Legging itu lucah? Khas untuk kaum Hawa

Tuesday, December 7, 2010

| | |
"Apa betul ke legging tu lucah? Tapi still tutup kulit kaki kita kan? So, nape lak legging tu lucah? Kalau da tutup kulit kita, bukan ke tu dah dikira tutup aurat?"

Kedengaran suara-suara kecil dengan omongan-omongannya..Kenapalah masih ada yang pertikaikannya? Terpengaruh itu mungkin sebab tengok orang sana sini pakai rilek je kan kan..Dah tak nak cakap banyak, jom tengok gambar ni..
Bila dah baca ni, mungkin terbuka sedikit fikiran kita mengenai konsep aurat untuk perempuan..Mudah-mudahan kita tak terjebak sekali dengan fesyen yang dibawakan khas dari barat ni..Dah dah, kalau yang sebelum ni ada yang pakai legging di public dan banyak koleksi legging dan sayang nak buang bendalah ni, bolehla pakai masa tidur ya, dalam erti kata lain, pakai je dkt rumah kan sonang.. Haaa..okae ape dari membuang kan kan??Lagipun, membazir tu kan amalan syaitan *heee
Yang nak ditekankan di sini , kita nak ke misalnya bila laki tengok kita pakai legging yang ketat sehingga nampak susuk-susuk kaki dengan pahanya, betisnya sampai timbulnya nafsu tuutttt? Ohh, katakan kepada tidak!!Tak sanggup rasanya laki pandang-pandang dengan penuh nafsu di dalam jiwa raga dan sebagainya..Takkan tak rasa takut?Kalau tak silap, imaginasi laki ni kan selalunya tak dapat kita jangkakan..Eh, betul ke?Tak kisahla betul ke tak, yang penting berhati-hatilah dan jaga diri korang.. 



p/s : sumber gambar adalah dari pccik google :)

31 komen dari sweety:

kay yea said...

kn?bahaye kn?sy pn xske~~

azana said...

btol... legging 2 tidak mnepati syarat2 menutup aurat dalam islam.

♥..cik_mas..♥ said...

tau x pe...kira malu gak la..
kalo cik mas terserempak gurl pakai lagging ni..mau terpusing kepala tengok..kalo lelaki cm ne la gamaknye..ye tak?? :)

♥NuR SyAFiQah♥ said...

huh
agakla..xsuke bile pompuan pakai especeli yg berisi tu..aku jdi malu tengok..
just my opinion (-__-)

THE LEKAT LEKIT STORY said...

laki akak pun tak kasi pakai legging even free hair pun

~eZmALiZa~ said...

same la...sakit mate memandang tgk pmpuan pakai legging skrg nie..kalao cantik xpe, ni tak..lemak peha bukan main lg..ish3...

~Nur Zulaiha~ said...

dah mmg termaktub pon pakaian yg mengikut bentuk tubuh haram...
siapa yg kata ia boleh dipakai asalkan menutup kulit... :D

cikCEPET said...

hah tul tuh...
rmai sgt da yg mcm tuh...
hmmmm

:))

babykristal said...

betol, menyakitkan mata jer nak tengok lemak2 kat paha tuh..adoii~

Anisa Hang Tuah said...

sumpah tade legging
hee :)

shera haifa said...

nsb baik mmg xpkai

ainakhani said...

tahu tak pe ! memang la tutup tapi ketat kot !
dah la legging nye kain lembut. sangkut kat kayu mau nya koyak ! hahaha xD
sakit mata. peha besar pakai legging !
pegh berani !

m!da BucHuxX said...

mida dulu tak pakai tudung jadi byak lah bende legging niy, bila dah berhijrah da tak pakai da bub nampak buruk pulak pakai ngn tudung kan.pakai paki jugak kat umah atau jadi kain dalam kalau pakai baju kurung.:) selesa.:) naek moto tak nampka betis kan.?:)

NuR 'aQiLaH said...

sama je kan pakai jeans ketat ngan legging yedak.
huhu -__-"

hamzah ian said...

gua tgk ramai je pakai.. ish.. tak best lak

10jarijemari said...

legging?? macam berlenggeng jer..plz stop dis fesyen~

cambesje said...

klu legging tu lucah, mcm mner pulak ngn pkai inner pulak??? ihihi

Kiera Shakiera said...

sy mmg x pernah tgok suar cam ni..sy sndri x pernah ade..sy x pernah nmpak lawa..even bf sy sndiri kata cntik,sy x beli pun..sbb bg sy mcm x kai suar je..kan2?

lady XOXO said...

betoi.. legging still nampak badan wanita kan.. so kan mmg dah tahu jika kita menutup aurat atau pown tak tutup aurat.. mmg tak leh wanita pakai pakaian terlalu ketat ...

n!da said...

depends pade kaki kot.
hoho. ade jenis kaki xnmpk sgt bentuk kakinye.

juge depends pade penggayaan die jugak.
klw die pkai legging dgn baju pendek, itu mmg xbole la. kurang sesuai.

laen la klw die pkai baju labuh gandingkn dgn legging.

NaEl said...

baju labuh pun , still nampak bentuk betis buat ape kan. baik tak payah pakai seluar. huhu.

kaki kecik or besar, pkaian ketat tetap haram dalam islam. ppl don't get that. dorang igt dah cover kulit, it is consider as tutup aurat kot. kalau mcmtu baik pakai stokin je kan? haha.

anyway, two thumbs up for myravea love this entry so much :))

♥e'in♥ said...

lau xpakai tudung 2 leh laa pakai legging..

dya aisya said...

haish!time bace nih saya tengah pakai lengging.Terasa pulak.Nasib baik memang pakai dalam rumah.hehe :)

... said...

salam..
ikut sangat nafsu.begitu la jadinya..huu..

~~nAzIrAh aShAr~~ said...

hee..dulu slalu tabik ngan dak2 pkai leggings ni..sebb bg zira dye ade self confidence tinggi! yela smtym ade yg peha n betis besar pown jowg pkai gk..tp bile bce ur entry..wt tpkr blk..hemm..x elok kan pkai macam tu..btw thanx coz visit ma blog(*_^)

IzwanNie said...

bur0k la pkai legging.. bg yg btudung better jgn pkai.. sma jg cm xpkai apa2 tu.. nmpak jg susuk kaki tu.. peace..

Azmira Yusoff said...

serius loh ada legging tapi mira tak minat nak pakai mcm melekat je kat peha neyy
better pakai suar biasa jee :)

legging + dress pendek + tudung + liner = cuba bayangkan .. uhuh

nabila said...

whoa..menarik2...leyh tahan..bab kita hampir sma..sentuh tentang aurat...korang pon..leyh tgk entry hku..smlm mya post..ttg aurat,,hku crik bila tah..lama dah,,usha la..
http://ielamya.blogspot.com/2010/12/kesilapan-kerapwanita-tentang-aurat.html

Milly Cyrus Lalok said...

memang bahaya , jangan sampai nampak CAMEL TOE sudah ....

Miela Tahril said...

Blog Baru (2010) Pilihan??? kalau berbesar hati untuk undi saya. UNDI N0.108. nak tahu lebih lanjut? tekan sini

http://miela-tahril.blogspot.com/2010/12/blog-baru-2010-pilihan-undi-no108.html

terima kasih kerana sudi meluangkan masa :)

aida4eva said...

xske tgk pmpuan yg pkai legging tu ;o ayoyo