Tutorial : Disable right click yang berkesan!

Saturday, December 25, 2010

| | |
Kat mana nak cari disable right click yang berkesan? Selalu buat tak jadi pon?

Haaa..tutorial disable right click yang ni memang berkesan! Macam best je tak dapat nak copy segala bagai sume kat blog ni..Kalau gune Ctrl+C pon takkan membuahkan hasil kan kan..Tak caye? Try klik klik klik copy kat entry-entry myra ni, agak agak boleh tak copy?ngehh ngehh..Kalau boleh, sila abaikan tutorial ni dan bolehla korang jejak kasih eh jejak kaki ke blog yang ade tutorial disable right click yang lain..tettt..


Disebabkan ramai jugak blogger-blogger baru datang serbu dan terjah myra di facebook dan YM untuk tanya macammana nak carik tutorial itu dan ini, haa kali ni myra menjawab pertayaan korang sume pasal masalah code html untuk disable right click yang tak berkesan macam ni "Alaa myra, Bella try tak jadi pon?still boleh copy jugak ,cemane ni?" Masa tu ape yang myra boleh jawab ialah, "Hmm, myra pon xtaula nanti bila dah jumpa yang berkesan, myra roger-roger yek"..Huaa...rasa bersalah pon ade sebab tak dapat membantu...


Okae terus masuk ke bab tutorial setelah merapu gaban memanjang..tettt...Sebelum korang copy paste coding ni, sila-sila buang code disable right click yang sebelum ni yek..buang jangan tak buang..

Langkah 1

Log in blog => Dashboard => Layout => Add A Gadget. Seterusnya klik pada HTML/Javascript.


Langkah 2

Maafla, tutorial tak dapat diteruskan sebab entry myra pon sudah diletakkan disable right click..ngehh ngehh...kesian korang, hampeh tul entry macam ni kan..Okae, meh nak bagi link web yang korang boleh copy coding-coding itu...



7 komen dari sweety:

DaHLia said...

pun ade cara lagi utk copy paste..huhuh ..
sis pun guna yg ni..tapi nampak ada gak yg copy..
pernah jumpa 2 blog copy mende sama..
cek punya cek, tahulah diorang amek dr mana...
xleh disclose sini.kang ramai tahu laks

~eZmALiZa~ said...

ezma baru je buat tutorial pasal org suke copy2 nie..tapi its all bout picca..hehe..nice entry.. :)

Noridah said...

cerita pasal disable selection text rupanya...

ika puk puk said...

ika penah buat dulu yg disable right klik nie..
tp kdg2 menyusahkan jugak sbb xleh nk bukak bnyak2 klau nk bace entry banyak2..
kena bukak satu2..hi3

saya_arief said...

kalau pakai page source, semua boleh..
hoho..
;p

arabella said...

hehe..bella da bjaya uat myra..!! lpe nk gtaw..btw..thnx yunkk!!

nadhrah said...

myra..~ tolong aja boleyh pasal rifht klik..?? kselamatan itu penting..~ hehehe