sana pulak..*chekiiiiiidauttt yoo!


2 Disember hingga 11 Januari – Oren

12 Januari hingga 24 Januari – Kuning
25 Januari hingga 3 Februari – Merah Jambu
4 Februari hingga 8 Februari – Biru
9 Februari hingga 18 Februari – Hijau
19 Februari hingga 28 Februari – Perang
1 Mac hingga 10 Mac – Aqua (Biru Kehijauan)
11 Mac hingga 20 Mac – Lime
21 Mac – Hitam
22 Mac hingga 31 Mac – Ungu
1 April hingga 10 April – Biru Laut
11 April hingga 20 April – Perak
21 April hingga 30 April - Putih
1 Mei hingga 14 Mei – Biru
15 Mei hingga 24 Mei – Emas
25 Mei hingga 3 Jun – Krim
4 Jun hingga 13 Jun – Kelabu
14 Jun hingga 23 Jun – Maroon
24 Jun – Kelabu
25 Jun hingga 4 Julai – Merah
5 Julai hingga 14 Julai – Oren
15 Julai hingga 25 Julai – Kuning
26 Julai hingga 4 Ogos – Merah Jambu
5 Ogos hingga 13 Ogos – Biru Laut
14 Ogos hingga 23 Ogos – Hijau
24 Ogos hingga 2 September – Aqua (Biru Kehijauan)
3 September hingga 22 September – Lime
23 September – Olive
24 September hingga 3 Oktober – Ungu
4 Oktober hingga 13 Oktober – Biru
14 Oktober hingga 23 Oktober – Perak

24 Oktober hingga 11 November – Putih
12 November hingga 21 November – Emas
22 November hingga 1 Disember – Krim
2 Disember hingga 11 Disember – Kelabu
12 Disember hingga 21 Disember – Maroon
22 Disember – Teal Merah (Kayu


Okae, NOW kita tgk ape pulak maksud-maksud warna-warni berkenaan..SERBUUUUU!!
MERAH
Selalunya mereka yang mewakili warna merah yang garang ini seorang yang comel dan disayangi ramai. Kamu juga suka disayangi dan menyayangi. Kamu juga sentiasa ceria dan gembira namun kadangkala dilanda ‘angin satu bandan’! Taman/kekasih yang diingini ialah mereka yang mudah diajak berbincang dan boleh membuatkan dirinya rasa selesa bila berdampingan dengan meraka.


KRIM
Ha! Kamu ini seorang yang suka bersaing dalam apa juga bidang yang kamu ceburi dan ingin berjaya. Tapi persaingan secara sihatlah. Kamu juga bersikap suka mendorong orang lain untuk mencapai apa yang diidamkan. Namun kamu cukup takut akan ‘kehilangan’ sama ada teman ataupun kekasih! Selain itu, sudah tentunya kamu seorang ceria selalu! Sebagai seorang kawan kamu boleh dipercayai 100% dan setia pada janji. Dari segi percintaan, kamu amat berhati-hati dalam menjalinkan hubungan cinta dan tak mudah jatuh cinta hingga kamu rasakan menemui seseorang yang benar-benar kamu cintai! Ketika itu, kamu tak perlukan masa yang lama untuk melafazkan sayang!


TEAL MERAH (WARNA KAYU)
Bukan main lagi kamu ni yek! Tak kira lelaki taupun perempuan, tentu menitikberatkan soal kecantikan dan penampilan fizikal diri kamu. Kamu sering melakukan kesilapan dalam membuat keputusan lantaran sikap kamu yang suka sangat ambil mudah terhadap sesuatu masalah. Manakala dalam memilih pasangan, kamu bercitarasa cukup tinggi. Kamu tak akan pilih yang sebarangan saja! Kamu juga suka memerintah dan gemar orang lain menurut perintah kamu. Walau bagaimanapun, sikap kamu yang peramah membuatkan diri kamu punyai ramai teman.


MERAH JAMBU
Kamu akan berusaha sedaya mungkin untuk membuat yang terbaik dalam apa juga yang kamu lakukan serta suka menolong orang lain dan mengambil tahu tentang orang-orang di sekelilignya. Namun kamu sukar untuk dipenuhi keinginannya dan sering saja berprasangka buruk terhadap orang lain. Dari segi percintaan kamu mengimpikan percintaan yang penuh dengan keindahan semata.


HIJAU
Salah satu kelebihan yang kamu miliki ialah cukup pandai menyesuaikan diri dengan orang yang baru dikenali. Mungkin kerana sikap kamu yang tidak begitu pemalu, namun dalam tidak sedar kamu boleh membuatkan orang lain kecil hati dengan kata-kata kamu saja! Kamu juga ingin diri kamu disayangi dan diberi perhatian penuh oleh kekasih hati. Namun selalunya mereka ini lebih rela maintain single hingga berjumpa dengan jejaka/gadis yang benar-benar sesuai untuk dirinya!


EMAS
Kamu seorang yang tahu apa yang kamu lakukan, yang mana betul dan silapnya. Kamu juga seorang yang mudah bergaul dengan sesiapa saja dan setia serta tak suka bersedih biarpun pelbagai masalah yang menimpa. Dalam soal percintaan, kamu sukar berjumpa dengan orang yang benar-benar kamu sukai tapi sekali kamu menemuinya pasti tidak akan kamu lepaskan begitu saja. Bila sekali gagal, sukar untuk kamu jatuh cinta lagi untuk kali yang seterusnya dalam tempoh yang lama.


KUNING
Kamu seorang yang manis, tenang dan sopan. Sebab itulah kamu dipercayai oleh orang-orang yang ada disekeliling kamu. Selain itu, kamu juga lebih suka menguasai dalam sesebuah perhubungan termasuklah soal cinta. Kembang semangkuk hidung bila tiap kehendak kamu dituruti oleh si dia! Kamu juga mampu membuat keputusan yang tepat kerana fikiran kamu yang jauh ke dapan. Kamu ni jiwang karat juga orangnya. Sentiasa saja berminat hal-hal yang romentik bersama si dia. Alahai!


MAROON
Bagi kamu yang mewakili warna maroon ini, kamu digambarkan seorang yang bijak dan tahu apa yang terbaik untuk diri kamu. Namun kamu juga suka melakukan sesuati itu menurut kehendak dan pendapat kamu sendiri tanpa pedulikan perasaan atau pendapat orang lain. Itulah yang menjadi masalahnya! Dari segi percintaan, kamu cukup sabar dan tidak terburu-buru untuk menjalinkan percintaan. Kamu juga terkenal dengan sikap setia kamu dalam perhubungan!


OREN
Syabas! Kamu ini jenis orang yang berani menanggung segala risiko atas tiap-tiap perbuatan yang kamu lakukan. Baguslah macam tu. Kata orang, berani buat beranilah tanggung. Kamu juga bijak mengambil hati orang-orang disekeliling kamu dan ini membuatkan diri kamu disenangai ramai. Kamu punya matlamat tersendiri dalam hidup yang menjadi target kamu selama ini dan sanggup bersaing untuk berjaya. Menyentuh soal perhubungan, kamu sebenarnya seorang yang sukar untuk mempercayai orang lain tapi bila kepercayaan itu wujud, selamanya kamu akan percayakan dia! Begitu juga dalam perhubungan cinta. Bagi kamu, saling percaya itu amat penting!


UNGU
Amboi! Kamu ini gadis/jejaka misteri rupanya. Tak ramai orang yang dapat mendekati diri kamu kecuali orang yang benar-benar kamu percayai. Kamu juga mempunyai daya penarik yang sukar dicari pada orang lain. Walaupun begitu, kamu tak pernah pentingkan diri sendiri dan agak mudah terpengaruh dengan perkara-perkara yang baru bagi kamu. Mood memainkan peranan penting mempengaruhi kehidupan kamu seharian. Jika kamu rasa gembiri, sudah tentunya hari itu menjadi hari yang paling ceria bagi diri kamu dan begitu juga sebaliknya. Dalam menjalinkan percintaan, kamu lebih cenderung untuk memilih mereka yang punyai kedudukan dan agak stabil kewangan mereka. Namun kamu pandai menawan hati orang lain, tak rugi jika dapat mengenali diri kamu lebih dekat lagi.


LIME (WARNA BUAH LIMAU)
Sifat kamu yang tenang saja sepanjang masa amat dikagumi ramai. Tapi jangan tak tahu, kamu juga mudah rasa tertekan bila dilanda masalah. Selain itu, kamu boleh dikatakan agak cerewek juga kerana perkara-perkara kecil pun kamu amat prihatin! Pun begitu, kamu punya personality tersendiri yang membuat orang ramai menyukai diri kamu. Amboi! Kamu ini rupanya seorang kekasih yang kuat cemburu yek?


PERAK
Ternyata kamu ini seorang yang berimaginasi tinggi dan tak hairanlah kamu turut berbakat balam bidang yang berkaitan dengan seni. Walau bagaimanapun kamu sebenarnya punya sifat pemalu yang agak menebal juga! Namun sikap kamu yang suka mencuba sesuatu yang baru mampu menstabilkan keadaan, bukan apa kamu suka mencabar diri kamu sendiri untuk melihat sejauh mana kebolehan diri. Dari segi perhubungan cinta, kamu lebih suka bersikap ‘hard to get’ untuk menduga keikhlasan hati si dia. Namun hubungan cinta kamu seringkali dilanda kekeliruan dan tak begitu stabil. Tapi usah bimbang, kamu akan menemui cinta sejati juga suatu hari nanti.


HITAM
Kamu gemar kehidupan yang mencabar dan punya keberanian untuk melakukan apa saja. Sebab itulah, usah ada sesiapa yang cuba mencabar kamu kerana kamu ni akan pantang dicabar. Tapi kamu tak begitu gemarkan perubahan mendadak dalam hidup kamu. Namun sekali kamu membuat keputusan, ia sukar untuk diubah oleh orang lain. Kisah cinta kamu juga begitu mencabar dan perlukan banyak kesabaran jika inginkan perhubungan itu berkekalan. Belajarlah untuk bertolak ansur sikit!


OLIVE (WARNA BUAH ZAITON)
Bagi kamu yang mewakili warna ini dikatakan seorang yang baik hati dan suka menolong orang lain. Sebab itu juga kamu tak sukakan keganasan. Kamu juga bijak menyesuaikan diri dengan teman-teman hingga membuatkan kamu menjadi ‘favourite’ di kalangan mereka. Sememangnya kamu seorang yang baik hati dan sentiasa ceria. Namun ingat, jangan terlalu percayakan orang lain membabi buta. Dalam soal cinta, kamu cukup menenangkan hati si dia dan tak suka cari pasal!


PERANG
Kamu seorang yang sukup aktif dan tak suka duduk diam saja. Pelbagai aktiviti yang dilakukan bagi memenuhi masa lapang. Sebagai seorang teman, kamu sentiasa menyokong tindakan positif teman-teman yang lain. Pun begitu, kamu sukar untuk didekati dan agak sombong jika tak boleh sesuaikan diri dengan seseorang. Dalam soal cinta, kamu mudah jatuh cinta. Tapi bila kamu sedar cinta kamu itu tidak berbalas, kamu cepat putus asa dan mengalah dengan mudah. Macam tu pulak? Seharusnya kamu perlu kikis sikap itu dan cuba berusaha untuk mengambil hati si dia. Mungki ‘rezeki’ kamu untuk memilikinya nanti?


KELABU
Kebanyakkan meraka yang diwakili oleh warna kelabu ini sangat menarik orangnya dan aktif. Kamu juga ingin diri kamu dikenali orang ramai dan menjadi kepantangan kamu pula sekiranya tidak dilayan dengan adil oleh seiapa saja! Kamu juga seorang yang tidak gemar menyimpan apa juga perasaan di dalam hati dan lebih suka meluahkannya. Sesekali kamu boleh bersikap pentingkan diri sendiri. Namun kamu amat pandai menawan hati orang lain apatah lagi dengan sikap humor yang kamu miliki itu.


BIRU
Ternyata kamu seorang yang punya keyakinan diri yang rendah dan terlalu pemilih sangat. Tak bolehlah macam tu. Itu adalah sikap negatif yang harus kamu ubah kerana mendatangkan kerugian pada diri kamu sendiri. Selain itu, kamu juga cenderung ke arah kesenian dan sememangnya kamu berbakat dalam bidang itu hingga mempu menjadikan kerjaya berkaitan dengan seni sebagai kerjaya tetap. Soal cinta pula, kamu mudah sangat jatuh cinta tapi seringkali juga putus cinta. Mana taknya, orang lain bercinta kamu pun hendak bercinta. Tapi kamu bukan benar-benar menyintai si dia setulus hati. Silap sendirilahkan? Kalau kamu mahukan hubungan itu berpanjangan, kamu harus bersikap lebih serius dan ikhlas.


BIRU LAUT
Kamu mencintai diri dan kehidupan kamu sendiri melebihi segala-galanya. Bagi kamu, jika kamu tak sayangkan diri sendiri kamu siapa lagi? Kamu juga seorang yang berpersonaliti menarik hingga sering menjadi perhatian ramai. Selain itu, kamu juga berpandangan jauh untuk masa depan. Tapi berhati-hati dengan sikap pemarah kamu tu. Sekali kamu marah pada seseorang, sukar kamu nak melupakannya. Jadi, belajarlah memaafkan orang lain. Sebab itu juga kamu sering bertengkar dengan si dia. Mana taknya, kamu ego sangat nak memaafkan orang lain sedangkan kamu sendiripun ada melakukan kesilapan!


PUTIH
Kamu punya matlamat yang jelas dalam hidup dan berusaha keras untuk mengapatkannya. Orang lain juga sering memberikan penghargaan tinggi terhadap kamu memandangkan kamu agak berkebolehan dalam pelajaran/kerjaya. Walau bagaimanapun, kamu ini kuat cemburu orangnya dan kadangkala sukar nak bekerjasama dengan orang lain. Perhubungan cinta kamu juga sering tegang dek kerana sikap cemburu kamu terhadap si dia. Cemburu itu memang tanda sayang tapi kalau dah melampau tu, cemburu buta namanya!


(AQUA) BIRU KEHIJAUAN
Mak oi! Angin satu badan kamu ni rupanya. Senang sangat mood kamu berubah secara tiba-tiba hingga kedangkala buat orang lain bosan. Mungkin sebab itu juga membuat kamu kadangkala lebih suka menyendiri melayan perasaan tapi kamu suka melancong untuk meluaskan pengalaman. Kamu juga seorang yang jujur dan mudah percaya kepada orang lain. Dari segi percintaan, kamu sukar menemui cinta sejati dan sikap terlalu mudah percaya pada orang lain membuatkan kamu sering tertipu serta gagal dalam bercinta …! Oleh itu, percaya boleh, tapi jangan membuta tuli, kelak memakan diri


Wahh...sudah lihat??sudah puas hati??betul ke tak yee??anda tentukannye!!*wink

Buat personaliti warna OREN macam myra di sini,
Ehemehem..rupenya kita seorang yang “berani buat berani tanggung”!haha..teringat zaman sekolah..saya sangat nakal kan kawankawan!hihihi..malumalu(tutup muka dengan 5jari renggang)Ehemehem..personaliti kaler oren juga mempunyai target tersendiri dalam hidup!Adakah saya sanggup bersaing untuk berjaya??owwyeeahhh..Alamak..tapi bile bab relationship ni, yeahhh..saya akui saya seorang yang cukup susah nak mempercayai orang lain, tapi bile dah percaya, jangan tikam belakang ye kawankawan..AWAS dikau di sana..hoho..banyak yg betul nii..hihi..shuukeeeX3 dan dalam bab-bab cintancintun ni, memang sangat sangat penting untuk “trust each other!”..kalau x, mmg hancur babe!!*winkwink..

My latest award and tergendala award

Monday, June 14, 2010

| | | Comments: (1)
Ehemehem..thanks 2 my lovely friend cik liyanaziz kerana mentag award cumil ini kpd myra ye..hehe
1) What do feel to know that you get this award?
hihi..of coz happy!!*winkwink..thanks toooo cik liyana kitee

2) List down 7 blog that deserve this award

Okae, ni pula award pada 9JUN2010 ..sangat-sangat bersory2 kepada cik sweet teddy..lambat benau myra nak post entry ni yee..adoyaii..hihi..btw, thanks dear for this cute award!!awar d-award before ni pon da xtau tang mana dah..hihi..ampunkan patik yang pelupa nii wahai puteri putera*wink


ok, tugas bg sesiapa yg telah menerima award ni ialah:

tulis sebuah entry pasal award ni kat blog korang. nak tulis apa? sila baca yg selanjutnya.

ceritakan bagaimana usaha korang utk mencomelkan blog korang. contoh macam korang mengubah suai blog sampai tak tido malam ke, etc. juga sertakan sekali 2 website yg korang slalu pegi utk membantu korang mengedit blog. sila jgn kedekut ilmu, ya. kita mesti saling berkongsi. :)
Hihi..myra mencomelkan blog mengikut citarasa sendiri..Yang penting, mesti kne ade kaler PINK!!hihi
tuliskan 5 perkataan yg menggambarkan diri korang. contoh: pandai, pemalas, pelukis, pembersih, peramah.
emm..saya seorang...pencinta,pelukis,pendiam(opsss..ikut keadaan semasa),pembaca dan pengomel(boleh diterima??hihi)

tag kawan2 korang yg korang rasa patut menerima award ini.

Jom serbuuu join "contest bergaya dengan baju"!

| | | Comments: (5)
Wahh..mood nak join contest datang lagi..hohoho..dan ini adalah second contest yang myra join..kali ini CIK CANDY DANDY kita anjurkan contest nii..hohoho..korang tunggu ape lagi?? jom serbuu join meyhh!!~weeee
Ape syarat-syaratnya??

Syarat-syaratnya ialah :


1. Para blogger yang tinggal di Malaysia sahaja boleh join ini contest ! Lelaki dan perempuan !
2. Buat entri yang bertajuk Contest Bergaya Dengan Baju. (ikut suka nak cerita pasal gambar atau tak)
3. Letakkan banner kat atas tu dekat sidebar blog korang.
4. Link kan terus ke Contest ini.
5. Ikut suka korang nak jadi follower ke tak. Tidak diwajibkan sangat.
6. Lepas dah buat entry. Post kan link entry korang tu dekat komen bawah ni ea.
7. Akan ada dua hadiah satu bahagian lelaki satu bahagian perempuan. Adil bukan....
8. Akan dinilai oleh Encik Megat a.k.a bapak saya !
9. Hadiah misteri tetapi berkaitan dengan contest ini.

10. Tertib....... 
TARIKH TUTUP 3 JULAI 2010



dan gambar yang saya pertaruhkan ialah..owwwyeaahhh...
 Ok,gambar ini diambil pada malam anugerah dan perpisahan UITM Kampus Bandaraya Kuala Lumpur    (6 APRIL2010)..Hitam putih menjadi pilihan hati untuk malam itu dan semestinya baju ini juga menjadi pilihan hati myra.. *winkwink


Jom serbuuu join contest "Anda PHOTOGENIC??"

Sunday, June 13, 2010

| | | Comments: (8)
1.terbuka kepada semua peringkat umur.
2.gambar anda seorang ! kalo ade org laen,saye REJECT, :p muahahaha !!
3.gambar anda mestilar sePHOTOGENIC yg mugkin,nampakkn 'umph~'nya .. hee :p , xkesah ber"edit ke tidak" yg penting 'umph~'nya saye nak tgk !! hihi :P
4.hanya sekeping gmabar sahaja d benarkn ok ?? kalo pakwe nak join,tunggu next contest yeah .. :)
5.mestilah menjadi follower YEYEN aka IZYAN IZZATY
6.sediakn entry khas untuk contest ni dan tag minimum 3org . [org2 yg d tag mesti tau ok ?? kalo x , saye SAMAN ! haha :P]
7.letakkan BANNER CONTEST yg ada d sidebar saya d BLOG anda ok ?? :)
8.tarikh tutp contest ini ialah 30 JUNE 2010 , bile dah tamat contest,saye akn announce kn ape hadiahnyer..jengjengjeng~!! mari akak abg adik ibu bapa join contest saye !! :) hadiahnyer mmg best,kalo saye anjurkn mmg best .. hihihi :p

 
Emmmm..actually da lame da tengok contest nii..and now iam ready..OOWWYEAHH..hope masih tidak terlambat lagi diri ini untuk menjoinkan diri...hihihi..mau kenal sama tuan penganjur contest??ini diee si GOJES CIK YEYEN

dan gambar yang saya pertaruhkan ialah JENGJENGJENG...............

Adakah gambar ini cukup photogenic?kita tanya sama cik yeyen *wink

Mengapa dan kenapa ye saya pilih photo ini??
Ape yang menarik dalam pic ni ialah satu-satunya gambar saya yang mempunyai muncungan sebegini rupa dengan my kesayangan shawl tiga warna PINK,KELABU,PUTIH..hihihi
Dan part mane yang paling saye suke ialah semestinye muncungan ituuuu dan pandangan mata yang penuh bermakna..hohoho

3orang yang di TAG..



Personaliti seseorang yang gemarkan warna pink

Friday, June 11, 2010

| | | Comments: (2)
Pink itu cantik,
Pink itu menawan,
Pink itu lembut,
Pink itu sweet,
Pink itu dapat memukau setiap mata yang menggemarinya
Perempuan dengan pink sekarang memang tak dapat dipisahkan..akan tetapi, lelaki segak tampan bergaya sekarang pon dah berani tampil kacak dengan warna pink..pewwitt..i like i like..sangat suke tengok lelaki bergaya dengan warna pink tapi aii takkan jatuh hati pada lelaki yang auuuwwauuw pinkypinky yeee..okae,stopstop!!

Pinkpinkpink..saya sukeee pink kalerrr..kalau boleh, aii nak jadi macam pink phanter boleh??can i??tapitapi, aii taknaklah jadi haiwanhaiwan sedemikian rupa, aii nak jadi manusia berkulit pink!!ohh tidak!!kang same kaler lak dengan baalipbaya(takmau takmau)..Bersyukurlah dengan apa yang kita ada..Okae, saya cuma impikan barang-barang aii di sini semuanya pink..nanti aii nak sebuah kereta berwarna pink, sebuah rumah berwarna pink,kasut pink,seluar pink,gajet2 sume warna pink bak kata world of pink around me lah senang!*wauu..nampaknye ku mempunyai cita-cita yang amat tinggi plusplus besar di situ..

Dulu,mase zaman aii mude-mude(bajet tue, padahal baru 19 okae!) da whole things saya nak biru je sumenyee..sampai senior-senior pon ade yang panggil aii “ADIK BIRU”..But now, what happens 2 me?? bertukar kaler nampaknye..parents pon dah macam pelik sebab i da xsuke kaler biru padahal dulu dalam family sampai kekadang panggil i hantu biru..haha..adakah ini disebabkan faktor peningkatan usia??hohooo..owwwhhyehh..maybee, berkemungkinan besarlah kan..sebab kawan-kawan aii dulu yang “bencik gilak” sama itu pink pon dah “tangkap cintan” dengan pink..almaklumlah sekolah sume pompuan, sape yang ske pink tu tak rocklaa..alahai zaman sekolah, dah banyak berubah ..

Okae, buat si penggemar PINK seperti cik kak@cik adik molek di sini,(pang di situ)Jom kita terjah ape kelebihan dan kelemahan personaliti melalui warna pink@merah jambu

Positif : Seorang yang tegas dan jujur. Anda juga suka membantu orang lain serta begitu teliti dalam semua perkara.
Negatif: Tidak suka dibantah dan suka mendesak bagi memenuhi kehendak.

Ok, ni nak mengomel sikit ni..tang positifnye saya amatlah berbesar hati untuk menyokong, tapi tang negatifnye, cheq nak buat bantahan!!!sambil muncung 14 inci..hihihi..



Tips bertenang apabila stress

Tuesday, June 8, 2010

| | | Comments: (23)
STRESS!!!!diulang STRESS!!

“Arghhh!!!!tertekannye hari nii,rase macam nak baling je semua benda depan mata..BALING..BALING..BALING!!!PANG..PANG..PANG!!!

Ni yang geram ni..bila stress je mulalah fikiran jadi buntu, bingung dan keliru! Kita takkan tahu apa yang perlu di lakukan..macam kena sampuk je (opsss..hiperbola di situ).Kesannya, kita akan cenderung melakukan kesilapan, lebih teruk lagi, melakukan kesalahan yang kita akan kesali seumur hidup!Wau..cukup,amat dan sangat merbahaya sekali ya*wink

YOUALLS NEED HELP??BUNTU?RESAH?KELIRU?CELARU??

Salah satu caranye ialah dengan bertenang,jangan gopoh-gapah yee..

Cemana nak bertenang? Okae,caranye ialah kita hanya perlu mengawal nafas then lupakan apa yang membuatkan kita tertekan. Mengikut tinjauan saya(acece)Masalah kebanyakan orang ialah dorang tak nak melupakan sekejap apa yang membuatkan dorang tertekan.Haa, ni yang boleh membuatkan korang jadi bertambah stress..ada paham??ada mengerti??*wink

Cara lain ialah dengan muhasabah diri. Kita ni asyik tertekan mungkin sebab kita ada rasa marah dalam diri macam ade something yang buat kita tak puas hati maybe sebab kewangan(no money no talk),family takpun sebab benda di tempat kita belajar/kerja atau di sekeliling kita yang buat kita grrrr..geram sendiri..Dengan muhasabah diri ni, kita dapat bezakan ape yang kita buat ni betul atau salah..kalau salah, kita kena ubah..izit??jangan takut untuk berubah..kata orang “Ambil yang jernih, buang yang keruh”..Buat ape kita nak amik yang keruh yang boleh makan diri kita balik kan??Can’t you see that??Kita perlu sentiasa istighfar dan memaafkan orang lain dan diri sendiri. Memaafkan diri sendiri dapat membuang rasa marah sekaligus dapat membuang rasa tertekan.Soooo, say no 2 stress!!

Stress ni sangat dan amat boleh dielakkan bila kita tahu caranya.Okae, benda paling asas ialah dengan cara melatih diri supaya bertenang. Macam saya, kalau boleh biarkan rase tenang tu wujud dari terbit fajar hingga terbenam matahari..opssss, tu puasala syg*wink..macamni,kalau boleh kita biarkan rase tenang tu wujud dari celik mata sampai tidoo time~weee

Trust me, hidup kita lebih lancar bila kita tenang, relaks, be in control..wahh..sangat cool bukan??Korang kne ingat ni, rase tertekan ni hanya akan menahan diri kita dari mencapai kejayaan(menuju puncak!)owwyehhh..

Saya sangat tenang melihat bentuk LOVE..anda??~weeeee


Tips elakkan kesunyian melanda diri

Sunday, June 6, 2010

| | | Comments: (12)
Assalamualaikum wahai sweet readers and silent readers semuanye sekali (bajet ramaila sangat pdahal ciput-ciput sup bunjut adabi *wink)
Selalu kalau kat tv, sure macam selalu je dengar iklan ala-ala gini kan.."Anda sunyi?perlukan seorang teman?? dan bla..bla..bla"..betul x..betul x??ngeee..tapi myra di sini bukanlah nak mencalonkan teman-teman untuk anda supaya menghilangkan kesunyian yang melanda diri..tetapi, myra di sini ingin mencalonkan tips-tips bila korang rase or nak elakkan rase sunyi as known as lonely bak kata omputehnyee..

Ok,ape yang selalu korang buat bile korang sunyi xpun "argghhhh...boringnye idup nii"(ok, ini hanya contoh ayat-ayat chenta)Ok, salah satu caranya ialah menyibukkan diri korang tu dengan mengkasarkan tangan (opssss ..terlebih sudaa)meringankan tangan untuk membuat kerja-kerja rumah..kemasla sekemas-kemasnye sehingga korang dapat kepuasan bile sudah selesai itu kerjaa ~weee..syok2

Ok, kalau xberhasil or korang malas nak kemas-kemas ni, korang boleh try buat something yang kreatif macam buat kad-kad,conteng-conteng dalam kad tu dan berikan kad tersebut kepada orang-orang tersayang..tak bermakna orang-orang tersayang tu buah hati pengarang jantung je okae, kawan-kawan sehidup semati pun dikira 'orang tersayang' jugak kan??..am i right??xpun berikan ia kpd mummy daddy korang(mak ayah dalam bahasa omputeh =P)  biar dorang rase macam.."wahh, ini anak aku"..so berbaloi-baloila korang rase bukan setakat menonjolkan bakat terpendam malah kepuasan dari hasil kreativiti korang..

Cara yang seterusnye ialah teman adik-adik korang..pergi mane???teman dorang pergi taman permainan, haaa, kat situ korang boleh mengimbau masa lampau zaman korang mude-mude dahulu kala..hohoho..bile tengok budak-budak ni dengan teletah dorang, rase happy je kan, so hilanglah sunyi korang tuu..tapi, ade rules di sini, apenyee??jangan korang pon nak maen same..kang adik-adik tu cakap "eh, akak@abang tu tak malulahhh"..ha, budak-budak skang jangan buat maen, kang korang kne "BOOOO sama diaa"..*wink

Ok, cara seterusnya ni bahaya sket sebab boleh mengganggu jiran tetangga..Wau..cara ape ye??haaa, kalau korang duduk umah banglo kat ujung-ujung utan tu bolehla kot (kidding here)..Kalau korang malas nak keluar umah, korang duduk je dalam bilik tu sambil bukak radio kuat-kuat..ha, sambil-sambil dengar lagu, hayatilah liriknye sekali supaya korang xdela rase sunyi sangat..kalau cara ni xberhasil korang boleh layan lagu sambil gelek-gelek inul la ape lagii..menarila korang bukan orang nampak pun..hohoho

Haa..kalau korang sunyi sebab xde sape dalam umah tu as known as "home alone"..ape lagi..amekla bear yang terhias indah di katil korang tu xpon belek majalah nampak gambar orang then korang boleh sembang ranchakla dengan mereka-mereka ituu...yuhuuuu..ni slah satu cara kalau korang nak kan teman berbual atau nak meluahkan perasaan terpendam korang tu..Lagi elok korang luahkan dekat benda xhidup sebab mereka itu tiada mulut untuk hebohkan storymory korang kat orang-orang kampung sekelian alam..adaa pahammm??


heeee..ape lagi yee??otak saya dari berisi, lepu sudah..nampaknye susu lembu ini sudah habis diperah rupenye...hooho..sekian, selamat mencuba!!~weeee

Rahsia tulisan tangan anda

Thursday, June 3, 2010

| | | Comments: (17)
Yuuuhuuuuu..hye sweet readers..okae..tadi jalan-jalan makan angin *tiputipu*pukul lajulaju!bukan makan angin,jalan-jalan online jee...~weee..then terjumpa lah inii..."Rahsia Melalui Tulisan Dr Fadzilah Kamsah"..terlintas di fikiran nak kongsi dengan sweet readers sume..hoho..jom tengok jom mana satu cara korang menulis, bentuk-bentuk tulisan korang dengan maksud-maksudnyee sekali..TERJAHHHHH!

Pertama : Tekanan
Tekanan yang kuat.
Menulis dengan tekanan yang kuat sampai bahagian belakang kertas tu berbekas
= Sihat, cergas, pantas dan sedikit agresif

 Tekanan yang ringan
Menulis dengan tekanan yang sedikit, lembut dan ringan sampai belakang kertas takde bekas(hoho)
= Kurang bertenaga, kurang sihat dan mudah sakit (adoii..ni bukan positif)


Kedua : Bentuk Tulisan
Tulisan yang bulat-bulat
Tulisan yang bulat seperti bulan..”Oh, bulan” (cumil-cumil gituu)
=Emosional, prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)

Tulisan yang tajam-tajam atau leper-leper
Tulisan yang angular dan sharp
= Rasional, berkerja dgn sistematik, pandai mengurus dan banyak memakai otak di sebelah kiri (otak logical)


Ketiga : Kecondongan (condong seperti menara condong)*wink
 Condong ke kanan
= Extrovert= suka bercerita, berkongsi maklumat dgn orang lain, peramah, suka bercampur dengan orang, mudah memimpin, mudah menunjukkan kasih
=sayang, berani, pemurah

 Condong ke kiri
= Introvert= suka menyimpan rahsia, agak pemalu, tak suka berubah, amat setia kepada kekasih(LOYAL!), keluarga, organisasi dan negara tetapi tak suka
=bercampur dengan orang

Tegak
= Systematic, mudah kawal diri, suka berkawan tetapi kawan cari dia bukan dia cari, tak suka gaduh-gaduh, suka ambil jalan tengah

 Campur-campur
= Emosi tak tetap macam remaja yang belum cukup umur atau macam orang perempuan datang bulan (maaf)


Keempat : Kerapatan
 Jarang-jarang
=Tak suka bercampur dengan orang, kurang mesra (xfriendlyla)dan sedikit boros.

 Rapat-rapat
= Suka bercampur dengan orang, amat bergantung kepada orang lain, jimat atau kedekut


Kelima : Pada huruf J, G, Y, Z
Ada ekor

a) Besar, panjang dan sempurna
= Tahap emosi yang dipamer itu jelas, pengasih & penyayang(sweet!), pemurah, mudah kesian pada orang, mempamerkan tahap kerajinan

b) Kecil, pendek dan tak sempurna
=Tak pandai mempamerkan emosi, kurang rajin, tak pandai mempamerkan kasih sayang walaupun sayang itu banyak dalam dirinya


Keenam : Pada palang huruf kecil T (t)
Tinggi
=Tahap aspirasi tinggi

Rendah
= Mudah berpuas hati, cita-cita rendah

Tengah-tengah
=Usaha dan tahap pencapaian itu di tahap sederhana

 
wahh..dah tahu makna tulisan korang tuu??*winkwink..ghupanya salah satunye cheq ni seorang yang emosional??betulkah??bak kata upin ipin,betulbetulbetul kottt..cheq juga seorang yang prihatin, pengasih penyayang, kepekaan tinggi dan banyak memakai otak di sebelah kanan (otak kreatif)
..wahh..banyak yang betull ni...so, korang lak yang mane satu  yee??hehehe..FIY!

Pabila tangan menggatal

Wednesday, June 2, 2010

| | | Comments: (6)
Yuuuhuuuu...
Hellooo sweet readers, I LOVE YOU!!(tetibe je kau)*wink..kenyit-kenyit mata sket..

Okae, hari ini tangan saya memang sangat-sangat menggatal..tak taula mimpi apela malam tadi yee sampai bangun-bangun terus on lappy bukannye nak pegi mandi dulu ke ape(oopsss,kantoi sudaa)..celik-celik mata pegang laptop, online kejap then baru nak tegeh-tegeh pi mandi..hoho..eh, tangan tidak berhenti menggatal di situ sajee ok..nak tau knape??sebab keluar je dari pintu rumah terus main kejar-kejar dengan kucing(macam xpadan je dengan umurku yang kian meningkat*wink) tapi bukan dengan mak kucing ye, dengan anak-anak kucing..maka terserlah perangai keanak-anakanku..tercalar keayuan disitu(sila muntah)..Ok, meh nak selitkan sekali gambar kucing-kucing kicik ituu..
Hoho..kecil-kecil cili api..opss cili padi..mereka-mereka ini sangat buas!kalau masuk je umah..mulalah nak lompat sane lompat sini sampai susah nak kontrol..adoyaii..maknye xdela buas macam mereka-mereka ini time muda2 dulu..*wink

Ok, sesi mengambil gambar  tidak terhenti sampai di sini je ok..jom masuk rumah pulak..dan dengan itu tangan ini masih menggatal dan bersiap sedia untuk snap my pic pulak!!~weee

amboiii...sakan benooo kau amek gambar yee(actually banyak lagi, tapi xkan nak upload sume nyah oi)...ishishish..anak sapooo la nii(saya anak pccik nuar!)..lepas snap pic je, teros on lappy, then transfer photo-photo tadi dari hp yang xseberape ni ke lappy..dan kemudiannye tangan ini menggatal lagi ke langkah seterusnye iaitu edit time!!..eh, aii just edit kasi ade name je kat photo-photo itu ok..yang laen tidak diedit!sila tengok dengan tumbesaran mata seperti di bawah*wink
sila JANGAN menyampah sebab banyak sangat gambar*hohoho
~tangan menggatal hingga di sini sahaja..ok STOP!!bye2~

Cara terbaru bermain barbie doll

Tuesday, June 1, 2010

| | | Comments: (9)


Eee..kau tak malu eh mengaku main anak patung a.k.a. doll ni myra??yes..aii tak malu uuu..pelik sangat ke???hahah..korang jangan salah faham yee..aii tak mainla sekarang ni,tak ROCK la babe..hoho..masa kicikkicik dulu aii sukaaaa u..yaa, saya ni kaki mengumpul anak doll ghupanye!!habis semua dolly yang dilihat diambil dan kemudiannya bwat muka kesian sambil merengek-rengek kat ayah suruh tolong belikan..haha..indahnya zaman mudamudi ketika itu..

Ehemm..dan diumumkan pemenang anugerah dolly terhangat dan terlaris di pasaran ialah “BARBIE DOLL!!”..tahniah eh kau barbie..aku tak HOT dan TERLARIS macam kau..kau cun, lawa, comel dan lengkap semua pakej sebab tu ramai jee budak-budak sayang kau..tapi sayangnye kau bukan seorang manusia di alam realiti kerana kau hanya hidup di alam fantasi jee!hohoho(cube bayangkan kalau die hidup,aii cabut lari dulula!!)

Tapi bila tumbesaran aii sudah membesar, dolly yang dulunye dijaga dengan teliti plus rapi dan dikumpul secara belungguk-lungguk di dalam bilik kini sudah menjadi satu tragedi yang kejam dan amat sadis sekali ya!mau tau kenapa??sebabnye semasa di alam sekolah rendah, cara paling best bermain dengan dolly ialah dengan mematahkan tangan, kaki, kepala dan seluruh anggota badan cik dolly(ganasnye kau myra!)haaaa..inilah cara terbaru bermain dengan anak patung ya adik-adik..kenapa begitu??sebabnya aii dah tidak berminatla nak main dollydolly ni (kononnye dah besar sangatla time dajah 1 tuu..eee,menyampah!!)Inilah yang dinamakan “habis madu sepah dibuang”..PERHATIAN,Ini amaran keras dan tegas! jangan contohi saya!*saya seorang yang nakal *wink

Tapi, bila difikir-fikirkan balik, ape yang best sangat yee cik dolly ni??ada apa dengan barbie doll??sampai kanak-kanak pompuan sangat-sangat tergila-gilakannyee..Termasuklah adik-adik perempuan saya semasa zaman kanak-kanak mereka..Nampaknye cik dolly mempunyai AURA yang cukup kuat, sekuat harimau!..Hohoho..sila ajukan soalan ini kepada budak kicikkicik yang comelcomel gituuu..eeee..xboleh tengok dak kecik, rase macam nak grrr cubitcubit pipipipi mereka*wink..

Nak tengok koleksi cik dolly myravea??Ni diaa khas buatmu......

*

*

*
Mereka pon ade adik-beradik
*
*
*

Comell-comell kan??hoho..Oh tidak!jangan sampai tertipu dan percaya dengan gambar*photo di atas..ni sume bukan anak patung saya..dolly saya dah cacat dan dah buang lama dah dek kerana kekejaman yang melanda*wink