Doa untuk mengelakkan diri dari dirogol khas buat si ladies

Thursday, December 23, 2010

| | |
Perkataan 'rogol' ni sangat sensitif bukan..bukan sensitif ape, rasa macam taknak dengar dan mintak dijauhkan segala perkara buruk itu semua dari kita si perempuan..A M I N.. Tadi masa jalan-jalan dengan tangan ni, terjumpa satu gambar yang penuh dengan doa yang patut diamalkan oleh seorang manusia yang jantinanya perempuan..Jom kita tengok dan amalkan doa-doa sebegini rupa..




Ayat "mencegah lebih baik dari merawat" memang kenalah dengan entry ni..Baik kita cegah dari rawat sebab bila tiba masa untuk merawat, masa tu kita dah xboleh patah balik masa dahkan..SO, kita boleh cegah benda-benda buruk ni dari berlaku dengan mengamalkan doa ni.. Take your time tak sampai 10minit pon nak baca doa-doa ni kan? So, kalau susah sangat nak hafal, print doa ni then letakkan kertas tu dalam wallet ke ape ke takpon tangkap je gambar letak dalam fon, bila nak baca kita tengok je dari screen fon tu kan kan..Dengan teknologi moden sekarang ni memanglah semua kita can make it easy as ABC..




Benda baik patut kita kongsikan bersama, so sebarkanlah kepada orang yang tersayang..hehe..tak salah kalau kita berkongsi kan kan jangan kedekut ilmu ye haaa itu yang kita tak nak..Nak amik gambar doa ni kat sini? just click right then save it..kan sonang..~heee




p/s : Ayat kursi pon patut kita amalkan, baca setiap kali lepas solat

20 komen dari sweety:

aidy said...

selalu aidi baca ayat kursi je kalau keluar rumah.gud entry ! boleh praktikkan lepas nie pulak :)

chentaMAYA said...

thx kongsi sesame~

Amie Eisya Pqa said...

thnx for the info. sangat berguna. :)

lady XOXO said...

Nice entry... thanks for sharing.. xoxo akan praktikan.. really infomatif ur entry

Amalina Jo said...

bagus entry ni , thanks :)

Cik Nurul Pinky said...

salam perkenalan...thanks ye sudi syerkan doa untuk mengelak diri dari kene rogol..

ღnFashyaღ said...

yang dah kawen ni kena amalkan.....ish...nauzubillah...



p/s: hai adik myra, blog awak sangat cantik dan kemas...blog akak tu serabut beno akak tgk...huhu..xsiap2 lagi mengemas...hahaha

Ain Atika said...

terima kasih share=)

Halia Kentang @ Annpaan said...

thx 4 ur sharing:)

myravea said...

aidy : hehe..samela :)

myravea said...

chentaMAYA : same2 yunk :)

myravea said...

amie : my pleasure dear :)

lizz said...

biasa baca ayat kursi je before buat apa2.huhuhu. doa lain tak hafal.ok,sangat lurus bendul ye mengaku -..-

myravea said...

cik nurul pinky : same2 yunk :)

myravea said...

lady xoxo : hehe..jom praktikkan bersama :)

myravea said...

amalina jo : my pleasure dear :)

myravea said...

fashya : hehe..alaa..nanti lame2 retila kak kasi kemas kemas :) hehe..dun worry *wink*

myravea said...

ain atika : same2 :)

myravea said...

halia kentang : my pleasure dear :)

♥cutebabygirl♥ said...

alamak. versi jawi takde ke?
kalau rumi camni takut salah tajwid pulak. =.="