Sunway Pyramid Ice!! First time experience 'TERBAEKK'!!

Thursday, April 29, 2010

| | | Comments: (12)
WoOohoOoo..ice skating ohHhh ice skating..
A new experience for me..thanks toOo the powerpuff girls!ooopsss..silap sudaa..thanks 2 my cwit 'nightmare' cuz making my day more special!!sayang lebihla cmnii..ahaks..
Yeelaa, first time kot ber'ice skating nii..Time kat kaunter ku lihat-lihat harganya,ehemehemehem...boleh tahanlaa campur glove plus stokin sumee..Terasa diri ini begitu sedikit shyshy gitu pabila yang membayarnya org disebelah iaitu smestinye not me, its him..thanks a lot <3

Nervous plus sedikit scared bile kakiku hendak melangkah ke tempat ice itu..ahaks..selamat ditemani oleh mr.syfqrie yg setia menemani and teach me plus menahan malu cuz of i terjatuh gedebukkk di situ sekali kankankan..almaklumlah first time menerai(bahasa apakah ini?)hehe, sila paham plus tahan gelak ekk..muahahaha..paaaaang disitu dan disini..

Try punye try,at last 'YES'!!bolehlaa..butbutbut, i kena gak hold his hand sbb bile xpegang, confident i jatuh merudum seperti sahamsaham negara jatuh..Bila pegang si die, laju je kaki ini melangkah bersamanya,tapi bila dilepaskan i bak sedikit tugu negara di situu..huahuahua..Part yang best bile 'gedebukkk', macam2 aksi gedebuk yang kita dapat lihat di situ di sana dan di sini..ahaks..kau try baru kau tau..i paham u..Selamatla itu bukan first time mr.s ber'ice skating..so, bile i nk jatuh,cepatcepat pegang his hand kuatkuat agar die pon jatuh sekali..haha..devildevil la kau, be angelLa!Tipu di situ sebab eksperimen2ku xberjaya sebab mr.s langsung xjatuh!!Time i nak jatuh, tarik tangan die haha dan semestinye pelbagai gayaku nk jatuh tapi xjatuh disampingnye,,thanks 2 him..macammacam gaya Ok..malu iii..bak katanya, gaya 'ROMEO AND JULIET' pon adaaa..eeeeee..tutup mukaaa,jangan tengoktengok..shyshyshy..shhhh..

I yang takut seperti tikus pd mulanya,at last berjaya juga pusing beberapa kali dengannya plus hold hand ok sebab bile die nak lepas tgn jee, dalam hati i terjerit-jerit plus merengek-rengek cakap ''Oh, noo..jangan lepass..pleaseplease"..iam not confident as u..helphelp..muahahhaha..manje lebih lak,engat kau budak kecik ke nak merengek..haha..sila paham i mmg manja (muntah di situ..wekk)..Actually, kitorang pergi berempat(me,syafiqrie,jiha,nafiz)one more sweet partner..ahaks..Thanks 2 all of u babe=)Sweet memory!!!

Pabila mulut xsepedas dan perangai xsebiadap kau, i bersyukur u!

Tuesday, April 27, 2010

| | | Comments: (3)
Mulut adalah kurniaan Allah kepada kita,tanpanya tidak lengkaplahdiri kita..Oleh itu, gunakanlah ia dengan sebaiknya..Berkata dengan menggunakan perkataan-perkataan yang baik,berkata tanpa menyakitkan hati dan perasaan orang lain..Fungsi mulut bukannya untuk kita menyakiti orang sekeliling kita dengan kutukan dan perkataan-perkataan yang boleh menyinggung perasaan seseorang..Jangan kerana mulut, badan binasa..engat tuu wahai ****..
 Pabila kau cakap 'panaspanaspanas' time i enter dat room, i tau i tau i tau..kau xse'HOT' i..i tau i tau..i get it..so kau jangan jeles..xyah nak perliperli..and i tau mulutku tidak se**** kau, sebab my mom ajar i cara-cara utk berkomunikasi dengan betul..my mom xajar i makimakimaki macam yang kau maki..eee,i xsuke mcm tuu la..TOLONGLAA..eh, ape yang kau maki i ritu??i xpahamla..boleh explain??kesian kau kan, i rase ur mom pon xajar kan cakap bendabenda sedemikian rupa..semestinye TIDAKK!Kau kata ur mom baik, tapi why anak die mulut macam **** dan tidak sebaik ibunye??I rase, kau pon sedar orang xtahan dengan mulut kau dan sikap kau yang..emm..yang memang boleh diketegorikan sebagai BIADAP..Kau sedar tak ni??Owhh,silap ayat sudaa..semestinye kau xsedar sebab kalau kau sedar, sure kau ubah perangai kau yang devil kepada angel kankan?ataupun kau memang selesa dengan perangai TUT kau?Tapi sampai bila?Sampai bila nak berperangai seperti kanak-kanak tadika yang xtahu dan xnampak yang mane baik, yang mana buruk?Eh, i rase, budakbudak kecik zaman sekarang pon da dapat bezakan what is right n what is wrong..So, kau dalam ketegori mane yee??i wonder*winkwink

Anggota tubuh badan kita juga merupakan kurniaan Allah yang perlu kita hargai dan gunakannya sebaik yang mungkin..Contohnya, kaki bila berjalan jangan dihentak-hentakkan seperti anak kecil yang meminta sesuatu daripada ibunya tetapi xdapat..Mata juga merupakan anugerah yang paling bernilai dalam hidup kita..Contoh penggunaan mata yang betul ialah jangan menjeling, menjeling juga merupakan salah satu perbuatan yang tidak manis untuk dilihat dan dipandang..Bersyukurla wahai **** kau ade mata untuk melihat,jangan sampai da xde nanti baru menyesal sebab kau xdapat nak jeling da kankan..Tangan juga merupakan aset yang bernilai kerana tanpa tangan kau susah..Sementara ade ni, gunakanlah sebaik-baiknya..tutuplah pintupintu yang ada dengan perlahan-lahan dan bukannya menghempasnya sekuat yang kau mampu..janganlah ganggu emosiemosi para penduduk rumahmu@housematesmu dikala final exam bermula sehingga di titik pengakhirannya..Tahap kesabaran kami ade batasnya..Tapi, xpela wahai ****..kami berdoa supaya dikau berubah..amin..Jangan sampai kami berdoa yang bukanbukan untuk dikau kerana doa orang yang teraniaya mudah untuk dimakbulkan..
Siapa yg makan cili, dielah yang terasa pedasnyaaa ^_^

A HOPE

Friday, April 23, 2010

| | | Comments: (0)
Dear My Love...
I HOPE its YOU ^_^

"Find a guy who calls you beautiful instead of hot, who calls you back when you hang up on him, who will lie under the stars and listen to your heartbeat, or will stay awake just to watch you sleep, who holds your hand in front of his friends, who thinks you' re just as pretty without makeup on. One who is constantly reminding you of how much he cares and how lucky he is to have YOU... The one who turns to his friends and says, thats her.."

How lovely u r if ur juz like dat.I hope soooo *winkwink..
When you are in Love you can't fall asleep because reality is better than your dreams..agree??huhu..
and
Being deeply loved by someone gives you strength, while loving someone deeply gives you courage!!
Who is dat guy yang berjaya curik da key of myravea's  HEART??*winkwink

 p/s: Why myravea tetibe jiwang ni??IN LOVE ke??haha..bak kate Nabil 'lu pikirla sendiri!"

MALAM ANUGERAH DAN PERPISAHAN UITM Kampus Bandaraya Kuala Lumpur

Saturday, April 10, 2010

| | | Comments: (6)
Malam anugerah?malam perpisahan?dinner?prom night?
Mana-mana jelaaa..asalkan 'malam'..hahaha
"Ni la sedikit sebanyak information yang kitorang dapat before malam tu"
Kolej Alamanda's Award & Farewell Dinner
10 Performances!
The Ballroom consists of 3 ballrooms combined. (2 times the size of our level 4)
2 projectors (18 feet) (so damn big)
The stage will be 40ft x 14ft x 3ft (that big)
70 free seating tables
makan sedap+kenyang. ayam sotong kambing n byk lg

So,bila da sampai baru tau kann..Ok,laa..puasla gak hati dengan RM20 yg dibayar..huhu..not bad k!
Yang xbestnye, i masok xdela lewat mane kat 'the ballroom' tuu..masuk2 je sitting banyak dah penuh tinggal utk VVIP je..agak frust uhh xdpt duduk skali ngan housemates tersayangku itu tapi okla gak cuz dapat duduk skali ngan my partner on dat night and my peneman housemate yang setia, Muzairah(love u la weh..huu)..huhu..
Ok, ni la sedikit sebanyak photo-photo yg berjaya snap malam tuu..ahaks..