Akibat gila shawl yang boleh memakan diri

Tuesday, December 28, 2010

| | |
Entry ini berkenaan dengan si HAWA, buat si ADAM maafla anda tak pakai shawl-shawl ni..ngehh ngehh

Sekarang ni banyak betul shawl-shawl yang menarik hati melekat di jiwa kan kan..Bila pergi je cuci mata kat shopping compleks yang pada mulanya hanya nak window shopppingla konon tup tup haa, amek kau banyak benda menarik tertarik sampai tak boleh nak berenggang dah dengan bendalah-bendalah ni..Adakah ini namanya obses ataupun obesiti?eh, masuk bab berat badan pulak..tettt..


Alahai nafsu-nafsu sekalian, rupanya hangpa suma ni memang tak boleh nak pandang shawl kot sampai rambang mata nih tengok tak tau nak pilih mana satu..Aduhai..kesian-kesian, tak boleh jadi ni..Akibat tak tahan dengan nafsu yang menggelegak di jiwa batin dan raga maka sekali keluar tangan kosong balik rumah hambik kau tiga aku kebas bukan empat atau lima..Ceit, perempuan memang macam ni ke?*sambil geleng-geleng kepala* Hee, sebab saya pon perempuan T___T



Bila masuk bab nak pilih, memang pening seriously pening..Dan agenda di bawah mula muncul di sebalik tirai hati..Pilih punya pilih rasa kesian pulak kat tuan kedai sebab setia menunggu dan menanti customer dia membuat pilihan..Sambil buat muka seposen, myra belek-belek je sampai puas hati padahal da bape jam ambil dan letak ambil dan letak (hiperbola).. ish ish ish..mesti tuan kedai geleng kepala tengok aku..ngehh ngehh..Dan agenda berikut berlaku dalam hati yang sepi dan inilah penyebabnya kenapa masa untuk membuat pilihan begitu lama sekali..

"Shawl kedut-kedut ni orang panggil shawl crumple ke shawl pelangi cinta ke shawl pelangi pintal?"


dan...
"Eh, ini cantik..kaler die anggun menawan di kalbu" 




dan...
 "Eh, yang ni pon cantik kedut sana sini memukaula!" 




dan...
"Ooo, yang ni ye yang orang panggil shawl anting-anting tu?ooo.."


dan...
"Eh, yang ni ade manik-manik bulat..ooo..ni la shawl beads2 tuu eh?"



Kesiann, masa ambil dan meneliti shawl-shawl berkenaan dan diletakkan di kaunter penjualan, dalam hati masih banyak pertanyaan timbul..balik umah terus on laptop dan bukak blogshop yang ada jual shawl-shawl segala bagai..dan akhirnya terjawab juga pertayaan-pertanyaan di hati..tapi, memang takla nak engat nama-nama tu semua boleh naik gila!teetttt...


Tajuk entry ni macam da lari tajuk ke?Ntahla, yang penting ni la jadinya bila gila shawl sampai tak tau yang mana satu nak pilih..Heee, anda anda dan anda pula macam mana? Adakah seperti tuan belog ni?ngehh ngehh...


Pesanan :  Bila beli shawl baru-baru tu, jangan lupa tengok kain dia ye sebab jangan terkejut kalau ada je yang koyak-koyak 



13 komen dari sweety:

athirahMedan said...

pegi mall kena pejam mata. Tak payah pegi shopping mall , pegi beli barang dapur kt giant , tesco pun banyak jual shawl. memang jahanam duit. ;p

fathiahRAIHANA said...

tidak.sebab saya kedekut sikit.hahahaha.sep money la konon . okey beli la jugakkk . haha .

Hariz said...

Saya suka wanita berhijab :) Ohhh sangat cumil

http://profhariz.com

zielah's blog here..!! said...

haha...
sye pun gole shawl mcm tuan punye blog..

Wan Gerrard said...

alamak semua gambar cun2 :)

aidillah HAIMI said...

sekarang memang dah banyak jual shawl. macam2 jenis ada. ^_^

mardhiah ismail (: said...

hehe tau takpe. kalau nak ikot fashion shawl ni abeslaaa takde duit makan terus hehe

Halia Kentang @ Annpaan said...

mmg rambang mata ble ada byk2x shawl dpn mata ni..
rsa mcm nk beli sumua jer tp wet kt poket2x ckup2x je beli sehelai dua..
huhu

unwanted said...

peringatan mula entri sungguh bagus..
mmg tak tahu psl shwl ni..:).

intan said...

bleh jadi addicted ouh shawl skang ni..
x bleh kalau x beli stiap kali p shopping complex..
huuu

nurulfaridah said...

cantik2 ;)

Yana@Nana said...

salam..singah bace sini cntik shawl2 tu

Miecyber said...

Anggun Da Boom yuu....

Bila saya blogjogging $$$$$$.....