Apakah maksud sebenar Hot stuff?

Thursday, December 2, 2010

| | |
Kali ini hati tergerak untuk menulis entry berkenaan "hot stuff"..Apakah maksud sebenar hot stuff pada anda?dan apakah ertinya yang sebenar?Jalan atau terbangkan sahaja diri anda ke sana ke mari, perkataan hot stuff pasti kedengaran di bibir-bibir..Samaada sedar atau tidak, perkataan yang anda sebutkan itu samakah dengan ertinya?


Hot stuff bila dimelayukan bukankah ianya bermaksud barang panas?Yes, hot stuff ialah barang panas seperti iPhone, blackberry dan sebagainya tetapi bukanlah untuk digelarkan kepada manusia..Wahh, manusia juga sudah disama ertikan dengan barang?adakah ini namanya dunia sudah maju ataupun dunia sudah....tettttt? Yang hairannya, bukankah ramai yang sudah celik 'english'nya? Patutkah seseorang itu digelar dengan gelaran hot stuff? Dan mengapa ada yang sanggup mengejar title sedemikian rupa? Mungkin hanya mahu dirinya dikenali ramai dari hanya menjadi yang biasa-biasa sahaja padahal masih banyak lagi cara lain.


Sedar atau tidak, setiap perkataan yang kita ucapkan itu semuanya adalah satu doa..Rasa seperti tidak molek gelaran itu diberikan kepada si cantik jelita mahupun si kacak bergaya ataupun si dia yang mempunyai ramai skandal kerana macho dan kecumilannya..Kadang-kadang pelik pon ada, bila nampak je pompuan tu cantik or laki tu hensem giler sure ade je perkataan hot stuff di bibir..Then mulalah bukak topik hot stuff itu dan ini, well biasala hot stuff memang ramai peminat, well biasalah hot stuff sape yang tak nak..Bukan apa, apa salahnya kalau kita hanya ucapkan ya, dia memang cantik@comel dan bla bla bla sebab tu ramai peminat..So, rasanya lebih molek dan indah didengari daripada digelarkan sebagai barang panas..Tak terpikirkah anda bagaimana jika tuan punya badan sendiri sangat benci dengan title yang diberikan?Mesti pahit untuk menelan omongan-omongan sedemikian..Tetapi entah mengapa ada yang lebih selesa dengan gelaran itu..Oh, siapa punya angkarakah ini? Maka, boleh dikatakan benarlah ramai dikalangan kita hanya tahu mengikut..So, mau gelar hot stuff lagikah? Renung-renungkan, selamat beramal :)




Kat bawah ni memang hot stuff giler dan tak dapat dinafikan lagilah kan kan.. *wink*

15 komen dari sweety:

Anonymous said...

owh...cuba hot goods?

fatin hanani said...

http://atinanani.blogspot.com/2010/12/kawaii-gadgets-contest.html


myra cept2 join cntest ni
esok last..
tarkh dah diubh
3 arbln tpt 12 mlm cpt2

dira aziz said...

haahhahahaaha yang ni mmg super hotttttt stuff!!!

fara said...

betul tu.
ape yg kite sebut tu satu doa.
jadik klo nk ckp, ckp yg baik2 je kan! ;)

HaNTwO said...

hot stuff kalo kata melayu barang panas...tapi istilah baranga panas ni adalah barang curikkk..hehehehe cool giler beri hitam tu...

myravea said...

anon : hehe...hot goods pon bolehlaa labuu *wink*

myravea said...

fatin nani : wuwuwu..thanks for d invite k,

myravea said...

dira : hhihi..tau xpe..

myravea said...

Fara :hoho...yep2, tapi bergantung pada setiap individu *wink*

myravea said...

Hantwo : wuwuwu...baru tau istilahnya ialah barang curiks...takotnye dgr ~heee

ainakhani said...

oh ta mau digelar sedemikian..

eiyh myra u hot lah . haha xP

Nur Amanina said...

nice blog ohh. pink2. ohh,i likeee :D
i follow u :)

Nurulbadiah Lai said...

hot stuffs??
like u dear:)

hans said...

hahaaha
tu la pasal
kawan2 aku pun selalu cakap hot stuff dkt manusia2 yang hot
aku iya kan jer lah
hahaha

P/S : Contest Cerpen Sesedap Rasa

P/S : Download Filem : Jangan Pandang Belakang Congkak 2 & Devil

alinac lover said...

jarang yong sebut hot stuff pe smua..hehe